• Welkom op de pagina ‘De scheidsrechter’ van onze club  

  Voetbal kan nu eenmaal niet zonder een scheidsrechter. Een man of vrouw die er voor zorgt dat een wedstrijd in goede banen wordt geleid. Echter, dit is niet alleen de verantwoording van de man of vrouw in het zwart (groen, geel of roze). Samen hebben we de verantwoording dat we op een prettige manier onze sport kunnen beoefenen. Daarom is enige kennis van de spelregels voor iedereen van belang. Op deze pagina geven we de belangrijkste spelregels per leeftijdsfase aan. Verzoek aan de leiders van de jeugdteams deze spelregels door te nemen. Dat kan tijdens de training door even stil te staan bij een regel als dat van toepassing is. Dat kan natuurlijk ook in een bespreking met jouw team.

   

  Mocht je meer willen weten over de spelregels en jezelf willen testen, klik dan hier.

   

  Spelregels voor de 8 t/m 10 jarigen 

  Plezier in het spelletje, samen voetballen en ontwikkeling staan centraal bij deze leeftijdsgroep. Kinderen ontdekken het spel en leren samen te spelen. En uiteraard is het heel leuk om wedstrijden te winnen.  

  Enkele praktische zaken. De 8 en 9 jarigen spelen 2x 20 minuten. Elke 10 minuten is er een korte pauze en de coaches begeleiden de kinderen tijdens het spel. De 10 jarigen spelen 2x 25 minuten met een rusttijd (op het veld) van 7,5 minuten. Op onderstaande infografic staat alles bij elkaar. Op de tweede bladzijde worden de bijbehorende spelregels toegelicht. Belangrijk dat de leiders deze spelregels op een passend moment (training of aparte bijeenkomst) met de kinderen doornemen.