Nog twee finales voor JO19-1

Vorige week was het allemaal een stukje minder gesteld met het vlaggenschip van de jeugd. In Voorthuizen werd er tegen de plaatselijke VVOP met 1-1 gelijk gespeeld. Dus moesten drie punten gepakt worden bij Groen-Wit in Apeldoorn.

Ingestuurd door Martin Bouw

Eerder deze week werd er nog contact opgenomen vanuit Apeldoorn om de wedstrijd te verplaatsen naar het tijdstip van 16.30 uur, maar daar werd vriendelijk voor gepast. Er waren immers spelers die zich inschreven voor een. Sjoeltoernooi. Echt waar, is geen grap.

De wedstrijd verliep niet zoals Hoevelaken had gewenst. Groen-Wit had geen enkele intentie om er een leuke pot voetbal van te maken en liet het spel aan Hoevelaken. Op een paar kleine kansen na was het van Hoevelakense zijde geen denderend voetbal. En na een minuut of 15 kreeg Groen-Wit een vrije trap en maakte plots de 1-0.

Na deze 1-0 werd het allemaal iets scherper en maakte Max met een afstandsschot er 1-1 van.

Daarna bleef het eenrichtingsverkeer en na een goede aanval passeerde Jesse een mannetje in het strafschopgebied en schoot de bal beheerst in de hoek. Zo ging Hoevelaken rusten met een 1-2 voorsprong.

In de rust werd er aan de jongens verteld dat het in de 2e helft echt anders zou moeten, anders kon het nog gaan spoken.  De 2e helft begon Hoevelaken beter te voetballen, wat kansen maar geen goals opleverde. Groen-Wit begon wat aanvallender te voetballen en dat resulteerde in een penalty, maar deze schoten zij op de paal.

Enkele minuten later was het na een uitstekende actie en tevens prima assist van Daan uiteindelijk Laurens die de 1-3 maakte en waren de drie punten voor de rood witte leeuwen.

De uitslagen elders waren ook gunstig dus bij de top 3 eindigen en dus mee gaan doen aan de promotie-poule lonkt na de winterstop.

Verder zit Hoevelaken nog in de beker en de loting is ook bekend. Op 14 december zal er een wedstrijd gespeeld worden in Zwolle tegen ZAC.

As zaterdag zal Zeewolde te gast zijn op Sportpark Kleinhoven.

Top