• Reportage van Jan Beitler: Veldenproblematiek

  15 sep 2023
 •  

  VOORZITTER, DANK U WEL !

  Een veel gehoorde zin tijdens de commissievergadering van het gemeentebestuur.

  Op donderdagavond 7 september had het bestuur van sc Hoevelaken de gelegenheid om in te spreken tijdens genoemde vergadering. En dus togen voorzitter Van Vliet en secretaris Van de Marck op de fiets, naar mag worden aangenomen, richting gemeentehuis in Hoevelaken-Noord.

 •  

  De aanleiding voor genoemde heren om ten gemeentehuize hun (en dus ook de onze) stem te laten horen is simpel. Er is kortgeleden een behoefteonderzoek verricht over de periode 2023-2040, wat uiteindelijk moet leiden tot een investeringsplan voor genoemde jaren. Uit die behoeftebepaling kwamen al wat persberichten naar buiten; sc Hoevelaken zou een voetbalveld in de plus hebben en Veensche Boys eigenlijk één tekort.

  Die eerste constatering is onjuist en die tweede bewering klopt natuurlijk ook!

 • Met dat gegeven greep sc Hoevelaken de gelegenheid aan om die gedachten weg te nemen bij de bestuurders van de gemeente Nijkerk. Niks veld minder!

  Dat inspreken gaat als volgt: je hebt vijf minuten de tijd om je betoog te houden. Vervolgens krijgen de commissieleden (dit zijn vertegenwoordigers van de politieke partijen in onze gemeente), beurtelings de kans om vragen te stellen aan de inspreker.

  Elke vraag begint dan nagenoeg standaard met ‘voorzitter, dank u wel’ en ‘dank aan de inspreker voor de heldere uiteenzetting’.

  Er is dan nog anderhalve minuut beschikbaar voor de vraagsteller.

  Het betoog van onze voorzitter was helder. Vrij vertaald was de strekking: ‘Mevrouw de voorzitter, wij willen wel een natuurveld kwijt, maar daar zouden we erg graag een kunstgrasveld voor terug willen. En om de kosten niet op te laten lopen is het natuurlijk het beste idee om het huidige hoofdveld te transformeren naar kunstgras. Geeft ruimte op de trainingsavonden, minder vaak afgelaste wedstrijden, flinke besparing op onderhoud en voorbereid op toename van het ledenaantal.

 •  

  Bovendien, genoemd hoofdveld begint erg op een knollenveld te lijken. De schade, welke vorige zomer is aangericht door de talloze engerlingen en de daardoor ontstane aantrekkingskracht van honderden kraaien, maakt het huidige speelveld nou niet bepaald tot een visitekaartje.’

 • We moeten afwachten wat dit lobbyen gaat opleveren, maar voor nu geldt: VOORZITTER, DANK U WEL (maar lees dan: BESTUUR, DANK WEL).

   

  De laatste renovatie van het hoofdveld vond plaats aan het eind van de vorige eeuw. Na de zomer van 1999 kon er op een nieuwe, egale mat worden gespeeld. Echter, van een leien dakje ging dat destijds ook niet.