• Voor de vierde keer in de laatste vijf uitwedstrijden wist Hoevelaken zelf niet tot scoren te komen en moest de winst aan de tegenstander worden gelaten. In Wageningen verloor Hoevelaken de wedstrijd die niet verloren hoefde te worden met 1-0 van SKV. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

    In de eerste helft bakten beide ploegen er weinig van. Er viel geen lijn in de spelwijze van zowel SKV als Hoevelaken te ontdekken. Een kans voor Joeri van den Hoeven voor Hoevelaken in de openingsfase en een schot op doel van SKV in de slotfase van de eerste helft, waar Gijs Leebeek met een goede redding de gasten overeind hield, waren de enige twee noemenswaardige wapenfeiten.

    In de tweede helft liet Hoevelaken meer de tanden zien. Met Bas Hengeveld voor de geblesseerde Edwin Duijst en centrale verdediger Ludo Horst wat meer vooruit geschoven, zocht Hoevelaken meer de aanval. Dat leidde tot een vernietigende uithaal van de invaller, met een goede redding van de Wageningse sluitpost, alsmede een kopbal op de lat van Siem Kooistra. Verder probeerde Hoevelaken SKV wel vast te zetten, maar na iedere vastgelopen aanval werd de bal vanuit de Wageningse defensie naar voren geroeid. Een kwartier voor tijd kwam daar vanuit het niets een treffer voor SKV uit voort en daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld. Met Daan Vinke voor Robin Elverding kwam er nog wat meer dreiging naar voren, maar tot grote gevaren leidde dat niet. Hoevelaken pakte niet het punt waar het wel recht op had en moet dinsdagavond 10 mei, in de inhaalwedstrijd tegen VVOP, hopen op meer.

    Opstelling: Gijs Leebeek; Heddwyn ten Brink, Joost van den Heuvel, Ludo Horst, Pascal de Jong; Edwin Duijst (46. Bas Hengeveld), Siem Kooistra, Robin Elverding (75. Daan Vinke), Joeri van den Hoeven; Roan van de Pol, Arslan Gümüs.