• Nadat een tweetal weken geleden het kampioenschap in de hoofdklasse al behaald was, mocht het vlaggenschip van de jeugd nogmaals aantreden in Zwolle, tegen WVF. In Zwolle werd er niet een oefenwedstrijd gespeeld, nee hier ging het om de promotie naar de 4e divisie. Vanuit het bestuur was er een bus geregeld (waarvoor nogmaals dank) en deze was tot de laatste plek bezet.

Ingestuurd door: Martin Bouw

Bij opkomst in het zonovergoten Zwolle was er vuurwerk en voelde het als een thuiswedstrijd, want met al het publiek dat nog op eigen gelegenheid was afgereisd, hadden we bus 2 en 3 ook kunnen vullen (dank voor de support).

De wedstrijd was er eentje waar Hoevelaken sterk uit te startblokken kwam en in het begin domineerde met enkele kansen. Na het goede begin begon WVF beter te draaien en kreeg ook een aantal gevaarlijke momenten. Maar zoals altijd en overal weten de mannen ook vandaag te scoren. Na een mooie aanval via Jord, Jelle en Joep was het Jesse die beheerst de bal achter de doelman schoof.

Na een prima redding van Floyd gingen we met 0-1 de rust in. In de rust wisten we dat dit heel zwaar ging worden (warmte, einde seizoen, pijntjes). De tweede helft was ook niet de beste tweede helft van de mannen, maar wat ons dit seizoen nooit in de steek heeft gelaten, is de eendracht in dit team!

WVF had het betere van het spel en kreeg ook de nodige kansen, maar een doelpunt viel er gelukkig niet. Tot de 94e minuut was het spannend, maar met z’n allen hebben we er voor geknokt en minuut 95 was het een feit! Wat nog nooit gebeurde in de geschiedenis van sc Hoevelaken gebeurde vandaag wel, promotie naar de 4e divisie!

Op het veld, in de kleedkamer, bus, kantine, Feefa, De Haen en veel kroegen in Amersfoort hebben ze het geweten. Hoevelaken JO19-1 is gepromoveerd!