Voorbeschouwing: Hoevelaken 1 – Blauw Geel ’55

Een ronde verder in de beker en uit de laatste drie competitiewedstrijden 7 punten behaald. Dat is exact de helft van het totaal aantal punten dat Hoevelaken voorafgaand aan de wedstrijd tegen Blauw Geel ’55 uit Ede heeft verzameld in acht wedstrijden. Zit Hoevelaken in de lift? Je zou het kunnen stellen!

Dan moet er zaterdag natuurlijk wel gewonnen worden van Blauw Geel ’55.. In dat geval loopt Hoevelaken drie punten uit op een rechtstreekse concurrent en blijft het bovenin meedoen. Want het verschil met koploper VVOP – die de eerste periode heeft gepakt – bedraagt slechts 3 punten.

Ook in deze voorbeschouwing ontbreekt een interview met de Pupil van de Week. Deze week is dat Loek van de Pol! Maar een interview met Loek en Silvijn zal zeker nog plaatvinden. De balsponsor van de wedstrijd is Pon Dealer Schueler Nijkerk en onze voorzitter Willem van Vliet heeft wederom een mooi voorwoord geschreven!

Balsponsor van sc Hoevelaken – Blauw Geel ’55

Pon Dealer Schueler Nijkerk

Voorwoord van de voorzitter:

Vandaag, zaterdag 23 november, speelt Hoevelaken haar eerste wedstrijd van de tweede periode thuis tegen Blauw Geel ’55. Op 1 augustus 1955 werd onze tegenstander opgericht. Ze spelen op Sportpark de Peppelensteeg in Ede. Hoevelaken en haar tegenstander hebben slechts een korte onderlinge historie. Ik heb mijn archieven geraadpleegd en ik kom slechts tot één gezamenlijk seizoen in de competitiejaargang 2004-2005. Beide teams speelden destijds in de 2e Klasse. Hoevelaken was het seizoen ervoor, onder leiding van trainer Willem van ’t Land, kampioen geworden en handhaafde zich keurig in die 2e Klasse. Blauw Geel ’55 won twee keer van Hoevelaken, in Ede met 2-0 en op Kleinhoven met 2-3, maar degradeerde desalniettemin. Ook Hoevelaken ging retour 3e Klasse, op Koninginnedag, een jaar later.

Het spelen in de 3e Klasse is deze eeuw voor Blauw Geel ’55 redelijk uniek. Als je goed telt, dan spelen ze vanaf 2000 liefst dertien seizoenen in de 2e Klasse en zelfs twee seizoenen in de sterke 1e Klasse. Ongetwijfeld wil het net onder ons geklasseerde team (één schamel puntje minder) zo snel mogelijk weer promoveren. Het is echter een competitie waarin tot nu toe veel punten onderling worden verspeeld. Blauw Geel verloor tegen Stroe, koploper VVOP en Zeewolde. Het speelde net als ons team gelijk tegen Zwart Wit ’63. De bekerwedstrijd tegen SCP ging afgelopen zaterdag met 4-1 verloren en daarmee zijn onze gasten voor de beker uitgeschakeld.

Hoevelaken won haar bekerwedstrijd verleden week zaterdag wel. Een keurige 2-3 tegen het altijd lastige VIOS in Vaassen. Met prachtig aanvalsspel werd in het tweede halve uur met 0-3 afstand genomen. Erna verslapte Hoevelaken helaas en gingen we achteruit voetballen. Wegens mijn werk in het weekeinde kon ik geen verslagje schrijven. De weinige supporters uit Hoevelaken die wél de moeite hadden genomen om naar Vaassen af te reizen, hebben genoten van deze wedstrijd. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. Ok, twee terechte penalties tegen en nog een kwartiertje billenknijpen…Gelukkig hield Gijs Leebeek zijn doel verder schoon. Bij deze de korte samenvatting van mijn kant. Hopelijk is Robert Kreuning vandaag weer aanwezig. Ook voor de mooie foto’s.

Ga zo door met dit mooie aanvalsspel. Dan wordt het écht een mooi seizoen. Net voor de wedstrijd is onze nieuwe hoofdsponsor om 13 uur gepresenteerd. We zijn blij dat “jongens van de club” vanaf augustus volgend jaar op het shirt van de hoofdmacht prijken. Vanaf deze plaats ook heel veel dank voor de huidige hoofdsponsor, Eigenhuis, die liefst 21 seizoenen sponsor is geweest. Waar maak je dit nog mee? Zo’n lange periode! Hulde voor Eigenhuis en we zullen op gepaste wijze aan het eind van dit seizoen afscheid nemen van elkaar.

Eerst de wedstrijd van nu. Ewoud van de Brug en Michel van de Bunt zijn nog afwezig wegens het herstel van hun blessures. Er zijn geen schorsingen. Ik wens scheidsrechter Dhr. A. Willems, de teams, de begeleiding en de vele supporters uit Ede en Hoevelaken een prettige en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top