• Zelfs wanneer de bal niet rolt, is Jan Beitler is staat om een thema van de week te verzinnen. Die gaat deze week over een bakkie thee in de rust. Gemaakt met een vooruitziende blik, want de foto's voor de bijdrage heeft hij zaterdag 4 maart al gemaakt.

  Jan: Wanneer je op maandag de wedstrijdverslagen van de diverse voetbalwedstrijden in de krant leest, valt de term 'na de thee' regelmatig te lezen. Uiteraard kun je ook lezen:  'In de tweede helft' of 'de tweede doorgang'.

  Waarom wordt er eigenlijk thee geschonken in de rust ???

  Hieronder de verklaring:
  Omdat thee heet is, drink je het langzamer. Dit zou ervoor zorgen dat de spelers minder snel na de rust een plaspauze nodig hebben. Daarnaast bevat thee aminozuren, wat het spierherstel bevordert. Met alleen water blijf je wel gehydrateerd, maar mis je de voordelen van thee. Ook de cafeïne in thee zou er voor zorgen dat spelers beter gefocust blijven.

  Die laatste reden zou weleens op waarheid kunnen berusten, want in de wedstrijden van het betaalde voetbal van het eerste weekend in maart werd er 61 keer gescoord. Er vielen 33 doelpunten 'na de thee' - conclusie: thee helpt!

 • Er staan al weer heel wat bekertjes gereed in de theeschenkerij.

 • Patrick de Bruin (teammanager van 9e) serveert de thee op veld 4.

 • Mitch Pol haalt zelf de aminozuren af in Opa's huis.

 • Ben Boekhout is naast coach van het tweede ook de man die de rommel opruimt.

 • De Opa's ruimen de restanten op.

 • In Memoriam:

  Ger Louis en Frans Overmars, geportretteerd op 21 augustus 2010, waren jarenlang de vertrouwde gezichten van de theeschenkerij. Ger vertelde deze dag dat hij, samen met de andere theeschenkers, in het voorgaande seizoen (2009-2010) 12.500 bekertjes thee en limonade heeft geschonken voor de sporters.