Voorbeschouwing: Hoevelaken 1 – Zwart Wit ’63

Na een totale offday van twee weken geleden in Teuge was het afgelopen week genieten voor de spelers, begeleiding en supporters! Door flink veel inzet en goed en verzorgd voetbal had AGOVV geen enkele kans. Als dit het standaard niveau wordt dat ons vlaggenschip haalt dan zou het een heel leuk seizoen kunnen worden.

Zwart Wit ’63 uit Hardewijk komt dit weekend op bezoek. Daar heeft ons eerste elftal vaak moeite mee. Afgelopen jaar werd zowel de uit- als de thuiswedstrijd verloren en dus wordt het tijd om het tij te keren. Als de spelers van ons eerste net als afgelopen week tegen AGOVV gaan spelen, dan mogen we er vanuit gaan dat de drie punten gewoon op sportpark Kleinhoven blijven.

In deze voorbeschouwing vind je zoals inmiddels gebruikelijk een leuk interview met de Pupil van de Week Brent Schinkel de bal sponsor van de wedstrijd Wim van de Veen uitvaartzorg en een voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet. Kortom genoeg informatie om te lezen in deze voorbeschouwing!

Balsponsor van sc Hoevelaken – Zwart Wit ’63

Wim van de Veen uitvaartzorg

Pupil van de Week Brent Schinkel

De Pupil van de Week is: Brent Schinkel

Leeftijd: 10 jaar
Team: JO11-1
School: Het Blokhuus
Groep: 7

Het lekkerste eten wat er is dat zijn pannenkoeken en het vieste is toch echt spruitjes, brr. Cola is het allerlekkerst om te drinken, maar dat drink/krijgt Brent alleen bij feestjes.

Brent is deze week Pupil van de Week en ik werd door hem heel hartelijk welkom geheten en ik kreeg van hem een door hemzelf gezette heerlijke cappuccino en toen kon het super gezellige vragenuurtje beginnen.

Toen Brent 4,5 jaar oud was is hij bij de Hummels begonnen met voetballen. Na anderhalf jaar is hij samen met zijn vriendjes overgegaan naar de JO7-3. Met al zijn vriendjes speelt hij nu nog in hetzelfde team. Maar 3 vriendjes spelen nu in een ander team.

Twee keer in de week gaat Brent trainen en dat vindt hij voor 90% heel erg leuk maar voor 10% ook niet! De 10% ligt dan echt eraan als het regent, want dat is stom. Maar als hij een “saaie” dag heeft, of als hij chagrijnig is dan vindt hij dat zelf ook stom!! Oke?

Zelf vindt Brent dat hij wel goed is om een schouderduw aan zijn tegenstander te geven en een goede voorzet voor het doel aan zijn medespelers te geven. Hij vindt daarom zijn positie linksvoor in het veld ook erg fijn en wil ook niets anders.

Brent scoort zelf ook wel eens en is daarom ook al eens ‘Speler van de Week’ geweest van zijn team. Maar hij vindt ook weleens van zichzelf dat hij het “verprutst” (Brent zijn bewoording was ietsjes anders, maar laten we het netjes opschrijven) als hij net zoals Ronaldo een mooie omhaal wil doen en dat het dan niet lukt.

De “zwakte” van hemzelf vindt Brent toch wel dat hij ook best heel sloom kan spelen … Dan gaat hij toch niet zo hard lopen als de andere jongens.

Een wedstrijd spelen is toch het leukst om te doen op “echt” gras, zelfs als het regent. Want dan kan je er lekkere slidingen op maken. Op kunstgras is dat toch niet zo lekker om te doen, want dan krijg je van die zere schaafwonden.

Brent wilt heel graag profvoetballer worden en gaat daar ook echt zijn best voor doen. Al is het alleen maar om papa en opa te “verslaan”. Papa heeft van zijn 16e tot zijn 18e jaar bij Vitesse gespeeld, maar zijn carrière stopte daar omdat hij niet snel genoeg speelde en teveel gele kaarten kreeg. Opa mocht voor Feyenoord uitkomen, maar daar de wedstrijden op zondag werden gespeeld mocht opa daar alleen nog maar van “dromen”, want daar werd toen een stokje voor gestoken door zijn ouders.

Dus Brent, wat zal het “gaaf” zijn als het jou zou lukken om bijvoorbeeld bij Ajax uit te mogen komen, want dat is zijn favoriete club!! Ondanks dat Matthijs de Ligt nu bij Juventus speelt vindt Brent hem toch de beste speler. Maar stel … Stel dat het toch niet mag lukken om zijn “grote droombaan” te mogen bereiken, dan wil Brent net zoals zijn vader schilder worden.

