Voorbeschouwing: Hoevelaken 1 – Stroe

De derby tegen Terschuur eindigde in een teleurstelling. Wederom werd ons vlaggenschip door onze ‘buren’ geklopt. Er blijkt een discussie geweest te zijn of het eerste doelpunt buitenspel was maar daar kan ik duidelijk over zijn: Daar was geen sprake van.

Zaterdag komen onze iets verdere buren op bezoek, namelijk de mannen van voetbal vereniging Stroe. Ik verwijs de lezers graag door naar het stukje van onze voorzitter over het verleden tussen sc Hoevelaken en Stroe. In iedergeval werd de laatste thuiswedstrijd tegen Stroe door ons gewonnen! Het wordt weer tijd dat het vlaggenschip de drie punten binnen gaat slepen nadat de ploeg nu twee wedstrijden op rij droog staat.

In deze voorbeschouwing vind je zoals inmiddels gebruikelijk een leuk interview met de Pupil van de Week Bas Huurdeman, de bal sponsor van de wedstrijd Bouwbedrijf Doppenberg en een voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet. Kortom; Weer genoeg informatie om te lezen in deze voorbeschouwing!

Balsponsor van sc Hoevelaken – Stroe

Bouwbedrijf Doppenberg

Pupil van de Week Bas Huurdeman

De Pupil van de Week is: Bas Huurdeman

Leeftijd: 10 jaar
Team: JO11-1

Positie: Centraal achterin, wil ook geen andere positie

School: Het Blokhuus
Groep: 7

Eten: Het allerlekkerste is pannekoeken (met stroop) en het allervieste zijn toch spruitjes maar liggen die toch op zijn bord dan eet hij het wel op (zo makkelijk is Bas dan ook wel).

Drinken: Het allerliefst cola, maar dat krijgt hij alleen als er een feestje is of als hij bij een vriendje blijft slapen. En dat ze dan the Voice gaan kijken met chips erbij (mama hoeft dit dan ook niet te weten). Maar verder is gewoon aanmaaklimonade ook heel erg lekker.

De Pupil van deze week is dus Bas Huurdeman. Het o zo spannende interview vond plaats na de training in het ‘Witte huisje’. Omdat het herstvakantie is en er dus natuurlijk ook gelogeerd wordt met vriendjes hebben we het daarom maar op één avond gepland, want 2x training en nog eens een andere avond zo’n ‘vreemde vrouw’ die van alles gaat vragen wilde ik dit mannetje niet aan doen :-).

Bas had een hele leuke training gehad vanavond en wat ik begreep van zijn trainers (Ruben en Edwin) was hij vanavond ook erg serieus. Want grote vreind Brent was er niet! Deze twee kunnen samen nog wel eens heel veel plezier hebben! De Jut en Jul van JO11-1 :-). Tijdens de training vindt Bas het ‘partijtje spelen’ het leukst.

Toen Bas 6 jaar jong was mocht hij gaan voetballen. Broer Daan speelt ook bij sc Hoevelaken en komt uit voor de JO13-1. Broer Daan komt kijken bij de wedstrijden van Bas als hij kan en papa, mama, opa’s en zelfs een oom en neefje hebben de kunsten weleens bekeken van Bas.

Ondanks dat PSV de favoriete club is en Donyell Malen de beste speler is, heeft Bas afgelopen maandagavond met nog 4 vriendjes een echte wedstrijd in het stadion mogen zien van Jong Ajax 2 tegen Jong Utrecht. Ajax heeft gewonnen met 4-0. Het was een hele leuke avond met als afsluiting een logeerpartijtje….

Naast voetbal vindt Bas het ook wel erg leuk om op de Playstation of Tablet te spelen. Doordeweeks zijn er wel ‘spelregels’ aan verbonden maar in vakantietijd kijken papa en mama wel door heel gespreide vingers -> dus zijn er niet echt regels.

Het liefst wilt Bas later profvoetballer worden en anders boer. Opa en oma Huurdeman hebben een boerderij en daar helpt Bas sowieso elke maandag en zaterdag opa heel graag. Beste mensen houden jullie je vast want dit is wel heel erg stoer!! Bas na de traktor (of tewel ‘trekker’) schoonmaken er zelfs mee op het erf en op het land mee mag rijden net zoals op de shovel en zitmaaier -> Hoe stoer is dit (wou dat ik dat ook ooit had mogen doen)? Maar ook helpen met de kalfjes te verzorgen vind Bas ook heel leuk om te doen.

