Voorbeschouwing derby SC Hoevelaken – Terschuurse boys

2019 is nog geen drie weken oud en er staat een prachtige derby op het programma: SC Hoevelaken tegen Terschuurse Boys. Het leek ons erg leuk om vanaf deze wedstrijd de pupil van de week nog meer in het zonnetje te zetten!

Daarom zal er vanaf nu voor iedere thuiswedstrijd van het eerste een interview met de pupil van de week plaatsvinden. Met speciale dank aan Frouwkelien van’t Hof! Ook het voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet zal bij de voorbeschouwing geplaatst worden.

Balsponsor: JH Totaalbouw

De pupil van de week is: Xavi Buis

Xavi is 10 jaar oud en speelt bij SC Hoevelaken in de JO 11-1. Hij is de vaste spits van dit team maar soms valt hij ook als middenvelder in. Xavi vindt het best wel spannend om pupil van de week te zijn. Hij hoopt namelijk dat hij bij de aftrap wel gaat scoren tegen Terschuurse Boys. Op de vraag wie hij van het eerste kent geeft Xavi aan dat hij Edwin (zijn trainer) en Kjeld kent. Maar misschien dat hij ook wel een andere speler herkent als hij zaterdag met het 1e meeloopt.

Twee keer in de week traint Xavi met zijn team en dat vindt hij, net zoals het spelen van een wedstrijd, erg leuk. Als zijn team een wedstrijd verliest dan zal Xavi niet snel boos of verdrietig raken. Er zitten namelijk allemaal vriendjes in het team. 1 vriendje van Xavi speelt bij Terschuurse Boys en als hij daar heel soms gaat kijken hoopt hij wel dat het team van zijn vriendje wint.

In de eredivisie is Xavi een echte fan van Ajax en hij vindt Messi de beste speler van de wereld. Hij heeft zelfs een shirt van Messi met zijn naam erop.

Xavi geeft aan dat hij de spelregels goed begrijpt en dat hij vaak wel begrijpt waarom een scheidsrechter fluit. Hij vindt het geschreeuw langs de lijn ook niet altijd leuk en hij hoopt dat dit soms wat minder wordt.

Papa en mama komen heel vaak om de beurt bij Xavi kijken want Xavi zijn broertje Dani voetbalt ook. Xavi weet nog niet wat hij later voor werk wilt doen maar vrijwilligerswerk op de voetbalclub lijkt hem wel leuk om te doen. En dan vooral achter de bar staan want daar is het vaakst gezellig.

De voorspelling van Xavi voor aanstaande zaterdag is 3-2 voor SC Hoevelaken.

Xavi, succes en heel veel plezier zaterdag!

Voorwoord van de voorzitter
Vandaag speelt Hoevelaken de eerste thuiswedstrijd in competitieverband in 2019. De oliebollen zijn intussen wel verteerd, de kerstboom is opgeruimd, er is genoeg geklaverjast en ook het vele darten of schaatsen op de televisie gaat op den duur vervelen. Wat duurt een winterstop van vijf weken toch lang. Gelukkig gaat de bal vanaf vandaag weer rollen. Het betreft de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie. En wat voor een wedstrijd! De kraker en derby tegen Terschuur! Er is dit keer weken naar vooruitgekeken.
De Terschuurse Boys zijn op 23 mei 1960 opgericht en hebben op dit moment zo’n 410 leden. Op Sportpark Overbeek, samen met korfbalvereniging Revival, speelt deze vriendelijke en dorpse voetbalvereniging zijn wedstrijden in het centrum van Terschuur. Veel leden komen ook uit Appel en Zwartebroek. Sinds 2009 heeft Terschuur een kunstgrasveld, naast de twee natuurgrasvelden.

De “zwartbroeken” en de “witbroeken” treffen elkaar al sinds 7 oktober 1963. Die wedstrijd ging voor Hoevelaken verloren met smadelijke cijfers (10-0). Vele malen hebben beide teams elkaar hierna getroffen. In deze eeuw 14 keer in competitieverband. Terschuur won er vijf, Hoevelaken drie en zes keer werd er gelijkgespeeld. De laatste ontmoeting was op 10 maart 2018 in Terschuur. Terschuur won zijn thuiswedstrijd met 3-1. Op 4 november 2017 speelden beide teams, eerder dat seizoen, in Hoevelaken met 4-4 gelijk. Een prachtige wedstrijd in de stromende regen.

Hoevelaken wacht al sinds 16 oktober 2010 op een overwinning tegen Terschuur. Aan de voorbereiding zal het dit keer niet liggen. Een week voor de derby, op Ameland, ging Hoevelaken zelfs op trainingskamp. Eerder deze week volgde een oefenwedstrijd tegen VVZA. Het contract van trainer Harry Oussoren is verlengd. Kortom, genoeg vertrouwen getankt. Hoevelaken beseft zich terdege dat het moet gaan winnen om hogerop te komen. De huidige twaalfde plek in de rangschikking markeert de gevarenzone. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Terschuur onder leiding van trainer Willem van ‘t Land. Zij hebben één wedstrijd minder gespeeld, uit tegen Batavia’90 in Lelystad, en staan slechts een luttel puntje boven Hoevelaken. Deze positie van beide teams is best bijzonder, want het vorige seizoen speelden zij allebei nog mee voor de prijzen en werden zij pas in de halve finale van de nacompetitie voor promotie uitgeschakeld.

Namens de club wens ik de spelers, coaches, scheidsrechter Dhr. C.M. van Beek en supporters een hele prettige en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top