• Na een aantal goede oefenwedstrijden tegen tweedeklassers Lunteren en Renswoude, alsmede derde divisionist Hoogland, begon voor sc Hoevelaken zaterdag 19 februari 2022 weer de competitie, maar net als in de ongeslagen oefen- en bekerwedstrijden in het voorseizoen wist Hoevelaken de eerst competitiewedstrijd niet in winst om te zetten. Waar de ploeg van Harry Oussoren in september de competitie startte met twee nederlagen, daar bleef het zaterdag in Krachtighuizen op 1-1 steken tegen Rood-Wit.

  Lang leek de wedstrijd op 0-0 af te stevenen, maar na 84 minuten voetballen brak Rood-Wit met een vernietigende uithaal ineens de ban en was het vanaf de aftrap Jordy Zieltjes die Hoevelaken weer op gelijke hoogte bracht.

   Hoevelaken, dat in de drie voorbereidingswedstrijden maar liefst tienmaal het net wist te vinden, kreeg pas in de 38e minuut de eerst kans. Toen de bal van de voet van een Puttense verdediger stuitte had Arslan Gümüs met iets meer rust wellicht Hoevelaken op voorsprong kunnen schieten, maar de bal belandde naast het doel. Rood-Wit had voor die tijd al een paar speldenprikken uitgedeeld. Na een schot van afstand in de 12e minuut moest Gijs Leebeek handelend optreden. Een kwartier later belandde de bal na opnieuw een poging van afstand op de lat en nog iets later ging een Puttense bal voorlangs.

   Van voetbal was in de eerste doorgang weinig sprake en ook in de tweede helft viel er weinig te genieten. Gijs Leebeek kreeg iets meer werk te verrichten dan zijn collega aan de andere kant, al had Patrick Kloppenburg in de eerste tien minuten de beste kans van de wedstrijd. Hij stuitte echter op de doelman.

   De wedstrijd leek op een troosteloze 0-0 uit te lopen, tot genoemde 85e minuut. Zowel Hoevelaken als Rood-Wit gingen nog wel voor een beter resultaat, maar een winnende treffer bleef uit.

   Opstelling: Gijs Leebeek; Siem Kooistra, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Bas Hengeveld, Paul Eleveld, Robin Elverding, Jordy Zieltjes, Joeri van den Hoeven; Arslan Gümüs, Patrick Kloppenburg (64. Jesse van der Meer; 76. Ludo Horst).

   Scoreverloop: 85. Rood-Wit 1-0, 85. Jordy Zieltjes 1-1.