Bas vindt het allemaal best wel spannend wat er aanstaande zaterdag allemaal gaat gebeuren als Pupil van de Week. Gelukkig kent hij Edwin (zijn trainer), Daniël Bezembinder en Joost van de Heuvel maar hij hoopt ook echt dat de familie uit Hoogland (mama’s kant) ook komen kijken want dat zal toch ook wel heel leuk zijn.

Nah Bas, ik hoop voor je dat (bijna) iedereen er is en namens iedereen van sc Hoevelaken wensen wij jou een hele mooie en onvergetelijke Pupil van de Week middag toe! High five jongen!

Voorwoord van de voorzitter:

Vandaag staat de mooie klassieke streekderby tegen de voetbalvereniging uit Stroe op het programma. Stroe werd in 1948 opgericht en bestaat al meer dan 70 jaar. Persoonlijk vind ik het werkelijk fantastisch dat we weer mogen uitkomen tegen onze voetbalvrienden van deze ongelooflijk aardige vereniging. Met hun prachtige complex, Sportpark De Bosrand, één van de mooiste plekken waar het voetbal op de Veluwe wordt gespeeld. Zeven seniorenteams (waaronder één vrouwenteam) hebben ze en 13 jeugdteams (waaronder één meisjesteam). Dit seizoen is de 25e jaargang, waarin beide clubs in competitieverband tegen elkaar uitkomen. Een jubileum.

In 2010 promoveerde Stroe een jaar naar de 2e Klasse, maar erna zijn zij meestal te vinden in de ook voor ons zo vertrouwde 3e Klasse B. In de afgelopen 18 jaar hebben beide teams elkaar 13 maal ontmoet. Stroe won zes partijen en Hoevelaken zeven. De laatste winst was voor Stroe op 15 september 2018. Het was een onderlinge bekerwedstrijd. Stroe was het seizoen ervoor gedegradeerd naar de 4e Klasse B. Hoevelaken werd met 3-1 van de kunstgrasmat getikt. Gelukkig werd Stroe in dit seizoen, naast deze verdiende bekerwinst op Hoevelaken, ook kampioen en zijn ze weer van de partij in de 3e Klasse B. Op 14 april 2018 won Hoevelaken de laatste thuiswedstrijd tegen Stroe en bereikte het voor de vierde keer in zes jaar tijd de nacompetitie voor promotie.

En dit seizoen? Stroe is flitsend van start gegaan met maar liefst vier overwinningen op rij. Hieronder, zij het in extremis, ook een zeer knappe overwinning op Blauw Geel ’55. Van Veenendaal werd vorige week, wellicht niet verwacht, met 0-2 verloren. Slechts één schamel puntje achterstand heeft Stroe op beide koplopers Otterlo en Terschuur. En Hoevelaken? Het had een uitstekende oefen- en bekercampagne. Het startte met een brede selectie, waarin een aantal nieuwe spelers moesten worden ingepast. De verwachtingen aan het begin van het seizoen zijn, nog steeds, hoog. Kan Hoevelaken weer eens meedoen om de titel? Of weer de nacompetitie halen? Ja, dit kan zeker. Kwaliteit is er voldoende, ook al zijn er een paar vervelende en niet verwachte blessures. Echter, wil je om de prijzen spelen, dan moet dit wél met strijd. Strijd zoals Terschuur die altijd tegen ons etaleert. Niet opgeven en een de overwinning over de streep trekken. Zes punten achterstand en nog 63 punten te verdienen. Kom op, mannen!

Hoevelaken mist zaterdag nog spits Fabian Bezembinder (enkelblessure), aanvaller Coen Bos (operatie aan de blindedarm) en Michel van de Bunt (sterkte Michel, als je volgende week 30 oktober aan jouw neus wordt geopereerd). Scheidsrechter Dhr. G. Klaassen heeft vanmiddag de leiding over de wedstrijd. Met hem hoop ik op een spannende en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top