• Misschien heeft u het ook op TV gezien. Jan Smit, je weet wel die presentator van ‘de beste zangers’, heeft een podium op televisie om zijn club FC Volendam als een soort luchtfietser naar Europees voetbal te stuwen.

  Als voorzitter heeft hij enorme dromen. In de Amersfoortse courant heeft TV-recensent Angela de Jong een poging gedaan om hem van zijn dromen te verlossen.

  Zij schrijft: De gewone fan wil met de fiets naar het stadion om ‘zijn’ buurjongens – of meisjes- toe te juichen met een biertje en een tosti in de hand, waarna op maandag een ploeg bejaarde, maar kwieke vrijwilligers de troep opruimt’ .

 • Dat is andere koek en deze beeldspraak komt erg overeen met de situatie bij ons cluppie sc Hoevelaken. Die ploeg vrijwilligers heet bij ons JJC (Jonge Jenever Club) en is gehuisvest in OPA’s HUIS. 

  De tweede J van JJC dekt niet geheel de lading, want bijna niemand van die kwieke vrijwilligers drinkt Genever….. Wel zijn zij druk met het aanvegen van sigarettenpeuken. Ongelooflijk waar zo’n hoeveelheid vandaan komt.

  En wat te denken van die toiletten op maandagochtend…..? En even het clubhuis schoonmaken? Het is zo weer maandag!

  Hulde voor die ploeg mannen en vrouwen!

  Om hiervan deel te mogen uitmaken wordt, in tegenstelling tot EHBO-ers, fluitisten en leiders, nooit een oproep gedaan om te komen assisteren. Kennelijk animo genoeg en een soepele ballotage….

 • Deze Jan heeft wel een droom, maar die zal wel nooit uitkomen. We verplaatsen onze velden naar het midden van het Hoevelakense Bos. Daar ligt een mooie lap grond en wat zou dat een geweldige entourage opleveren.

  Natuurlijk blijven we op de fiets komen.

 •  

   

  Foto luchtballon: In de vijftiger jaren ging de eerste vrouwelijke luchtballon-piloot Mimi Boesman de lucht in met een luchtballon. De schoorsteen van huize Hoevelaken werd op een haar na geraakt.