Peter van der Weerd uitgevoetbald

Donderdagavond 22 juni 2017 was uitzwaaiavond voor Peter van der Weerd. Vanwege een aanhoudende enkelblessure heeft Peter al eerder dit seizoen besloten, om zijn actieve voetbalcarrière te beëindigen.

Wanneer een speler, die langere tijd in de Hoevelakense hoofdmacht heeft gespeeld, afscheid neemt van het hoogste niveau, wordt er traditioneel een soort van reünie georganiseerd. Spelers van de hoofdmacht van dat moment nemen het dan op tegen een afvaardiging van spelers, die ook met de afscheidsnemer op het hoogste Hoevelakense platform acteerden. Zo is het alle enige jaren, zo was het ook op donderdag 22 juni.

Voorafgaande aan de wedstrijd gaan de ‘reünisten’ eerst op de foto, ……….

…….. na afloop richt voorzitter Willem van Vliet het woord tot Peter.

“Helaas vanavond al jouw afscheidswedstrijd bij de selectie van sc Hoevelaken. Veel te vroeg vond ik, nog maar 31 jaar, maar door blessures zo gedwongen. Al een aantal seizoenen nu probeer je telkens weer fit aan de start te verschijnen, maar elke keer speelt die vervelende enkel weer op.
We zullen jou wellicht niet herinneren van beeldschone acties of zo, maar voor mij was jij wel vele jaren dé aanvoerder. Voorop in de strijd, altijd op de training aanwezig (en erna donderdags in de kantine bij Europese wedstrijden van Feyenoord of Ajax….) en je bleef Hoevelaken trouw.
Iedereen weet natuurlijk dat jouw broer Jaap en ook jouw vader voor Terschuur zijn. Dit waren dan ook prachtige onderlinge gevechten bij de derby’s.
Je gaat niet voor Hoevelaken verloren, want je ambieert het om trainer te worden. Dit zal ongetwijfeld met dezelfde passie gebeuren.
Over die passie en inzet nog het volgende: In de gang van de oude kleedkamers hangt nog een mooie foto met Peter in actie. Op het scorebord staat 1-2. Echter, Peter heeft net, in de 93e minuut de 2-2 binnengekopt tegen ’t Harde. Seizoen 2013-2014. Nooit opgeven, altijd doorgaan, tot het laatste fluitsignaal.

Peter, het ga je goed”.

Top