Voorbeschouwing: sc Hoevelaken – ASC Nieuwland

De laatste wedstrijd van het sezioen is tevens een thuiswedstrijd. ASC Nieuwland komt op bezoek. Voor onze mannen staan er geen prijzen meer op het spel. Terwijl Nieuwland het kampioenschap kan binnen halen! Ons vlaggenschip zal er toch alles aan proberen te doen om sportieve revanche te nemen op Nieuwland en het seizoen op een waardige manier af te sluiten.

De uitwedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 verloren, maar de eerste helft werd Hoevelaken overklast door haar tegenstander en ging met een 3-0 achterstand de kleedkamer in. Zoals Robert destijds schreef: “Hoevelaken wordt van het kastje van de muur gestuurd door een technisch vaardiger Nieuwland, dat ook in de duels feller is en voor het doel slagvaardiger.” Hoevelaken herpakte zich wel in de tweede helft maar kwam de 3-0 achterstand niet meer te boven. Al met al is er voldoende materiaal om een leuke wedstrijd te kunnen verwachten.

In deze voorbeschouwing vind je, zoals inmiddels gebruikelijk, een interview met de Pupil van de Week, Jurre Kip alsmede de bal sponsor van de wedstrijd Bouwbedrijf Doppenberg en een voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet. Ook namens onze interviewster Frouwkelien hoop ik dat jullie hebben genoten van de voorbeschouwingen tijdens de tweede seizoenshelft en zijn wij voornemens om komend seizoen hiermee door te gaan!

Bij dezen wil ik persoonlijk Frouwkelien ontzettend bedanken voor de tijd en moeite die zij heeft gestoken in al het werk dat zij heeft verricht. Vanaf een warm USA wens ik iedereen een hele fijne wedstrijd toe!

Balsponsor van sc Hoevelaken – ASC Nieuwland

Bouwbedrijf Doppenberg

 

De Pupil van de Week is: Jurre Kip

Leeftijd: 10 jaar
Team: JO11-1
School: De Spreng
Groep: 7

Favoriete eten: Pasta en pannenkoeken vindt Jurre heel lekker. Maar spruitjes zijn echt vies, vindt hij!
Favoriete drinken: Cola, maar dat mag Jurre niet zo vaak drinken en daarom kiest hij voor ginger ale, want dat is ook heel lekker en thuis drinkt hij altijd limonade

Door Jurre werd ik welkom geheten in een echt Ajax tenue, want hij kwam net terug van de training van zijn team JO11-1. Ajax is dus echt zijn club en Frenkie de Jong vindt hij de beste speler.

Dat Ajax echt zijn clubhart heeft bewijst alles. Zijn oom is een echte Feyenoorder en heeft Jurre al driemaal mee genomen naar een wedstrijd van Feyenoord. Zijn oom had zelfs een Feyenoord shirt gekocht, maar Jurre was niet “om te kopen” en is en blijft een Ajacied.

Jurre woont sinds het begin van het jaar bij ons in Hoevelaken met zijn broertje Lucas en zijn vader en moeder. Maar hij weet nu al dat hij hier niet meer weg wil, want op school heeft hij het heel erg naar zijn zin. Hij heeft ook al heel veel vriendjes en voetballen bij sc Hoevelaken vindt hij ook echt heel leuk.

Daarom was Jurre ook zeer verrast dat hij nu al Pupil van de Week mag zijn. Maar hij vindt het zo leuk, omdat hij vanaf zijn 6e jaar bij ASC Nieuwland heeft gevoetbald en dus best wel een aantal jongens van hen kent. Zijn “oude” trainer/coach komt nu dus in Hoevelaken spelen. Best wel speciaal dus om dan Pupil van de Week te mogen zijn! En dat Nieuwland deze dag kampioen kan worden maakt het toch ook wel extra leuk om daarbij te zijn.

Zelf speelt Jurre bij zijn team als spits of rechtsbuiten, maar spits vindt hij toch net iets fijner. Jurre kan heel hard rennen, dus aan zijn snelheid is niets mis. Toch vindt hij het niet zo fijn als de tegenstander met de bal veel voorsprong heeft om er dan achteraan te gaan, want je moet ook weer terug rennen!! Bij elke wedstrijd die Jurre speelt zijn de ouders van Jurre er altijd bij of in ieder geval één van hen. Want ze gaan natuurlijk ook mee met zijn broertje.

Net zoals bij zoveel jongens en meisjes is het ook Jurre zijn droom om profvoetballer te worden. Maar anders wil hij misschien iets van ontwerper van dingen gaan worden, bijvoorbeeld lampen of zo. Nou lieve mensen, als ik de tekeningen van Jurre heb mogen bekijken, dan denk ik dat daar best wel een ‘talentje’ in schuilt, want buiten voetbal is dat zijn grootste hobby. Ik was best onder de indruk dat een mannetje van 10 jaar al zo goed en origineel kan tekenen!

Verder vindt Jurre het ook een hele leuke bezigheid om trampoline te springen, darten, tafelvoetballen en natuurlijk om te gamen en Fortnite te spelen. Sinds kort heeft Jurre zijn verkeersdiploma en omdat hij er één was met de minste gemaakte fouten, werd hij uitgenodigd om dat op het gemeentehuis in Nijkerk te vieren!

