• De wedstrijd tussen Terschuurse Boys en Hoevelaken was -letterlijk- nog niet begonnen, of Hoevelaken-doelman Gijs Leebeek mocht al vissen. De vrouwelijke Terschuurse Pupil van de Week slalomde door de Hoevelakense verdediging en schoot vervolgens de bal snoeihard langs de Hoevelakense doelman.

Met deze actie is het hoogtepunt van een middagje derby tussen Terschuur en Hoevelaken beschreven. Negentig minuten lang kabbelde de wedstrijd van het hoofdaffiche voort, zonder ook maar één keer in een stroomversnelling te komen.

Foto: Hoofdtrainer Harry Oussoren is in de tweede helft van zijn zevende seizoen begonnen met zijn afscheidstournee. Na de zomer gaat hij aan de slag bij DOSC in Den Dolder, waar zijn opvolger, Rob van Diermen, kort na zijn aanstelling bij Hoevelaken aan de slag ging als interim-coach, om DOSC van degradatie te behoeden. In de zomer volgen zij dus elkaar op.

Wanneer Harry na de warming-up op de terugweg naar de kleedkamer even naar rechts had gekeken, had hij de eindstand al op het bord zien staan en zich kunnen aansluiten bij de bierdrinkende supporterschare.

• In de eerste doorgang was Hoevelaken de wat meer aanvallend ingestelde ploeg, waarbij Joep Timmerman tot een paar schotjes kwam, waarbij de bal voorlangs ging. Verder dan een afgekeurde treffer vanwege buitenspel kwamen de gasten niet.

In de tweede doorgang deed Terschuur wat meer pogingen om de doelman van Hoevelaken aan het werk te krijgen, maar die werd niet koud of warm van het werk dat hij te doen kreeg. Hoevelaken kreeg wat mogelijkheden om een kans te creëren, maar ook de goalie van Terschuur kon zijn werk zonder handschoenen af. Kortom, een schamel puntje voor beide ploegen, waarmee streekgenoot VVOP in een zetel naar een kampioenschap lijkt te worden gedragen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Jordy Zieltjes, Joost van den Heuvel, Ludo Horst, Pascal de Jong; Paul Eleveld, Siem Kooistra, Joeri van den Hoeven; Daan Vinke (68. Jelle Bos), Joep Timmerman (68. Mylan Hak), Roan van de Pol.

• Roan van de Pol (11) werkte zich een slag in de rondte, maar kon ook het verschil niet maken. Ook Joeri van den Hoeven (14) kon terugkijken op een goede wedstrijd.

• De actie voor het Terschuurse doel lijkt gevaarlijker dan het was.

• Paul Eleveld (rechts) was op het Hoevelakense middenveld veel aan de bal en speelde een goede wedstrijd.

• De wedstrijd tussen Terschuur en Hoevelaken eindigde niet in een bloedeloze 0-0, want al twee minuten na zijn invalbeurt moest Jelle Bos erbij gaan zitten met een bloedneus.

• Aanvoerder Pascal de Jong had zin in de derby. Hij was nadrukkelijk aanwezig, had veel intercepties en deed goede dingen aan de bal.