Voorbeschouwing: SC Hoevelaken – VV Barneveld

Na het verlies tegen AGOVV afgelopen zaterdag is er een einde gekomen aan de achtereenvolgende zegereeks van SC Hoevelaken. Op het prachtige sportpark Berg & Bos vielen er aan de kant van Hoevelaken weinig hoogtepunten te beleven.

Kan de hoofdmacht haar rug rechten en tegen Barneveld goedmaken wat zij in de uitwedstrijd hebben nagelaten? Na meer dan 20 corners, heel wat schoten en kansen, verloor Hoevelaken de wedstrijd met 1-0. Een zure nederlaag, waar de hoofdmacht graag sportieve revanche op wilt nemen.

In deze voorbeschouwing vind je een interview met de Pupil van de Week Chris Verdam, de balsponsor van de wedstrijd, Bakker Bedrijfswagens, en een voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet. Mede namens onze interviewster Frouwkelien van’t Hof wensen wij jullie weer veel leesplezier!

Balsponsor van SC Hoevelaken – VV Barneveld

Bakker Bedrijfswagens

De Pupil van de week is: Chris Verdam

Leeftijd: 10 jaar
Team: JO11-1
School: Het Blukhuus
Groep: 7

Favoriete eten: Hamburgers en eten ze bij de McDonalds, dan de McChicken. Kaas eten is echt brrr..
Favoriete drinken: De paarse Fanta, oftewel cassis

Chris heeft met zijn 10 jaar jong al een behoorlijke voetbalcarrière achter zich met zelfs al een paar behaalde kampioenschappen en daardoor ook al een paar bekers en medailles gekregen, want …

Toen Chris 3 jaar oud was mocht hij al op voetbal en is begonnen bij Sportlust ’46 in Woerden. Toen hij 5 jaar oud was is hij ‘overgestapt’ naar VV de Meern en sinds dit seizoen mag hij uitkomen bij de JO11-1 van SC Hoevelaken.

Chris heeft de afgelopen jaren als verdediger gespeeld maar speelt dit seizoen als centrale middenvelder, wat hij heel leuk vindt. Daar Chris nog niet zo lang in Hoevelaken woont kent hij buiten zijn trainer Edwin Duijst nog verder niemand die bij het eerste elftal speelt. Maar dat kan hij na aanstaande zaterdag niet meer zeggen.

Echt spannend vindt Chris het niet om Pupil van de Week te zijn, maar wel ontzettend leuk. Om zelf te gaan trainen met zijn team vindt Chris altijd erg leuk. Het liefst zou hij dat zelfs 4x in plaats van 2x per week gaan doen.

Verliezen ze een wedstrijd met de JO11-1 dan vindt Chris dat niet heel erg, tenzij het een belangrijke wedstrijd is. Zelf zou Chris het wel fijn vinden als de coaches van zijn team langs het veld wat strenger en fanatieker zijn voor Chris zelf en zijn medespelers. En dat de spelers tijdens de wedstrijd elkaar onderling ook wat meer ‘coachen’.

Laura is het 2 jaar jongere zusje van Chris en zij komt ook wel eens naar Chris kijken. Maar zijn vader gaat eigenlijk altijd mee naar de wedstrijden en dat vindt Chris leuk en fijn. Zo heeft Chris samen met zijn vader een seizoenkaart voor de thuiswedstrijden van Ajax en dat willen ze graag ook nog eens hebben voor de uitwedstrijden.

De beste speler vindt hij Frenkie de Jong en het allerliefste wil Chris zelf ook profvoetballer worden en anders zou hij echt niet weten wat voor werk hij dan zou willen doen.

Als Chris ‘s middags uit school komt gaat hij heel graag met zijn vriendjes voetballen en spelen op het schoolplein. Net zoals op zaterdagmiddag na hun eigen wedstrijd, dat ze dan op ‘de voetbal’ blijven om bij elkaar te zijn. Maar als het alleen maar regent dan speelt Chris ook heel graag op de XBOX.