Het liefste naast voetbal gaat Brent toch ook héél verrassend: Gamen. Het liefst, als hij de kans krijgt, elke dag, maar in “huize Schinkel” heeft hij een paar dagen in de week zijn vaste uurtjes. Wat Brent heel graag zou willen hebben is een broertje. Maar kleiner zusje wil dat niet want 4 kinderen is wel veel (er is ook nog een grote zus)!! Dus hebben papa en mama een reutjes pup gekocht. Wat een leuk en lief beestje!

Na schooltijd gaat Brent lekker spelen met vriendjes of gezellig naar opa, Blitz, thuis lekker rustig op de Playstation spelen. Wat ook wel heel leuk is om te vertellen is dat hij van oma altijd € 1,- kreeg bij elke goal die hij maakte, maar soms was dat wel eens € 5,- per wedstrijd. Oma heeft meerdere kleinkinderen dus om daar ook nog leuke dingen voor te kopen en mee te doen hebben ze afgesproken dat als hij echt op het grote veld gaat spelen, zoals het eerste team, dat ze dan weer die €€€€€ gaat uitbetalen 🙂 !

Nou oma … Aanstaande zaterdag wordt dat dus al de eerste €, want Brent gaat de aftrap doen en gaat gewoon scoren op het grote veld!

Brent zijn voorspelling was eerst 4-4, maar kwam daarop terug en hij denkt nu 2-1. Dus spannend wat het gaat worden! In ieder geval wensen wij Brent een hele leuke en onvergetelijke Pupil van de Week middag toe! Namens ons allen van s.c. Hoevelaken!

Voorwoord van de voorzitter:

Zwart Wit ‘63, spelend op sportpark Parkweg, werd opgericht op 8 mei 1963, precies één week voor de oprichting van s.c. Hoevelaken. Bijna even oud. Op dit moment telt Zwart Wit ’63 36 teams, waarvan acht seniorenteams (één vrouwenteam) en 28 jeugdteams. In het midden van de jaren negentig wist Zwart Wit ’63 liefst vier keer achtereen te promoveren en haalde het zelfs de 1e klasse. Na degradaties in 2012 en 2013, speelt het nu voor het zesde achtereenvolgende seizoen in de 3e Klasse.

Hoevelaken en Zwart Wit ’63 spelen vandaag voor de 26e keer tegen elkaar. Dit zijn vooral wedstrijden geweest in de zestiger jaren. Nadat beide clubs in 1963 werden opgericht, speelden zij ook de eerste vijf seizoenen tegen elkaar. Deze eeuw waren er tien onderlinge wedstrijden. Tijdens het seizoen 2017-2018 won Hoevelaken thuis voor het laatst, met 3-2 in blessuretijd, en scoorde Coen Bos een hattrick. Vorig seizoen werd met 3-1 verloren in Harderwijk en met 0-2 in Hoevelaken. Kortom, het wordt wel weer een keertje tijd voor Hoevelaken om te winnen van het altijd lastige Zwart Wit ’63. Laat Coen Bos nu net, na de eerste drie wedstrijden, dit seizoen onze topschutter zijn…met drie doelpunten. En de broers Daniel en Fabian Bezembinder volgen met elk twee doelpunten.

Vorige week zaterdag werd in Apeldoorn tegen AGOVV de vervelende nasmaak van een onnodige nederlaag in en tegen Teuge SP weggespoeld met een voortreffelijke overwinning van 2-6. Het was een mooie middag op historische grond in Apeldoorn. Bij tijd en wijle werd er voortreffelijk gevoetbald en waren de diverse treffers een lust voor het oog van de liefhebber. Hou dit vol mannen en het wordt een heel mooi seizoen.

Hoevelaken staat nu met Blauw Geel ’55 gedeeld vijfde met drie punten achterstand op de koplopers Terschuurse Boys en Stroe. Laten dit nu precies de tegenstanders van onze hoofdmacht zijn op 19 en 26 oktober. In Terschuur heeft Hoevelaken overigens ook lange tijd niet gewonnen. Eerst echter de wedstrijd van vandaag, alhoewel al vele supporters dromen over de derby der derby’s op de eerste zaterdag van de herfstvakantie. Zwart Wit ’63 kende een moeizame start. Dit was, u raadt het al, met wedstrijden tegen Stroe (2-3 verloren) en Terschuurse Boys (1-0 verloren). Pas vorige week zaterdag pakten onze gasten van vandaag hun eerste puntje door met 0-0 gelijk te spelen tegen SKV uit Wageningen.

Hoevelaken kent geen schorsingen en hoopt dat spits Joeri van den Hoeven is genezen van een buikwandblessure. Gelukkig heeft trainer Harry Oussoren de beschikking over een brede selectie en moet iedereen knokken voor zijn plaats. Scheidsrechter Dhr. R. Teunissen heeft vanmiddag de leiding over de wedstrijd. Met hem hoop ik op een spannende en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top