Julius Dirksen aanvoerder bij Oranje onder 16

Het Nederlands elftal voor spelers tot en met 16 jaar heeft donderdag in een oefenwedstrijd met 4-2 van de leeftijdgenoten van Italië gewonnen. Julius Dirksen, oud-speler van s.c. Hoevelaken, droeg in Katwijk aan Zee de aanvoerdersband bij het team van coach Mischa Visser. Twee dagen eerder won Nederland het eerste oefenduel al met 2-0.

Voor Oranje onder 16 was het tweeluik met Italië de laatste activiteit van het seizoen. Volgend jaar stromen de spelers door naar Oranje onder 17. Visser draagt de groep met een goed gevoel over, zegt hij op de site van de KNVB. ,,Het is jammer dat het seizoen erop zit, want het was voor ons een genot om met deze groep te werken. De jongens willen hard werken en doen dat met veel plezier. Gelukkig hebben we het jaar goed afgesloten met de overwinningen op Italië. Nu kan deze groep zich opmaken voor volgend jaar. Waar het nu alleen nog oefenen is, krijgen ze dan voor het eerst te maken met EK-kwalificatie. De ervaring die ze dit jaar hebben opgedaan kunnen ze daarbij mooi gebruiken.”

Wie komend paasweekeinde Julius in actie wil zien, op sportpark De Toekomst is de tiende editie van de Future Cup. Met Ajax onder 17 neemt hij het daar in de groepsfase op tegen de leeftijdgenoten van Juventus, Tottenham Hotspur en het Japanse Sagan Tosu.

Voor speeltijden, zie: https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/121634/programma-uitslagen-en-standen-future-cup

 

Top