Waar nu op ‘de voetbal’ een tafeltennistafel staat die nooit door iemand gebruikt wordt, zou Chris het leuk vinden als daar een pannaveldje zou komen. Maar gebeurt dat niet dan vindt hij dat ook goed.

De uitslag voor aankomende wedstrijd is door Chris voorspeld: 3-1.

Nou Chris, wij hopen allen met je mee dat je het goed hebt. Maar wij hopen ook dat je een leuke ‘Pupil van de Week’ zaterdag hebt!

Voorwoord van de voorzitter:

Vandaag speelt s.c. Hoevelaken de tweede wedstrijd van de derde periode van dit seizoen tegen de voetbalvereniging Barneveld. Onze tegenstander, opgericht op 17 maart 1936 en spelend op het Sportpark ’t Nieuwe Oost, heeft vele bijnamen. Geel Blauwen, De Kanaries, maar in de volksmond wordt Barneveld meestal VVB genoemd. VV Barneveld is de oudste voetbalvereniging van Barneveld en speelde in het verleden voornamelijk op zondag.

Eén van de eerste velden was bij café Huppelschoten, later werden de wedstrijden gespeeld bij ’t Oost en de Hessenweg. In 1982 werd het huidige complex betrokken. Naast de zondag afdeling, werd in 1967 ook een zaterdagafdeling opgericht. Sinds het seizoen 2009-2010 komt de VV Barneveld alleen op zaterdag uit met een selectie-elftal. Er wordt nog wel recreatievoetbal op zondag gespeeld.

Hoevelaken en VVB hebben een gezamenlijke historie, maar die speelt zich voornamelijk af in de vorige eeuw. Vanaf het seizoen 1971/1972 spelen beide teams zeven seizoenen samen in de 2e Klasse A (zes seizoenen) en 1e Klasse A (één seizoen) van de afdeling Utrecht. In 1978 wordt Hoevelaken kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse. Er is een weerzien tijdens het seizoen 1998/1999 in de 4e Klasse KNVB in het district Midden. Barneveld wordt kampioen en Hoevelaken promoveert via de nacompetitie.

Hoevelaken gaat vervolgens spelen in district West 1 (en wordt kampioen) en VVB gaat spelen in district Oost. In 2017 promoveert Barneveld via de nacompetitie naar de 3e Klasse. En handhaaft zich, ook via de nacompetitie. Op 24 maart 2018 wordt Hoevelaken met 5-4 verslagen, nadat het eerder in het seizoen keurig met 4-1 van Barneveld won.

Ook dit seizoen moet Barneveld weer hard knokken voor lijfsbehoud. Het speelde drie keer knap gelijk, o.a. in Teuge en Terschuur. En het won één keer, op 27 oktober met 1-0 van Hoevelaken. De meegereisde supporters uit Hoevelaken konden hun ogen niet geloven. Hoevelaken speelde continu op de helft van Barneveld, het mocht ongeveer 30 hoekschoppen nemen, maar de gastheren onder leiding van trainer Gerwin Dekker wonnen.

Genoeg redenen voor een revanche, lijkt mij. Bovendien is Hoevelaken ook nog lang niet veilig gespeeld en wil het de nare smaak van de nederlaag tegen AGOVV wegspoelen.
De selectie van Hoevelaken kent geen schorsingen, maar wel een aantal geblesseerden. Gelukkig kon Jeffrey Huisman vorige week in het prachtig gelegen Berg en Bos zijn rentree, in de competitie, maken in de hoofdmacht. Na de thuiswedstrijd tegen Barneveld, speelt Hoevelaken maar liefst drie uitwedstrijden achter elkaar tegen Terschuur, Teuge en Batavia ’90.

Namens s.c. Hoevelaken wens ik spelers en staf, scheidsrechter Dhr. H.J. Maat en de (meegereisde) supporters een prettige en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top