JO19-1 mag blijven hopen op 4e Divisie !

Het is begin december wanneer het vlaggenschip van de jeugd afreist naar de polder om in Lelystad aan te treden tegen vv Unicum.

Ingestuurd door: Martin Bouw

Na het matige optreden van vorige week (1-2 verlies) moest er minimaal één punt behaald worden tegen Unicum om zo na de winterstop te mogen spelen voor promotie naar de 4e divisie.

Vooraf wist Hoevelaken dat het niet makkelijk zou gaan worden aangezien Unicum de laatste wedstrijden had gewonnen en op een aantal posities zeer behendige spelers had lopen.

De intentie was bij de bespreking al meteen duidelijk: niets minder dan drie punten gaan we hier pakken. Vanaf minuut één zat Hoevelaken er scherp op en zette meteen alles op het veld vast.

Na een mooie steekpass van Laurens was het Jesse – in de beker afwezig ivm een schorsing – die de uitlopende keeper met een mooie boogbal passeerde. De 0-2 kan voor 99% op naam van Heddwyn, de man kreeg de bal op de middenlijn, passeerde een tweetal spelers aan de rechterzijde, bleef rustig kijken en bediende Daan die de bal kon intikken.

Na wat kleine mogelijkheden voor Unicum was het Hoevelaken dat net voor de rust de 0-3 maakte. Jesse kreeg na een ingooi de bal, passeerde de verdediger en schoot de bal keihard onderkant lat in de goal. Zo ging Hoevelaken met 0-3 rusten en konden we rustig aan de thee (oh nee, die kregen we niet in Lelystad).

Na rust was het Max die bij een vrije trap geheel vrij stond en de 0-4 keurig met het hoofd in de hoek kopte. Unicum begon nog met een slotoffensief en maakte een nette 1-4. Het slotakkoord (flipperkast-goal) was voor Max en dus 1-5!

Door dit resultaat mag Hoevelaken na de winterstop zich gaan opmaken in een competitie waar de nummer 1 zal promoveren naar de 4e divisie.

Vandaag waren de trouwe supporters al flink aanwezig. As. zaterdag zal een bus rijden (vertrek 10.00 uur) naar Zwolle waar de mannen om 12.15 uur voor de beker aantreden tegen ZAC.

Top