• Afgelopen weekend is de selectie en staf van sc Hoevelaken op trainingskamp geweest in Valkenswaard. Daar waar in het verleden Ameland in de winterstop werd aangedaan is ditmaal gekozen voor een weekend voorafgaand aan het seizoen. Hoofdtrainer Harry Oussoren wilde dit keer niet het risico lopen het trainingskamp weer te moeten annuleren vanwege Corona en besloot het trainingskamp vroeg in het seizoen te houden. Dat de bekerwedstrijd tegen Barneveld verplaatst moest worden, was slechts een kleine aanpassing in het wedstrijdschema. De Barnevelders werkten vrijwillig mee, waardoor een mooi weekend geen strobreed in de weg werd gelegd.

    Ingestuurd door: Bas van Vulpen

    Waar in Ameland traditioneel een intensief programma afgewerkt werd, kon men het in Valkenswaard wat rustiger aan doen. Het draaiboek bevatte 2 intensieve groepstrainingen, maar verder vooral ook tijd en ruimte voor ontspanning. Het hostel waar de selectie neergestreken was, bood voldoende ruimte voor sport en spel. Hiervan werd in de “vrije tijd” dan ook uitbundig gebruik gemaakt met potjes tafeltennis, poolbiljard, midgetgolf en andere activiteiten. Uiteraard leverden al deze inspanningen ook een nodig portie “trek” op en genoot de groep dagelijks van een ontbijtbuffet, lunch en diner.

    Vrijdagochtend vertrokken we (ondergetekende maakt immers ook deel uit van de groep) met meerdere auto’s om (bijna) klokslag 11:00 uur vanaf Kleinhoven naar Valkenswaard. Daar stond om 14:00 uur de eerste training op het programma. Na het inchecken kon direct omgekleed worden om te gaan trainen. Met een bijna complete groep, één auto liep vertraging op omdat een paar voetbalschoenen vergeten was, werd begonnen aan deze door regen getekende training. De weersomstandigheden konden echter geen roet in het eten gooien en de groep kwam na anderhalf uur inspanning tevreden terug in het Hostel. Na een goed diner zijn we met z’n allen naar de topper in de Keuken Kampioen Divisie (FC Eindhoven – Roda JC) gegaan. Op de tribune werd hartstochtelijk meegeleefd met de thuisclub, maar dat leidde niet tot de op te rapen koppositie. Laat in de wedstrijd boog de uitploeg namelijk een 3-1 achterstand om in een 3-3 gelijkspel. Het mocht de pret onder de Hoevelakense delegatie niet drukken en de avond werd gezellig afgesloten in het Hostel met uitoefening van de eerder genoemde activiteiten.

    Zaterdag zat de selectie op het afgesproken tijdstip aan het ontbijtbuffet. Naast de training, een partijvorm van 10 tegen 10, vond ’s ochtends een groepsgesprek plaats onder leiding van Oussoren. Tijdens deze sessie werd al snel duidelijk dat er een hechte ambitieuze groep ontstaat, die er een mooi seizoen van wil maken. Dat was ook terug te zien in de partijvorm die ’s-Middags op het veld van V.V. Gestel werd afgewerkt. Na deze inspanning was het tijd voor ontspanning. Hier werd ook volop gebruik van gemaakt met potjes kaarten, tafeltennis en poolbiljart. De avond werd afgetrapt met een heerlijke BBQ waar Gijs en Jordy zich opwierpen als ware chef-koks. Na het eten werd rustig “uitgebuikt” en werden plannen voor de avond gesmeed. Eensgezind ging het gros van de groep het uitgaansleven van Valkenswaard verkennen.

    Zondagochtend klokslag 9:00 uur zat iedereen aan het ontbijt, waarmee het weekend afgesloten werd. Aan de sfeer aan tafel was duidelijk te zien dat er genoten was van de dagen in Valkenswaard. Er kan dan ook met een goed gevoel teruggekeken worden op het succesvolle weekend. Wat het seizoen gaat brengen weten we nog niet, maar alle seinen staan op groen om er iets moois van te maken. De officieuze voortzetting van het seizoen was dinsdagavond tijdens de inhaal bekerwedstrijd tegen vv Barneveld, die met een 5-0 overwinning afgesloten werd. Een goede generale, maar de punten worden vanaf zaterdag 24 september, te beginnen bij V.V.O.P. in Voorthuizen, pas echt verdeeld.