Sponsorcommissie

SAMEN SCOREN!

De sponsorcommissie van sc Hoevelaken heeft als belangrijke doelstelling om enerzijds het clubbelang zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en anderzijds de belangen van de sponsoren binnen onze club zo optimaal mogelijk te behartigen.
Wij streven zoveel als mogelijk naar een ‘win-win’ situatie.
Vandaar onze slogan: SAMEN SCOREN!

Op 15 mei 1963 zitten acht heren rond de vergadertafel in het gemeentehuis van Hoevelaken om “even” een voetbalclub op te richten. Via een spontane gift is er een beginkapitaal van 125 gulden beschikbaar. Voor die tijd een aardig bedrag, tegenwoordig kun je er niet eens één wedstrijdbal van betalen.

Onze club heeft momenteel ruim 800 leden waarvan ongeveer 500 jeugdleden. En natuurlijk geldt ook bij sc Hoevelaken: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Om de club draaiende te houden en m.n. de jeugdleden elke week de mogelijkheid te bieden hun talent te ontwikkelen, is veel geld nodig. Ooit begonnen met een spontane gift. Inmiddels ruim 50 jaar later, kunnen we nog steeds niet zonder sponsoren. Wellicht heeft u één of meerdere kinderen op onze club voetballen en bent u bereid om met uw bedrijf of namens het bedrijf waarvoor u werkt onze club te sponseren. In dat geval nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen met iemand van de sponsorcommissie, zodat we de mogelijkheden, uiteraard geheel vrijblijvend, met u kunnen bespreken.

Onderstaand bieden wij u een aantal mogelijkheden om uw bedrijf binnen onze voetbalclub (en daarmee in Hoevelaken en omgeving) te promoten.

Clubblad
Het clubblad van de voetbalvereniging genaamd ‘De Zijlijn’ verschijnt 2x keer per jaar in full colour met een oplage van 1000 stuks. In dit clubblad kunt u adverteren.
Het plaatsen van een advertentie geldt voor een periode van minimaal één jaar. U kunt kiezen voor een advertentie op A4 formaat, of op half A4. Wij informeren u graag naar de prijzen hiervan. U kunt via een link onderaan de homepagina de reeds verschenen clubbladen bekijken.

Presentatiegids
Aan het begin van elk nieuw voetbalseizoen verschijnt er een Presentatiegids ook in full colour en ook in een oplage van 1000 stuks. Hierin wordt o.a. volop aandacht geschonken aan de nieuwe selectie. Ook in dit magazine kunt u adverteren. U kunt via een link onderaan de homepagina de Presentatiegids bekijken.

Wedstrijdsponsoring
U kunt tijdens het voetbalseizoen optreden als wedstrijdbalsponsor. Tijdens iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal staat er een bedrijf centraal. Dit houdt in dat de wedstrijdbal verbonden is aan de naam van uw bedrijf. Uw bedrijfsnaam wordt vermeld in het programmaboekje en op de homepage van de website in de week voorafgaand aan de wedstrijd. Bovendien wordt uw bedrijfsnaam tijdens de wedstrijd omgeroepen als “de wedstrijdsponsor”. De kosten hiervoor zijn 75 euro per wedstrijd. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om meerdere wedstrijdballen per seizoen te sponseren.

Kledingsponsor
U kunt uw naamsbekendheid in de regio vergroten door middel van shirtsponsoring van een elftal. U levert zelf het logo en de tekst aan. Tevens kunt u naast het tenue ook trainingspakken, tassen of jassen voor de begeleiding sponseren. Afhankelijk van de uiteindelijke keuze zullen wij u geheel vrijblijvend een offerte toesturen. Het contract heeft een looptijd van 3 jaar. Gedurende deze periode blijft de gesponsorde kleding en/of tassen in principe bij één en hetzelfde elftal. Bijvoorbeeld minimaal 3 seizoenen bij de F1 of bij de B3 etc.

De club bepaalt en bestelt de kleding, waardoor de eenheid van tenue wordt gewaarborgd. De factuur wordt bij voorkeur rechtstreeks door de kledingleverancier (Van Duinkerken) aan de betreffende sponsor gestuurd, met als groot voordeel dat de BTW in dat geval verrekenbaar is. De kleding blijft eigendom van sc Hoevelaken.

Euro 50 Club
Iedereen die de club een warm hart toedraagt kan zich aanmelden voor de Euro 50 Club’ van sc Hoevelaken. De inkomsten van deze club worden in onderling overleg besteed aan diverse zaken die de vereniging ten goede komen. Zo zijn er in het verleden nieuwe doelen voor de jeugd aangeschaft, jassen voor de jeugdleiders en is er een nieuwe televisie gekocht voor in de kantine. U kunt zich hiervoor het gehele jaar aanmelden bij de Robin Elverding. T: 06-29321830.

