• Na de 7-0 overwinning op Achterveld heeft Hoevelaken ook de tweede bekerwedstrijd in winst kunnen omzetten. Al om 12.15 uur moest in Barneveld worden aangetreden tegen de ‘reserves’ van SDV Barneveld. Of het aan het vroege aanvangsuur lag, of aan een ander excuus, Hoevelaken had veel tijd nodig om op stoom te komen. Na een 1-0 achterstand bij rust bogen de mannen van Harry Oussoren pas in de tweede helft de stand om in eigen voordeel: 1-3.

De winstmarge van twee treffers gaf niet het beeld weer van de krachtsverhoudingen. Hoevelaken kreeg in de eerste helft, na een paar goede aanvallen, vier, vijf mogelijkheden en open kansen om op voorsprong te komen, maar zelfs één tegen één met de doelman kregen Daan Vinke en Joep Timmerman de bal niet achter de sluitpost. Het bleef daardoor oppassen voor de speldenprikken van Sterk Door Vriendschap, waarvan er één in de 31e minuut wel erg zeer deed. Na onvoldoende wegwerkpogingen moest doelman Gijs Leebeek, die tot dan toe vrijwel een verplichte snipperdag had, de gang naar het net maken.

Na deze treffer kreeg Hoevelaken opnieuw kansen om te scoren, maar gebrek aan overtuiging stond een gelijkmaker in de weg.

Met Jordy Zieltjes voor Ludo Horst en Paul Eleveld voor Joep Timmerman ging Hoevelaken in de tweede doorgang voor de ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’. De Hoevelakense manschappen hadden wat overtuigingspilletjes in de thee gedaan en zo kon het gebeuren dat al na vijf minuten Jordy Zieltjes met het hoofd doeltreffend afrondde na een gave voorzet van Robin Elverding. Een kwartier na de thee ging Hoevelaken met Jelle Bos voor Coen Bos en Bas Hengeveld voor Jelle van der Veer verder met de inmiddels aangevangen aanvalsgolven. Al na zes minuten leidde dat tot de mooiste treffer van de wedstrijd. Vanaf een metertje buiten het strafschopgebied nam Robin Elverding de bal in één keer op de pantoffel om de doelman kansloos te laten.

Het eindakkoord was in de 80e minuut voor Jelle Bos. Na een mooie actie van Daan Vinke via de linkerkant kon de bal vanaf de achterlijn voor het doel geprikt worden, waar de voormalige aanvoerder van JO19-1 alert was om met de buitenkant van de voet de bal binnen te tikken. Voor Jelle Bos was dit de eerste officiële treffer in de Hoevelakense hoofdmacht.

Hoevelaken is na twee overwinningen de fiere koploper in de poule. Door de winst van Achterveld op Barneveld staan beide ploegen op drie punten. SDV Barneveld 2 is de puntloze hekkensluiter.

Opstelling: Gijs Leebeek: Jelle van der Veer (60. Bas Hengeveld), Joost van den Heuvel, Ludo Horst (46. Jordy Zieltjes), Pascal de Jong; Robin Elverding, Siem Kooistra, Joeri van den Hoeven (71. Mylan Hak); Coen Bos (60. Jelle Bos), Daan Vinke, Joep Timmerman (46. Paul Eleveld).

Scoreverloop: 31. SDV Barneveld 2 1-0; 50 Jordy Zieltjes 1-1, 66. Robin Elverding 1-2, 80 Jelle Bos 1-3.

• Evert van Beek, oud voetballer van sc Hoevelaken en broer van Jack van Beek, is al jaren elftalleider bij SDV Barneveld. In het verleden bij SDVB 3, waarmee hij regelmatig naar Kleinhoven kwam om de degens te kruisen met Hoevelaken 2. Nu als elftalleider van SDV Barneveld 2, waarmee hij dinsdagavond naar Kleinhoven komt om te oefenen tegen de mannen van Ben Boekhout.