JO17-1 slaat toe in slotfase en staat in halve finale

Hoevelaken JO17-1 heeft de halve finales van de play-offs bereikt voor promotie naar de 4e divisie. In Vleuten sloeg het team van trainer/coach Aart Brons in de slotfase toe tegen PVCV JO17-1. Een achterstand van 3-2 werd in de laatste minuten omgezet in een zege: 3-4.

Deelname aan de nacompetitie is voor de  JO17-1 een soort bonus. De nummer vier uit de hoofdklasse L nam het ticket voor de play-offs op basis van de eindstand ‘over’ van kampioen Berkum. De overige twee plaatsen waren voor Nieuwleusen (tweede in de eindstand) en VVOG (derde).

PVCV greep in de hoofdklasse B op de laatste speeldag naast de titel en zij hadden in de nacompetitie dus iets meer te verliezen dan Hoevelaken, dat redelijk ontspannen aan de tweestrijd kon beginnen.

Een gretig en fel Hoevelaken liet vanaf de eerste minuut zien er alles aan te willen doen het seizoen nog even te verlengen en in de race te blijven voor de 4e divisie. Roan van de Pol bracht de bezoekers in Vleuten na ruim tien minuten spelen op voorsprong. PVCV kwam na een kwartier beter in de wedstrijd, maakte gelijk en kwam in blessuretijd zelfs op voorsprong: 2-1.

Kort na rust schoot Tein Schuiteman van afstand fraai (hard geplaatst schot over de grond) raak: 2-2. PVCV nam vanuit een vrije trap alweer snel de leiding. Die tegenslag leek Hoevelaken niet meer te boven te komen.

Net voor het ingaan van de blessuretijd schoot Daan Vinke een bal vanaf een meter of 40 (uit een vrije trap) in één keer over de keeper in het doel. PVCV was aangeslagen en de pijn werd nog wat groter toen Hoevelaken ver in de extra tijd een corner mocht nemen. Verdediger Mark Kijlstra kwam boven iedereen uit en kopte de bal hard binnen: 3-4. PVCV mocht nog aftrappen en een laatste poging doen, maar Hoevelaken bleef overeind en zag de scheidsrechter al snel affluiten.

Een fraai voetbalgevecht, met Hoevelaken (dat er in bleef geloven) als gelukkige winnaar.

De halve finale is zaterdag (8 juni), om 11.00 uur. Het gaat weer om een uitwedstrijd, tegen Huizen JO17-1 dit keer.

 

Top