Voorbeschouwing: sc Hoevelaken – VIOS Vaassen

De competitie heeft een aantal weken stil gelegen in verband met de “mei vakantie”. Ons eerste elftal heeft nog drie wedstrijden te spelen. Laten we hopen dat het eerste in deze laatste drie wedstrijden beter presteert dan de afgelopen drie wedstrijden. Daar werden in totaal welgeteld 0 punten behaald. Hopelijk houdt onze hoofdmacht komende zaterdag de drie punten op sportpark Kleinhoven!

In deze voorbeschouwing vind je een interview met de Pupil van de Week Bart Morren, de balsponsor van de wedstrijd Kletersteeg Trading en een voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet. Mede namens onze interviewster Frouwkelien van’t Hof wensen wij jullie weer veel leesplezier!

Balsponsor van sc Hoevelaken – VIOS Vaassen

Kletersteeg Trading

De Pupil van de Week is: Bart Morren

Leeftijd: 10 jaar
Team: JO11-2
School: Schimmelpenninck van der Oijeschool
Groep: 6

Favoriete eten: Bart eet graag een zelfgemaakt broodje hamburger speciaal met gebakken ei van zijn vader.
Favoriete drinken: Ice Tea vindt Bart het lekkerst.

Aan het uiterste einde van ons mooie dorp Hoevelaken werd ik welkom geheten door onze Pupil van de Week, om met hem ook een heus “interview” af te nemen.

Bart was 5 jaar oud toen hij bij de “Hummels” van sc Hoevelaken ging voetballen en speelt nu 5 jaar later bij de JO11-2. Hij komt voor dit team uit als verdediger, wat hij een hele leuke positie vindt. Bart vindt het best wel een hele moeilijke vraag als ik hem vraag waar hij goed in is. Maar na lang nadenken vindt hij dat hij best wel goed kan samenwerken met zijn teamgenoten en hij ook echt niet bang is om een duel met de tegenstander aan te gaan.

Tweemaal in de week gaat Bart trainen en vindt dit altijd erg leuk en zal daarom eigenlijk bijna nooit afmelden daarvoor. De vader van Bart gaat altijd mee naar de wedstrijden en soms zijn moeder. Zij gaat altijd met zijn zus van 13 en zusje van 7 jaar mee naar de korfbalwedstrijden. Als ze komt kijken of ook wel eens rijdt dan vindt Bart dat heel leuk.

Na schooltijd gaat Bart weleens voetballen op het schoolplein met zijn vriendjes, maar als hij thuis is vindt hij spelen heel leuk. Hij zit toch ook wel heel graag op zijn tablet, want buiten Spangas en Jeugdjournaal kijkt hij weinig televisie. Daar heeft hij niet zoveel mee, net zoals muziek. “Ik luister wel, maar kan niet echt zeggen wat ik nou het leukste vind”, gaf Bart aan.

Ajax is de favoriete club van Bart en Matthijs de Ligt en Donny van de Beek vindt hij de beste spelers. Afgelopen “meivakantie” heeft Bart niet deelgenomen aan de voetbalschool/dagen, maar de afgelopen jaren heeft hij dat wel gedaan en dat was ontzettend leuk om daaraan mee te doen.

Het leukste van de JO11-2 vindt Bart dat ze samen met hun trainer Gijs van Ginkel leuke dingen doen. Zo zijn ze met z’n allen al eens wezen zwemmen, lekker gebarbecued en ze krijgen na de training regelmatig een ijsje van Gijs. En Jesse van de Haar komt ook wel eens een training geven, wat ook altijd heel leuk is. En als afsluiting van dit seizoen gaan ze met het team echt kamperen op een camping in Stroe. Kortom: Dit klinkt allemaal wel heel gezellig!

Zelf kan Bart wel heel goed tegen zijn verlies … Is het met voetbal of verder met spelletjes spelen. Dat maakt Bart niet uit. Het belangrijkste vindt Bart als het maar leuk en gezellig was.

De voorspellende uitslag van Bart is voor aanstaande zaterdag: 2-1 winst voor sc Hoevelaken tegen VIOS Vaassen. Nou Bart, laten we hopen dat je gelijk gaat krijgen. Maar stel als onze jongens verliezen, dat ze dan wel terug kunnen kijken op een sportieve wedstrijd.

Wij allen van sc Hoevelaken wensen Bart een hele leuke, gezellige en onvergetelijke middag toe als Pupil van de Week.

Voorwoord van de voorzitter:
Hoevelaken speelt vandaag thuis tegen c.s.v. VIOS uit Vaassen. Vooruitgang Is Ons Streven werd door een aantal energieke jonge mannen op 24 mei 1935 opgericht. Zij konden of mochten in die crisisjaren, met weinig geld, niet op zondag voetballen. Inmiddels heeft de bespeler van sportpark De Kouwenaar in de gemeente Epe meer dan 35 teams. Op drie velden spelen ook een G-team en drie vrouwenteams. Hiernaast speelt VIOS ook met drie zaalvoetbalteams.

Hoevelaken en VIOS Vaassen hebben de afgelopen twee decennia precies 13 keer tegen elkaar in competitieverband gespeeld. VIOS won er vijf. Hoevelaken zegevierde zes maal. VIOS werd in 2012 kampioen en promoveerde naar de 2e Klasse G in Oost. Hoevelaken promoveerde ook, via de nacompetitie, maar ging in de 2e Klasse B in West spelen. VIOS heeft hierna vier seizoenen gebivakkeerd in de middenmoot van deze 2e Klasse, maar moest in 2017 de degradatie onder ogen zien. Een knappe prestatie om vijf seizoenen achtereenvolgens in de 2e Klasse te spelen. Het vorige seizoen won Hoevelaken thuis met 3-1 en speelde het uit met 2-2 gelijk tegen VIOS.

Het team van trainer Maikel Amzand boekte op 24 november 2018 een enigszins geflatteerde overwinning van 4-1 op Hoevelaken. Hoevelaken moest de wedstrijd met acht spelers uitspelen omdat de scheidsrechter van dienst drie keer een rode kaart voor een speler van s.c. Hoevelaken trok. Er is veel over deze beslissingen van de toenmalige leidsman nagesproken, maar een feit is dat je met zo’n ondertal natuurlijk niet van een gelijkwaardige wedstrijd kunt spreken. Hoevelaken wil derhalve iets goedmaken.

Het team van trainer Harry Oussoren wil het seizoen niet als een nachtkaars uit laten gaan. De afgelopen drie wedstrijden werden allen kansloos verloren en geen enkel doelpunt werd er gemaakt. Zo wil je een seizoen niet eindigen. Vandaag tegen VIOS Vaassen, volgende week uit tegen Otterlo en op de laatste competitiedag thuis tegen de mogelijke kampioen Nieuwland, wil Hoevelaken laten zien dat het ook anders kan.

VIOS Vaassen is met CJVV en Zwart Wit ’63 nog in strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie. De kandidaten voor het kampioenschap en winnaars van de eerste twee periodes, Batavia ’90 en Nieuwland, hebben een zodanige voorsprong dat zij onderling gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Dit kampioenschap wordt vanaf dit seizoen ook op doelsaldo beslist!

Ik wens alle spelers, begeleiders, supporters en scheidsrechter Dhr. Y. Kuipers een sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top