Het luisteren van muziek vindt Jurre ook fijn. Hij heeft ook zijn eigen playlist met onder andere rap, dancemuziek met bijvoorbeeld een nummer van Jochie Chan. Televisiekijken doet hij niet zoveel, maar de afleveringen van afgelopen seizoen van ‘Wie is de Mol’ heeft hij allemaal gekeken. Want dat was toch wel erg leuk en dan met allemaal lekkere hapjes, koekjes en snoepjes maakt het kijken toch ook wel extra feestelijk en gezellig!! Want daar houdt Jurre ook echt van .. Gezelligheid! Lekker ergens uit eten, lekkere hapjes, gewoon van alles wat proeven. Daar wordt Jurre ook helemaal blij van.

Net zoals ze bij het eerste de Man of the Match hebben, heeft de JO11-1 de ‘Speler van de Week’. Jurre vindt dit echt zo leuk dat zij dit ook in hun team hebben. De Speler van de Week krijgt dan een echte Champions League voetbal (met Voetballer van de Week erop) mee naar huis en mag die week de voetbal houden en de week erop is hij weer voor een ander (daar word je toch blij van!).

De voorspelling voor sc Hoevelaken tegen ASC Nieuwland is van Jurre: 3-2 winst voor onze jongens!

Jurre, wij wensen je namens ons allen van sc Hoevelaken een hele mooie middag toe als Pupil van de Week en hopen dat deze dag onvergetelijk wordt tegen jouw “oude” cluppie en ook voor je vader, moeder en broertje. Welkom in Hoevelaken én bij sc Hoevelaken!

Voorwoord van de voorzitter:

HOEVELAKEN-ASC NIEUWLAND

Vandaag speelt ons eerste team de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 tegen ASC Nieuwland uit Amersfoort. Een Combinatie,  die op 1 juli 1997 is ontstaan na de fusie tussen de Amersfoortse Boys, opgericht op 26 juli 1916, en SOVA (Spoor Ontspannings Vereniging Amersfoort), opgericht op 24 augustus 1954. Tegen SOVA speelde Hoevelaken al in ons oprichtingsjaar 1963, tegen de Amersfoortse Boys hebben we, naar mijn weten, nooit in competitieverband gespeeld.

In de voorbereiding op het seizoen 2009-2010 speelde onze hoofdmacht voor het eerst, vriendschappelijk, ten ASC Nieuwland op hun complex. Ons team, toen nog onder leiding van trainer Jan van Ginkel,  en met Jelle Groosjohan als experiment  in de verdediging, verloor kansloos.

De bespeler van Sportpark Nieuwland trof ons team vervolgens tijdens het seizoen 2012/2013 in de 2e Klasse B. Hoevelaken verloor twee keer en degradeerde uiteindelijk. ASC Nieuwland bereikte de 1e Klasse via de nacompetitie voor promotie. Het hoogste niveau voor hen ooit. Na twee jaar voetballen in die 1e Klasse daalden onze gasten van vanmiddag weer af naar de 2e Klasse en in 2017 zelfs  naar de 3e Klasse. Dit seizoen strijdt Nieuwland een verbeten strijd om het kampioenschap met Batavia ’90 uit Lelystad. Ook Hoevelaken moest er op 13 oktober 2018 met 3-1 aan geloven. De eerste helft werden we overspeeld, tijdens de tweede doorgang was het spel meer in evenwicht.  Vier keer gespeeld tegen Nieuwland en vier keer verloren. Kan Hoevelaken een keer de rollen omdraaien en hiermee van betekenis zijn voor de beslissing om het kampioenschap?

Het seizoen is weer bijna voorbij. Het was voor Hoevelaken prettig dat de vijf wedstrijden na de winterstop werden gewonnen. Hiermee speelde het zich veilig, maar we zijn natuurlijk beter gewend. Of verwend? Geen nacompetitie dit keer en het vizier snel richten op het volgende seizoen. Hopelijk kan het team zich versterken met onze jeugd en ook met terugkerende spelers van elders. Ook in de zomerperiode zal coach Harry Oussoren een periode van training inlasten, waarna op 14 augustus met de definitieve voorbereiding kan worden gestart. Oefen -en bekerwedstrijden staan al gepland.

Vandaag echter nog één keer vlammen en erna maar niet meer terugkijken op dit seizoen. We kiezen na afloop traditiegetrouw en in aanwezigheid  van onze sponsoren ook de speler/speelster van het jaar. Ook de supporter van het jaar wordt verkozen. Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet dit seizoen. Pim van Duijn, bedankt  voor het wederom verzorgen van de programmaboekjes en Frouwkelien van ’t Hof voor de interviews met de pupil van de week op de site (en Jeroen Venema voor dit idee). Alle vrijwilligers worden tenslotte op zaterdagavond 8 juni van harte uitgenodigd om, onder het genot van een hapje en drankje, onze dank te ontvangen voor hun inzet voor onze club.

Ik wens de spelers, supporters, de begeleidingsteams, sponsoren en scheidsrechter Dhr. A. Willems een prettige en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter

Top