Jeffrey Forée opgenomen in Wall of Fame van Oranje

Vandaag, 30 april 2019, is het op de dag af 114 jaar geleden, dat het Nederlands voetbalelftal de eerste interland speelde. Op 30 april 1905 werd er met 4-1 gewonnen van België.

Mede naar aanleiding van dit historische feit werd op de KNVB Campus in Zeist een Oranje Wall of Fame onthuld door de bondscoaches Ronald Koeman (veld mannen), Sarina Wiegman (veld vrouwen) en Max Tjadens (zaal).

Tussen de namen van de 1356 ex-internationals en voormalige bondscoaches is ook de naam van Jeffrey Forée opgenomen. Het kaderlid van sc Hoevelaken speelde tussen 1985 en 1990 maar liefst 37 interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Hij verdiende daarmee een mooi plekje tussen veel andere coryfeeën.

De uitnodiging voor de onthulling ontving Jeffrey begin deze maand. “Ik was blij verrast”, laat Jeffrey weten. “En 37 interlands is natuurlijk ook iets om trots op te zijn. Hartstikke leuk dat dit nu ook vereeuwigd wordt in de Wall of Fame”.

Jeffrey kijkt terug op een unieke dag. “Het was erg leuk om veel oud-internationals terug te zien en bij te kletsen”.


Het feit dat een lid van sc Hoevelaken in de Oranje Wall of Fame is opgenomen is dermate bijzonder, dat bondscoach Ronald Koeman en voormalig bondscoach Louis van Gaal niet konden wachten, om met Jeffrey Forée op de foto te mogen.

De Oranje Wall of Fame is open voor publiek en vrijblijvend te bekijken op de KNVB Campus in Zeist.

Foto’s: Wilma Forée – Schreuder

Top