Reclamebordsponsor
Sportveldreclame op ons park “Kleinhoven” is een relatief goedkope en doeltreffende manier van reclame maken. De velden worden niet alleen gebruikt voor de eigen voetbalwedstrijden. Jaarlijks terugkerend organiseert sc Hoevelaken ook grote evenementen, zoals het schoolvoetbal, verschillende jeugdtoernooien, het bedrijventoernooi en de herfstweek voor de jeugd.

Reclamebord sponsoren gaan een contract aan voor minimaal drie jaar. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

-Een standaardbord van 240 x 55 cm langs het hoofdveld. Kosten 1e jaar € 275 (inclusief aanmaak- en onderhoudskosten). Voor het 2e en 3e jaar betaalt u € 150.

-Een breed bord van 488 x 61 cm langs het hoofdveld. Kosten 1e jaar € 400 (inclusief aanmaak- en onderhoudskosten), 2e en 3e jaar € 275.

-Een groot bord van 500 x 100 cm. Kosten 1e jaar € 500 (inclusief aanmaak- en onderhoudskosten), 2e en 3e jaar € 300.

-Een standaard bord van 240 x 55 cm aan 2 zijden bedrukt, waardoor het zowel vanaf het veld als ook vanuit de kantine goed te zien is. Kosten 1e jaar € 400, 2e en 3e jaar € 250. Deze optie is echter beperkt, omdat er weinig plekken te vergeven zijn.

U bepaalt zelf hoe het bord eruit komt te zien en natuurlijk kunt u ook meerdere borden laten plaatsen.

Hoofdsponsor
Als hoofdsponsor wordt u het volgende pakket geboden:

– Uw bedrijfsnaam op alle kleding en tassen van het eerste elftal en op de wedstrijdshirts van de vrouwen 1 en van de A1
– Uw bedrijfsnaam op officiële publicaties van de vereniging, zoals het clubblad, jaarverslag en persberichten
– Vermelding van uw bedrijfsnaam en logo in het programmaboekje
– Uw A4 advertentie in het clubblad De Zijlijn en in de presentatiegids
– Twee grote reclameborden op het hoofdveld op een prominente plek
– Ruimte in de kantine om acties te promoten
– Gratis toegang tot de thuiswedstrijden van ons eerste elftal
– Vlag met bedrijfslogo bij het hoofdveld
– Logovermelding en banner advertentie op de website van de club

Toernooi- of activiteitensponsoring
Sc Hoevelaken organiseert jaarlijks een aantal toernooien en activiteiten.
U kunt uw bedrijf verbinden aan één van deze evenementen. De naam van uw bedrijf ziet u dan terug op alle uitingen die met het evenement te maken hebben, zoals raambiljetten, advertenties, uitnodigingen en reclame in het programmaboekje.
Een ideale manier om éénmalig uw bedrijf of product onder de aandacht te brengen.

Website
Alle sponsoren worden vermeld op de website van sc Hoevelaken. U kunt een banner aanleveren, zodat de bezoeker, indien gewenst, via een link uw bedrijfswebsite kan bezoeken.

Sportminded Hoevelaken
In samenwerking met de Mixed Hockeyclub Hoevelaken (MHCH) wordt er 2x per jaar een sponsoractiviteit georganiseerd voor de grotere sponsoren van MHCH en/of sc Hoevelaken. Onder de naam Sportminded Hoevelaken hebben we al bedrijfsbezoeken gebracht aan o.a. Grolsch, AFAS, Pon en Bakkerij van de Kletersteeg. Ook wordt er altijd een bekende gastspreker uitgenodigd. Zo hebben we al inspirerende presentaties gehad van o.a. Marc Lammers, Toon Gerbrands, Jan van Halst en Hein Vergeer. Deze bijeenkomsten worden financieel mogelijk gemaakt door Rabobank Amersfoort Eemland.

Tot slot
Het is altijd mogelijk om in overleg met de sponsorcommissie uw eigen wensen wat betreft sponsoring kenbaar te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de leden van de sponsorcommissie.

Met sportieve groet,
De Sponsorcommissie van sc Hoevelaken

Léon Breuers – voorzitter
Sponsorwerving/PR
l.breuers@upcmail.nl of breuers@interfer.nl
T: 06 558 886 58

Marc Welgraven
Kleding coördinator/sponsorwerving
kledingschoevelaken@hotmail.com
T: 06 279 097 05

Bas Wernsen – penningmeester
Sponsorwerving
baswernsen@gmail.com
T: 06 518 636 84

Martin Schreuders
Sponsorwerving
martin.schreuders@gmail.com
T: 06 120 887 85

Ludo Horst
Sponsorwerving
ludo.horst@outlook.com
T: 06 835 736 79

Top