Voorbeschouwing: Hoevelaken 1 – Rood Wit ’58

De start van het nieuwe voetbalseizoen. Een nieuwe ronde, met nieuwe kansen en nieuwe gezichten. Want de selectie van Hoevelaken 1 is flink veranderd ten opzichte van afgelopen seizoen. Of deze nieuwe namen ook tot de wedstrijdselectie zullen behoren, zal zaterdag duidelijk worden.

Na een – op het oog – goede voorbereiding komt Rood Wit ’58 op bezoek voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020. Dat was vorig seizoen ook de eerste wedstrijd van het seizoen waar Hoevelaken 1 zonder punten van het veld stapte. Hoofdtrainer Harry Oussoren, de begeleiding en ‘zijn’ mannen zullen er alles aan gaan doen om de drie punten op sportpark Kleinhoven te houden!

In deze voorbeschouwing vind je zoals inmiddels gebruikelijk een interview met de Pupil van de Week Mick Dijkman, de bal sponsor van de wedstrijd Interfer en een voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet. Ook namens onze interviewster Frouwkelien die ook dit jaar de gesprekken voert met de Pupil van de Week, hoop ik dat jullie komend seizoen weer erg zullen gaan genieten van de voorbeschouwingen en interviews met de Pupil van de Week.

Balsponsor van s.c. Hoevelaken – Rood Wit ’58

Interfer

De Pupil van de Week is: Mick Dijkman

Team: JO2-1
School: Het Blokhuus
Groep: 8 b

Favoriete eten: Het liefst pizza of patat
Favoriete drinken: Nah dat is een lastige vraag, maar ik denk gewoon limonade

De eerste Pupil van de Week van het seizoen 2019-2020 is niemand minder dan … Mick Dijkman.

Mick is 11 jaar en heeft nog een oudere zus van 13 jaar en zij speelt bij de meisjes onder de 13. Bij de Hummels is Mick begonnen op 4 jarige leeftijd met voetballen en is dus al enige jaren lid van “onze” club.

Na de Hummels heeft Mick 5 jaar als trainer/coach Gijs van Ginkel gehad en vond dat hele leuke en gezellige jaren, met als afsluiting het teamuitje op de camping overnachten in Stroe. Dat de tent van Mick met zijn vriendjes door hun andere wakkere teamgenootjes helemaal was ingepakt met wc papier was best grappig, maar ze hebben er niet van gemerkt daar ze lekker lagen te slapen.

De trainers/coaches van Mick zijn nu Coen Bos (die ook in het eerste speelt en hij dus a.s. zaterdag al kent) en Aron Kok. Het seizoen is net begonnen, maar Mick vindt het nu ook al leuk bij hun.

Het leukste van de training waar Mick 2x per week heel graag naar toe gaat is het onderdeel: afmaken/schieten op doel. Zelf vindt Mick dat zijn “zwakste” punt is dat hij zichzelf niet fysiek goed genoeg vindt maar daarentegen dat hij wel weer goed is met schieten (en dan vooral op het doel) en dat hij ook wel sterk is in de “acties”.

Mick zijn grootste supporters zijn mama (de ene week Mick, de andere week zijn zus), oma, opa Cees, nichtje en oom. Papa is ook zijn grootste fan maar heeft een winkel in Amersfoort: Art Amersfoort Galerie. En moet daar ‘s morgens half tien zijn en kan dus alleen de eerste helft komen kijken als ze thuis vroeg moeten spelen. Daarom is Mick ook zo trots dat papa de trainingspakken van hun team heeft gesponsord en dat de naam van zijn winkel achter op de jassen staat.

Na schooltijd of zaterdags na de wedstrijd gaat Mick voetballen met vriendjes of zoals van de zomer een hut bouwen. Maar het liefst, het allerliefst, gaat hij toch wel gamen, gamen en nog eens gamen. Want een echte tv kijker is Mick niet maar kijkt hij dan toch, dan is het Wie is de Mol (gezellig op de bank met chips en papa, mama en zus) en Formule 1. Op muziek luisteren is Mick veel ‘gekker’ en luistert dan graag naar Nederlandse rapmuziek, Justin Timberlake en wat verrassend voor zo’n mannetje de muziek van Coldplay. Papa is daar ook gek op maar hij luistert dat meer dan papa zelf.

Feyenoord is de club voor Mick en is daarom ook lid van het kinder clubblad ‘Kameraadjes’. Een paar keer per jaar is hij ook samen met zijn oom naar thuiswedstrijden geweest maar daar ‘oomlief’ naar België is verhuisd komt het daar niet meer van. Ronaldo was zijn favoriet maar Mick was bij een wedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior en kreeg na de wedstrijd het shirt van Van Persie met zijn handtekening erop en Robin is nu dus zijn grote held.

Dat voetbal echt Mick zijn ding is en dat hij dat ook kan en mag doen is dat hij de afgelopen jaren (behalve de laatste keer) mee heeft gedaan met de voetbaldagen die op de club worden georganiseerd.

