• Nuttig oefenpotje sc Hoevelaken

  Na twee goede oefenwedstrijden en twee gewonnen bekerwedstrijden oefende de Hoevelakense hoofdmacht dinsdag 12 september in Veenendaal tegen tweedeklasser VRC. Net als in de voorgaande wedstrijden liet Hoevelaken zien ambitieus de competitie in te willen gaan. Hoevelaken speelde gedreven, legde met regelmaat oogstrelende combinaties op de mat en speelde met veel snelheid voorin. Genoemde ingrediënten leverde Hoevelaken zelfs een 0-2 overwinning op.

  De meegereisde Hoevelakense fans kregen weer veel spelers aan het werk te zien. Maar liefst achttien spelers kregen de kans zich te laten zien en deden dat met verve. Hoevelaken speelde gedreven, maar moest wel toezien dat VRC als tweedeklasser eveneens makkelijk voetbalde. Met een paar simpele acties kwamen de Veenendaalse voorwaartsen twee keer eenvoudig oog in oog met doelman Gijs Leebeek, maar met enig geluk bleef de eerste tegentreffer in het lopende seizoen uit. De paal was tweemaal de reddende engel, maar wellicht kun je in een periode dat je als ploeg lekker in je vel zit geluk ook wel afdwingen.

  Hoewel VRC de bovenliggende partij was, kwam Hoevelaken met een de snelle voorwaartsen een aantal keren kansrijk in het vijandelijke strafschopgebied. Die aanvalsdrang leverde een aantal hoekschoppen op, waarvan er één doeltreffend was. Na een goedgenomen corner van Joeri van den Hoeven kopte Joost van den Heuvel de bal rond het halve uur snoeihard in de touwen.

  In de tweede doorgang luwde de dadendrang van VRC en was Hoevelaken heer en meester. Niet alleen voetballend, maar vooral qua gedrevenheid. Hoevelaken verscheen vaak in het strafschopgebied van VRC, maar het duurde tot de eindfase van de wedstrijd totdat het gat met VRC vergroot werd tot twee. Na een diepe pass vanuit het achterveld nam Daan Vinke de bal na de stuit vol op de schoen om Hoevelaken op een verdiende 2-0 voorsprong te zetten. Die stand bleek ook de eindstand en dat mag als een mooi resultaat worden gezien.

  Komende zaterdag reist Hoevelaken af naar Ede, om daar de KO-ronde van het bekertoernooi te behalen. Een gelijkspel is daarvoor voldoende, maar gezien de eerdere uitslagen van Ede/Victoria – 0-9 en 1-8 - alsmede de dadendrang van Hoevelaken zal met een gelijke eindstand geen genoegen worden genomen. Aanvang: 15.00 uur.

  Opstelling: Gijs Leebeek; Aron Kok (46. Jordy Zieltjes), Tein Schuiteman, Joost van den Heuvel (46. Siem Kooistra), Joeri van den Hoeven (46. Pascal de Jong); Robin Elverding (60. Jesse van den Ham), Paul Eleveld (46. Ludo Horst), Joep Timmerman; Roan van de Pol (46. Coen Bos), Daniel Bezembinder (60. Mylan Hak), Daan Vinke.

  Scoreverloop: 31. Joost van den Heuvel 0-1; 82. Daan Vinke 0-2.