Trainingskamp Ameland

Net zoals vorig jaar gaat de A-selectie van sc Hoevelaken op trainingskamp richting Ameland. Hopelijk komen we hier sterker uit en worden de resultaten in het tweede seizoenshelft beter. Alles is nog mogelijk in de derde klasse oost B. Deze live blog zal constant geüpdatet worden met de activiteiten die de A-selectie verricht.

Zondag 12 januari

16.30 Aankomst in Hoevelaken. Na een prima rit die een groot gedeelte slapend heeft meegemaakt kwamen we weer veilig aan in Hoevelaken. Het weekend werd in de kantine afgesloten. Ewoud, Patrick, Jeffrey Huisman en Jordi Neeft waren ook bij de afsluiting aanwezig, ondanks dat zij dit trainingsweekend niet aanwezig konden zijn. Klasse en belangrijk dat zij er even bij waren! Marc had de kantine voor ons opengedaan, hartelijk bedankt daarvoor! Carla en Henriette werden ook in het zonnetje gezet voor hun inzet van dit weekend. Zij hebben de selectie het hele weekend uitstekend voorzien van eten, drinken en hebben het grootste gedeelte telkens opgeruimd zodat de spelers zich konden voorbereiden voor de activiteiten die zij moesten doen. Nogmaals hartelijk dank! Het was een waardevol weekend. We gaan er vanuit dat dit ook te zien zal zijn in de resultaten.

14.00 Onderweg naar Hoevelaken. De chauffeur stond al te wachten en binnen korte tijd zat de bus vol. Bestemming: de kantine in de kantine!

13.00 Vertrek met de boot richting Holwerd. Nog 1 keer moest er gefietst worden met bijna de hele weg tegen en harde wind. Op de boot werden de prijzen van dit weekend uitgereikt. Van de rookies werd Siem bekroond tot winnaar en bij de “senioren” was het Pascal die Luuk en Daniel (winnaar vorig jaar) voor was en de meeste punten behaalde.

10.00 Tijd voor wielrennen. Regen en wind maakte het fris buiten. Maar een individuele tijdrit en ploegentijdrit stond er op de planning. Bij de individuele tijdrit, opgedeeld in twee groepen, kwamen Pascal en Daniel als eerste over de finish. Bij de ploegentijdrit waren het Luuk, Jeffrey, Joeri, Daniel en Sven die de beste tijd neerzette. Op slechts 1 seconden gevolgd door de nummer 2.

08.00 Tijd voor ontbijt. Waar er vorig jaar bijna collectief werd gefaald, was daar nu geen sprake van. Harry en Edwin hebben na het ontbijt de loting verricht voor de mountainbike wedstrijd die straks plaats vind. Dat wordt een individuele tijdrit en een ploegentijdrit.

Zaterdag 11 januari

22.45 Vanavond was Foppe de Haan onze gastspreker. Zijn verhaal was zeer interessant en bevestigt een groot gedeelte van hetgeen in de evaluatie werd besproken. Hij heeft gesproken over positiviteit, mentaliteit, tactische beslissingen en vele anekdotes kwamen aan bod. Ruim anderhalf uur lang was hij aan het woord. Pascal heeft hem namens sc Hoevelaken een seizoenskaart voor het leven aangeboden en Foppe zijn gezegde: “Van een schouderklopje heeft nog nooit iemand een blessure gekregen” zal wellicht wel op een tegeltje hangen in het nieuwe witte huisje aldus onze voorzitter Wim.

18.15 Vanavond staat nog een evaluatie van het eerste seizoenshelft op de agenda. Vervolgens is er om 20.30 een gastspreker. Gister en vandaag was er een competitie wie het goed zou raden (na het verkrijgen van hints) welke mystery guest vanavond komt. Fabian heeft vanmorgen met zijn gok Foppe de Haan het juiste antwoord geraden!

17.30 Chinees voedsel. De voorzitter en penningmeester waren ook uitgenodigd om bij het avondeten aan te schuiven.

13.45 Middag programma. Paintballen en een Klimbos. Met name het paintballen werd een ware “slachtveld”.

12.45 Middag lunch met gehaktballen, worst, soep en pasta! Na de inspanning vanmorgen een welverdiende lunch.

11.00 Wedstrijd strandloop en mountainbike. Eerst werden de spelers met een taxi naar strand Nes gebracht, het startpunt voor deze wedstrijd. Eerst over het strand lopen naar strandopgang Buren. Vanuit daar met de mountainbike fietsen naar het verblijf op de Blierherne. De wedstrijd is gewonnen door Pascal. Edwin nummer 2 en Luuk is 3e geworden. Joost had moeten winnen maar helaas, hij miste een afslag.

09.30 Nieuwjaarsduik. Dit keer geen zee maar zwembad!

08.00 Iedereen weer fris aan het ontbijt. Het programma voor de ochtend: nieuwjaarsduik, strandloop en mountainbike wedstrijd.

Vrijdag 10 januari 08.10 Vertrek richting Holwerd

10.20 aankomst Holwerd. De boot vertrekt pas om 11.30 dus tijd om koffie te drinken

12.15 Aankomst Ameland en ophalen van de fietsen.

13.45 Tijd voor de lunch. Kippensoep, erwtensoep en brood. Een prima maaltijd voordat er getraind gaat worden. Hier is ook meteen het programma bekend gemaakt.

14.45 Eerste training op Ameland

16.00 Winnaars van een onderlinge partij

17.30 Avondeten! De pasta en de saus die Ron Springveld (namens de selectie hartelijk bedankt) had gemaakt smaakte heerlijk. Een echte sportmaaltijd want vanavond staat er nog een oefenwedstrijd op het programma.

20.00 Oefenwedstrijd Geel Wit – sc Hoevelaken 3-7

  • ‘1 Olaf 0-1
  • ’14 Joeri 0-2
  • ’27 Coen 0-3
  • ’39 Laurens 0-4
  • ’59 Geel Wit 1-4
  • ’69 Geel Wit 2-4
  • ’70 Coen 2-5
  • ’72 Fabian 2-6
  • ’82 Fabian 2-7
  • ’87 Geel Wit 3-7

22.15 Gezelligheid in de kantine van Geel Wit. Onze voorzitter en penningmeester met partners zijn ook gearriveerd om een stukje van de oefenwedstrijd te bekijken. Geel Wit heeft 300 spelende leden, onderverdeeld in 3 senioren teams en 11 jeugdteams waaronder 3 meisjes teams.

Top