Sc Hoevelaken JO19-1 ondanks zware poule door naar volgende ronde van de beker.

Vorige week was de start van het bekertoernooi voor Hoevelaken, waarin vorig jaar nog knap de 1/8 finale werd behaald. De eerste wedstrijd tegen VVOG JO19-1 werd met 2-0 gewonnen en zo stond vandaag wedstrijd nummero 2 in Niekark tegen Sparta JO19-1 op het programma.

Ingestuurd door: Martin Bouw

In de bespreking werd al gezegd dat bij winst vandaag de volgende rond behaald zal zijn, aangezien in deze poule maar een drietal teams zit. De rode leeuwen lieten ook in deze wedstrijd zien dat men zo snel mogelijk wilde scoren met veel pressing voorwaarts en dus vol voor de overwinning wilde gaan.

De start van de wedstrijd was prima, alleen wist Hoevelaken dit niet in een doelpunt om te zetten. De Spartanen kregen na een 15 minuten spelen een penalty, maar deze werd bijna op het hoofdveld van NSC geschoten. Daarna speelde Hoevelaken een mindere fase en kwam Sparta op voorsprong door een afstandsschot dat te machtig was voor Floyd.

De 1-1 was een aanval uit het boekje, met als eindstation Daan, die hem keurig tegen de touwen schoot. Met zoveel pressing vooruit wil het ook wel eens zo zijn dat er een dodelijke counter van de tegenpartij cruciaal kan zijn en dat gebeurde en de Spartanen kwamen op 2-1.

Hayke had het vandaag ook op z’n heupen en kwam geregeld op aan de rechterzijde en dat loonde door de 2-2 knap met links binnen te schieten.

Na de thee (oh nee die was er niet in de kleedkamer) was er een corner van Jesse die er bijna in ene indraaide. De keeper kon deze als een volleybalspeler verwerken, maar Paul was er snel bij en knikte raak.

Daarna was het gebeurd met Sparta en was het alleen afwachten hoe groot de uitslag zou worden.

De sterk spelende Hayke kreeg de bal voor zijn voeten en joeg deze vol in de kruising: 2-4. Het laatste doelpunt kwam van Jesse, die na een rommeltje in de verdediging van Sparta beheerst de bal in de hoek schoot. Kansen voor een grotere uitslag waren er maar de 2-5 bleef op het bord staan.

Al met al een prima pot van Hoevelaken. Op 19 september start de competitie thuis tegen vv Lelystad JO19-1. Net als vandaag in Nijkerk zullen er weer supporters verwacht worden.

Tot 19 september!

Sc Hoevelaken JO19-1

Top