Pepernoten-toernooi: Geweldige afsluiting 2020 met JO-8 en Hummels

De laatste maanden van het jaar 2020 waren natuurlijk memorabel! Iedereen moest alle zeilen bijzetten en improviseren om toch te kunnen blijven doen wat de ‘mannetjes’ het liefst doen: Voetballen en trainen. Stond de afgelopen weken in het teken van onderlinge wedstrijden, de afsluiting van dit voetbaljaar 2020 was het Pepernotentoernooi. Alle JO8 spelers en de ’’allerkleinsten’’, de Hummels, werden gemixt. En zoveel mogelijk op sterkte ingedeeld.

Ingestuurd door: Schrijfpiet Jack

Waar de ‘verwende’ profs klagen over een druk programma, daar kunnen deze jonge voetballers er niet genoeg van krijgen. De profs voetballen voor veel € , wij voor een zakje snoep of patatje. Dat laatste kan trouwens niet eens, want de kantine zit helaas dicht.
Zaterdagochtend 5 december, de verjaardag van de Goedheiligman. Helaas ontbrak hij bij het Pepernoten-toernooi. Tenslotte moet de Sint vanuit huis werken.

Gelukkig voor de jeugdige voetballertjes had Hoofdpiet Edward de wedstrijdschema’s gemaakt en niet Pietje Paniek, want dan was het een chaos geweest! En gelukkig was Rommelpiet achtergebleven in het Pietenhuis, want anders hadden waarschijnlijk alle veldjes waarop moest worden gestreden in het hele dorp gelegen.

Met behulp van de coachpieten kunnen Hoofdpiet Edward  en de voetballertjes terugkijken op een geslaagde voetbalochtend. Zo speelden de Wellespieten tegen de Vergeetpieten. Ook de Mallepieten waren van de partij.
Luisterpieten, Boekpieten, Smeerpoetsenpieten en Reservepieten, maar zij hebben gewoon meegedaan! Proefpieten, Stafpieten en de Hoofdpieten. Al met al was het een echt geslaagde en voor herhaling vatbare (wel graag in de zomer) Pietenvoetbalfestijn.

Rond de klok van 9.00 werd er begonnen op het 3e veld. Waar de Coachpieten klaagden over de kou, daar hoorde je de spelers er niet over. Op het kunstgrasveld, dat betoverd werd door een witte rijpaanslag van de nachtvorst, werd er vol overgave gevoetbald.

Er werd gelachen, gejuicht, en natuurlijk gehuild.
Er waren intikkertjes en mooie doelpunten .
Er werd getackeld en er werd fanatiek met rode wangetjes gestreden.
En dat allemaal zonder ‘scheidsrechters’, de voetballetjes regelden alles zelf.
Er werden panna’s uitgedeeld, maar ook over de bal heen gemaaid.
Er stonden nog steeds voetballertjes te dagdromen. Dat vliegtuigje in zo’n heldere hemel blijft een mooi gezicht.

Al met al waren de winnaars de spelertjes zelf. Tegen 10 uur was het voetbaljaar 2020 voorbij. Alle voetballertjes kregen, hoe kan het anders, een zakje pepernoten. Ook de coachpieten kregen dat, met een bedankje in de vorm van een gedicht.

Op de training of zaterdag heel vroeg met weer of geen weer.
Kunnen we op je rekenen op jou, je staat voor ze klaar, elke keer
Daar staan de spelers, ze kunnen niet wachten, klaar op het veld.
Plezier en leren samen te spelen, dat is wat telt
Bedankt dat je ‘Ja’ zei toen de club je vroeg
Je bent heel belangrijk voor je kind en de ploeg
Met shirtjes, veters, ouders, opvoeding, regels, ballen en logistiek moeten bemoeien
Bedankt voor je inzet bij de club en de kinderen te laten groeien.

Sint en Hoofdpiet Edward

Top