Voorbeschouwing: SC Hoevelaken – Advendo ’57

Door de winterse perikelen lag het volledige programma er afgelopen week uit. Dat betekent dat het eerste van Hoevelaken een tweede thuiswedstrijd op rij gaat spelen. Advendo ’57 uit Ederveen komt op bezoek. Twee weken geleden hebben wij een voorbeschouwing op de komende (thuis)wedstrijd van ons vlaggenschip geïntroduceerd.

In de voorbeschouwing vind je een interview met de Pupil van de week, de bal sponsor van de wedstrijd en een voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet. De eerste editie was een daverend succes en wij hopen dat dit nieuwe item vele vervolgen zal krijgen.

Mede namens onze interviewster Frouwkelien Van’t Hof wensen wij jullie veel leesplezier met het interview dat zij heeft gehouden met Jan-Jelle Faber, de Pupil van deze week!

Balsponsor van SC Hoevelaken – Advendo ’57:

De Pupil van de week is: Jan-Jelle Faber

Leeftijd: 10 jaar
Team: JO11-1
School: De Spreng
Groep: 7

Favoriete eten: Quarter Pounder van de McDonalds en spaghetti met ketchup

Favoriete drinken: Cola, maar mag dit alleen in het weekend drinken

 

Om Jan-Jelle nog beter te leren kennen zijn er nog veel meer vragen gesteld en geloof me of niet, maar het leven van Jan-Jelle is eigenlijk helemaal gericht op voetbal, voetbal en ja hoor: Voetbal!

Vol passie wist hij daar ook heel veel over te vertellen tot zelfs in de details hoe een wedstrijd is verlopen. En niet alleen van de JO11-1, maar ook van zijn favoriete club Ajax en andere wedstrijden in de Eredivisie.

Jan-Jelle is een grote fan van Messi, maar natuurlijk ook van Donny van de Beek. Die staat bij hen op de camping en er is zelfs een foto waar hij samen met Donny opstaat met op zijn trainingspak en een handtekening! Doordat ze op dezelfde camping staan heeft hij ook Klaas-Jan Huntelaar in het ‘echt’ gezien en Sjaak Swart kwam ook een keer bij Donny op bezoek en die wilde ook graag met Jan-Jelle op de foto!

…vanaf de middenstip de bal hoog houden en dan een ‘poeier’ op het doel te geven…

Jan-Jelle vindt het best wel heel spannend om Pupil van de week te zijn en hoopt ook echt dat hij scoort bij de aftrap. Nou en als hij zijn zenuwen de baas is kan de aftrap nog wel eens heel spectaculair worden want zijn plan is om vanaf de middenstip de bal hoog te houden en dan een ‘poeier’ op het doel te geven (volgens horen zeggen moet hij dat héél goed kunnen).

De spelers van het eerste kent Jan-Jelle niet, op zijn trainer Edwin na. Als hij zelf een wedstrijd speelt is zijn positie altijd links- of rechtsbuiten en hij is blij om op deze posities te spelen.

Hebben ze de wedstrijd gewonnen dan is hij natuurlijk heel blij, maar als ze verloren hebben is hij niet boos of verdrietig. Alleen als ze met bijvoorbeeld 20-2 hebben verloren, kan hij wel chagrijnig zijn. Maar ‘s avonds als hij op de bank gezellig televisie aan het kijken is en dan mag opblijven is het over.

Tijdens de wedstrijd snapt Jan-Jelle de beslissingen van de scheidsrechter wel, maar in de Eredivisie denkt hij wel eens: Man, ga naar huis. De spelregels weet Jan-Jelle ook allemaal en het lijkt hem leuk, als hij daar groot en oud genoeg voor is, om als vrijwilliger scheidsrechter te worden bij SC Hoevelaken.

Opa Jelle, opa Jan, oom Richy, oma, papa en mama zijn hele trouwe supporters langs de lijn en Jan-Jelle vindt het ook leuk als ze komen kijken. Er zitten heel veel vriendjes van Jan-Jelle op voetbal en zijn nichtje speelt bij de meisjes. Tegenwoordig kijkt Jan-Jelle samen met zijn vriend Ties de wedstrijden van JO19-1.

Op de vraag wat Jan-Jelle later zou willen worden gaf hij als volgt antwoord: “Vroeger altijd uitvinder, maar als je filmpjes van Einstein ziet dan ontploft altijd zijn hoofd bij een uitvinding, dus dat wil ik niet meer. Fysiotherapeut ook niet meer, want dat is best wel veel leren en moet je een sportklas volgen… Nou, wat je daar allemaal moet gaan doen, dat ga ik dus echt niet doen. Dus ik denk dat ik iets met techniek ga doen, net als mijn vader.”