Een hoogtepunt van Mick zijn (tot nu toe) voetbalcarrière is toch ook wel dat hij met de F3 kampioen is geworden. Het lijkt Mick ook erg leuk en zal dat wel willen worden als hij daar de leeftijd voor heeft: Scheidsrechter voor de club.

Wat ook heel gaaf zou zijn als er een soort van Pannaveldje zou komen. Want de keren dat je soms wat langer op de club blijft omdat er een leuke wedstrijd van een andere team is dat je wilt kijken, je niet steeds van het grote veld wordt afgestuurd voor een andere wedstrijd.

Mick zijn voorspelling voor aanstaande zaterdag is: 2-1 of 3-2.

Spannend vindt Mick het toch wel een beetje om zaterdag Pupil van de Week te zijn. Maar hij vindt het ook heel erg leuk om te doen.

Maar Mick: Trap hem af zaterdag! Wij allemaal van s.c. Hoevelaken wensen jou heel veel plezier en een top middag toe!

Voorwoord van de voorzitter:

De competitie gaat vandaag weer van start. Ook in district Oost, in onze vertrouwde 3e Klasse B. Er is in vergelijking met het vorige seizoen qua indeling niet zo veel veranderd. Liefst acht dezelfde namen staan op de lijst. Kampioen Nieuwland promoveerde evenals Batavia ’90 via de nacompetitie voor promotie. Geen reis derhalve meer naar “het altijd gezellige” Lelystad. Barneveld en SDS ’55 (via de nacompetitie) degradeerden en VIOS (Oost, Klasse 3C) plus CJVV (West 1, Klasse 3C) kozen ervoor om in een andere 3e Klasse te gaan spelen. Hun plaatsen zijn ingenomen door Blauw Geel ’55, SKV, Stroe, Veenendaal, VVOP en Zeewolde. Deze zes nieuwe namen zijn voor Hoevelaken ook veelal bekende tegenstanders uit het verleden. Ik ken zelf geen historie tegen Veenendaal. Volgens mij is het een mooie en sterk bezette competitie.

We starten vandaag op Kleinhoven tegen de voetbalvereniging sv Rood Wit ’58. Onze tegenstander van hedenmiddag werd 60 jaar geleden op 8 september 1958 opgericht en speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark De Eendracht in Krachtighuizen. De oprichting van sv Rood-Wit ’58 betekende nogal wat voor de buurtschappen Huinen, Krachtighuizen, Poolse Driesten en Veenhuizerveld. Men had het plan om de voetbalvereniging Rood-Wit uit de jaren ’30 weer te laten herleven. Naast de zustervereniging SDC Putten uit “het dorp”, kwam er nu ook een voetbalvereniging voor de buitengebieden van Putten. Op last van de bond werd het oprichtingsjaar aan de naam toegevoegd, omdat er in Amsterdam ook al een vereniging met de naam Rood-Wit bestond.

Saillant detail is het gegeven dat we vorig seizoen ook op Kleinhoven zijn gestart tegen sv Rood Wit ’58. Hoevelaken verloor deze eerste wedstrijd van het seizoen 2018/19, evenals de eerste wedstrijd in seizoen 2016/17 (Batavia ’90 thuis) en seizoen 2017/18 (Teuge uit). Er is trainer Harry Oussoren, met zijn vernieuwde selectie, veel aan gelegen om in zijn vierde seizoen bij sc Hoevelaken nu eens een betere ouverture van het seizoen te beleven. In competitieverband speelden sv Rood-Wit ’58 en s.c Hoevelaken tien keer tegen elkaar in de 3e Klasse B in deze eeuw. Rood Wit ’58 won er drie en s.c. Hoevelaken zeven, waarvan de laatste op 9 februari 2019 met 1-2 in de uitwedstrijd in Krachtighuizen.

Ik noemde al de vernieuwde selectie van s.c. Hoevelaken. De oplettende lezer van het programmaboekje zal zeven nieuwe, maar veelal ook vertrouwde, namen ontdekken in vergelijking met de laatste wedstrijd in seizoen 2018/19. Sven van den Akker, Jordy Neeft en Luuk Nijman spelen dit seizoen voor het eerst bij s.c. Hoevelaken. Welkom mannen. Fabian Bezembinder, Joost van den Heuvel en Olaf de Rijk keren terug bij hun “oude” vereniging. Dion Metz keert, na bijna een jaar, weer op de velden terug. Verder maakt doelman Gijs Leebeek “promotie” vanuit Hoevelaken 2.

Na zeven oefen- en drie, gewonnen, bekerwedstrijden, hebben we allemaal weer zin in de competitie. De vakanties zijn voorbij en het vers gemaaide gras van een prachtige grasmat lokt ons allen weer naar Kleinhoven. Iedereen heeft weer zin om te gaan voetballen. Pim van Duijn, bedankt dat je weer een seizoen de opmaak van dit programmaboekje wil verzorgen. Scheidsrechter Dhr. Y. Kuipers heeft de leiding over de wedstrijd van vanmiddag en ik wens hem en ons een spannende en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top