Voorbeschouwing: Hoevelaken 1 – Otterlo

Het was vorige week uit tegen Zeewolde een vreemde wedstrijd. Ga je de rust in met een behoorlijke voorsprong, dan had niemand daar gek van opgekeken. Kwam je 10 minuten voor tijd pas op het sportpark, dan is het een wonder dat Hoevelaken alsnog een punt binnen heeft gehaald. Dat was de korte samenvatting van afgelopen week.

Dat was het verleden. Nu naar komende zaterdag. Otterlo komt op bezoek. Waar Chelsea deze week van een 1-4 achterstand is teruggekomen tot 4-4 stond Otterlo zelfs met 4-0 voor en kwam Stroe knap terug tot 4-4. De mannen van Otterlo zullen dus extra gebrand zijn om de zure nasmaak weg te spoelen. Aan onze mannen de taak om de drie punten op Sportpark Kleinhoven te houden! Aan de balsponsor van deze week zal het niet liggen. Dat is namelijk Wilpak, het bedrijf van elftalleider Herko Wilgenburg.

In deze voorbeschouwing vind je normaal gesproken ook een interview met de Pupil van de Week, Silvijn Beudeker. Door omstandigheden kon het interview helaas niet worden gehouden. Die houdt Silvijn en de lezers van de voorbeschouwing natuurlijk van ons tegoed! Verder vindt je wel de balsponsor van de wedstrijd Wilpak en een voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet. Kortom; Toch nog genoeg informatie om te lezen in deze voorbeschouwing!

Balsponsor van sc Hoevelaken – Otterlo

Wilpak

Voorwoord van de voorzitter:

Vandaag speelt Hoevelaken al weer haar vierde thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen Otterlo, op Kleinhoven. Het is de achtste ronde van deze competitie en daarmee het einde van de eerste periode. Wie wordt er periodekampioen van deze eerste periode? Onze nog ongeslagen tegenstander, nu nog nummer twee van de ranglijst? Of koploper VVOP uit Voorthuizen in een onderling thuisduel tegen kandidaat nummer drie: Terschuurse Boys? En dan moet je bedenken dat Hoevelaken slechts vijf punten achterstand heeft op “Voetballen Voor Ons Plezier” en met 11 punten het rechter rijtje aanvoert op de achtste plaats. Heel spannend zo.

Hoevelaken speelde in 2009 voor het eerst in competitieverband tegen Otterlo. Vandaag volgt de elfde ontmoeting. Zeven keer werd er gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en ook twee keer werd er verloren van onze gasten van vanmiddag. Op 18 mei 2019 verloor Hoevelaken haar laatste onderlinge partij, op hun prachtige complex Sportpark Kastanjebos, met 2-1.

Een nieuw seizoen met nieuwe kansen voor beide teams. Otterlo is werkelijk uit de startblokken geschoten. Vier overwinningen en drie gelijke spelen. Tegen Zeewolde en koploper VVOP werd eerder thuis al gelijkgespeeld, maar het derde gelijke spel was wél heel bijzonder. Na een 0-4 voorsprong in en tegen Stroe, werd het verleden week zaterdag alsnog 4-4. Dit is wel heel zuur.

Hoevelaken vergat vorige week in en tegen Zeewolde de overwinning over de streep te trekken. In plaats van de verwachte 0-2 voorsprong werd het in de 87e minuut alsnog 1-1. Een gestolen punt voor Zeewolde? Ik was zelf afwezig en ver weg voor mijn werk en heb er geen oordeel over, maar ik begrijp dat vele meegereisde supporters vonden dat Hoevelaken “zich de kaas van het brood heeft laten eten” (zie verslag R. Kreuning).

Vandaag dan weliswaar niet de kans voor s.c. Hoevelaken om winnaar van de eerste periode te worden, maar wel weer een kans op revanche en aansluiting op de top. Helaas zal Ewout van de Brug door zijn blessure nog ontbreken, is Michel van de Bunt net op 30 oktober geopereerd en is Jordy Neeft afwezig. De verdere selectie is hopelijk compleet. Ook met Olaf de Rijk. Hij viel met rugklachten voortijdig uit, maar heeft hopelijk de aansluiting weer weten te maken.

Mannen, we zijn thuis nog ongeslagen en hou dit zo! Ik wens beide teams, scheidsrechter Dhr. M. van de Brug, de begeleiding en alle supporters een spannende en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top