…. Zal wel goed voor mij zijn zeggen ze, want ben soms wel veel te lief voor anderen ….

Sinds kort zit Jan-Jelle ook eenmaal per week op kickboksen om wat ‘weerbaarder’ te worden. “Zal wel goed voor mij zijn zeggen ze, want ben soms wel veel te lief voor anderen”, geeft Jan-Jelle aan. Verder speelt hij graag buiten met vriendjes en zijn dan het liefst aan het voetballen en als ze binnen spelen, dan vindt hij het leukst om op de Playstation te spelen.

Om te proberen een eind aan dit lange verhaal te breien werd er aan Jan-Jelle gevraagd wat hij nog graag bij SC Hoevelaken zou willen zien en hij gaf aan: “Iets van een soort ‘pannaveldje’ zodat wij tijdens de wedstrijden van andere teams ook kunnen spelen, maar weet ook dat daar geen plek voor is. En verder zou het fijn zijn als er buitenlandse clubs komen trainen bij ons op de club, dat het dan ook voor die tijd op de website komt te staan. Want dan kan ik bij ze komen kijken en vragen om met hen op de foto te gaan.”

Jan-Jelle had ook nog een kijk tip: Op YouTube kijken naar F.C. Wanhoop. Dat is heel erg leuk en lachen aldus Jan-Jelle!

De slotvraag gaat natuurlijk over de wedstrijd van Hoevelaken tegen Advendo ’57. Jan-Jelle hoopt en zijn gevoel zegt dat de uitslag 1-0 wordt!

Jan-Jelle, heel erg bedankt voor het leuke interview en wij wensen jou een hele leuke middag toe én geniet ervan jongen!

Voorwoord van de voorzitter:
Vandaag speelt Hoevelaken alweer de tweede thuiswedstrijd in competitieverband in 2019. Vanwege de sneeuw werd het programma van vorige week zaterdag, Hoevelaken moest naar Teuge, afgelast. Een oude bekende, Advendo ’57, komt op bezoek. Aangenaam Door Vriendschap En Nuttig Door Ontspanning werd op 23 december 1957 opgericht en speelt haar wedstrijden op het Sportpark Allemanskamp in Ederveen.

Vele seizoenen hebben Advendo ’57 en Hoevelaken in het verleden tegen elkaar gespeeld. Het begon al in de jaren zeventig in de 2e Klasse van de afdeling Utrecht. Hierna werd het in de jaren tachtig de Hoofdklasse van diezelfde afdeling Utrecht. Vervolgens speelden we samen in de jaren negentig in de 3e Klasse B van het district West 1. Als je onze oudere leden mag geloven, waren dit vaak hele spannende en enerverende wedstrijden.

Vanaf 1995 tot 2010 speelt Advendo ’57 vervolgens 15 seizoenen onafgebroken in de 2e Klasse van het district Oost. Tussen 2004 en 2006 ontmoeten we elkaar weer in die 2e Klasse. In Hoevelaken spelen we twee keer gelijk, maar in Ederveen wint Advendo ’57 twee keer. In 2005 kan Hoevelaken nog net het vege lijf redden, maar in 2006 volgt alsnog degradatie naar de 3e Klasse B in Oost. Het zal tot mei 2014 duren, eer we weer tegen elkaar mogen spelen. Het betreft de halve finale van de nacompetitie voor promotie. Een tweeluik om nooit te vergeten. In Ederveen verliest Hoevelaken kansloos, maar in Hoevelaken wordt, ná verlenging, de strijd alsnog in het voordeel van Hoevelaken beslecht. Een huzarenstukje!

Eerder dit seizoen eindigde in Ederveen de onderlinge wedstrijd op 17 november 2018 met 2-0 voor Advendo ’57. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, die pas laat in het voordeel van de spelers uit Ederveen werd beslecht. Hoevelaken is ná de winterstop uitstekend gestart met een fraaie overwinning op Terschuur. Voor Advendo ’57 is het vandaag pas de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, omdat hun wedstrijd tegen Batavia ’90 in Lelystad op 19 januari werd afgelast. Advendo ’57 heeft, gepositioneerd in het linker rijtje, slechts drie punten voorsprong op Hoevelaken. Wie weet kan Hoevelaken voor een passend vervolg zorgen op die enerverende wedstrijd van mei 2014 en vandaag op gelijke hoogte komen met de tegenstander. We gaan het zien.

Namens de club wens ik iedereen die deze wedstrijd gaat spelen, leiden (scheidsrechter Dhr. G. Klaassen) en bekijken een hele prettige en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top