Voorbeschouwing: sc Hoevelaken – Zwart Wit ’63

De wedstrijd Batavia ’90 – sc Hoevelaken kende een terechte winnaar. De thuisploeg was een maatje te groot voor ons vlaggenschip. Komende zaterdag komt de huidige nummer 3 op bezoek, Zwart Wit ’63. De uitwedstrijd in Harderwijk werd verloren met 3-1.

Kan ons eerste qua ranglijst weer omhoog kijken en de achterstand op Zwart Wit ’63 verkleinen tot 4 punten?

In deze voorbeschouwing vind je een interview met de Pupil van de Week Mohamed Kasoum, de balsponsor van de wedstrijd Jumbo Hoevelaken en een voorwoord van onze voorzitter Willem van Vliet. Mede namens onze interviewster Frouwkelien wensen wij jullie weer veel leesplezier!

Balsponsor van sc Hoevelaken – Zwart Wit ’63

De Pupil van de Week is: Mohamed Kasoum

Leeftijd: 11 jaar
Team: JO11-2
School: De Spreng
Groep: 6

Door: Onze eigen interviewster Frouwkelien

Deze week was ik welkom om bij Mohamed thuis zijn interview af te nemen. Met een lekkere kop thee en een heerlijk echt Syrisch koekje hebben we heel gezellig “gekletst”.

Mohamed woont nu bijna 4 jaar in Hoevelaken met zijn vader, moeder en 2 grotere zussen van 13 en 15 jaar oud.

Dit is het 3e seizoen van Mohamed dat hij bij sc Hoevelaken voetbalt en dit jaar onder leiding van Gijs van Ginkel, wat Mohamed heel leuk vindt.

In het veld tijdens de wedstrijd is Mohamed spits en dat vindt hij een fijne positie want dan kan hij lekker veel doelpunten scoren. Zelf vindt Mohamed dat hij niet zo goed kan koppen en van een afstand schieten. Maar daarentegen kan hij wel weer hard rennen en hij ook best wel goed is als hij 1 op 1 tegenover de keeper staat. Hij vindt het daarom ook het leukst als ze tijdens de training de oefening doen: ‘Op het goal afmaken’.

De vader van Mohamed gaat samen met één van zijn zussen altijd mee met de wedstrijden en dat vind Mohamed heel leuk. Zijn zus maakt altijd een filmpje van de wedstrijd zodat hun moeder dat thuis kan terugkijken. Want zij komt weleens bij thuiswedstrijden kijken maar kan niet altijd.

Feyenoord is dé club van Mohamed en van Persie vindt hij de beste speler! Samen met zijn vriendjes gaat Mohamed wel een paar keer per week na schooltijd voetballen op de voetbalclub en gaat samen met hun naar ‘de Blitz’ om bijvoorbeeld op de computerspelletjes te spelen of iets anders.

Naast 2x per week voetbaltraining gaat Mohamed ook nog naar zwemles. Diploma A heeft hij al op zak en is nu bezig voor diploma B. Hij leert ook nog met zijn moeder Taal en met zijn vader Rekenen, want Mohamed wilt graag na de lagere school naar het gymnasium omdat hij dan later verder kan gaan leren voor piloot. Maar stiekem hoopt hij ook wel profvoetballer te kunnen worden.

Muziek luisteren doet Mohamed niet veel, maar als hij moet kiezen wat hij dan het liefst hoort dan is dat Nederlandstalige muziek van bijvoorbeeld André Hazes. Televisiekijken is dat naar Nickelodeon. Daar is zoveel leuks op te zien dat hij het moeilijk vindt om daar het leukste programma uit te kiezen. Maaaaar wat hij niet moeilijk vindt om te kiezen is dat hij het liefste cola drinkt of een soort van smoothie van banaan met melk en van het kiezen van eten de oer-Hollandse pannenkoeken en het allerliefste een kipburger van …. Nee niet de mcDonalds maar van de Burger King!

Met de laatste vraag of Mohamed zelf nog iets wilde zeggen/ vertellen wist hij dat niet echt. Maar hij wilde toch wel even kwijt dat hij het echt heel erg balen vindt als er zaterdag geen wedstrijd gespeeld hoeft te worden. Dat was pas wel 4 weken achter elkaar en dat vond Mohamed echt niet leuk!!

Gelukkig heb ik hem wel mogen/ kunnen vertellen dat dit niet de ‘schuld’ is van sc Hoevelaken maar dat de KNVB de wedstrijden bepaald en dat dit seizoen meerdere teams hier last van hebben. En niemand vindt dat leuk!

Wat wel dom, heel dom van mij was om niet te vragen naar de ‘hamvraag’: “Mohamed, wat denk jij dat de uitslag zal zijn aanstaande zaterdag van sc Hoevelaken tegen Zwart Wit ’63?” Nah lieve mensen, ik zou niet weten wat Mohamed gezegd zou hebben. Maar ik denk wel: ‘Winst voor ‘onze’ jongens!’

Mohamed, wij allemaal van sc Hoevelaken wensen jou een hele leuke, gezellige en een echte Pupil van de Week toe!

Voorwoord van de voorzitter:

Deze zaterdag, 13 april, speelt Hoevelaken thuis tegen Zwart Wit ’63 uit Harderwijk. Hoevelaken staat op dit moment nog net in het linker rijtje. Als je de wedstrijd van afgelopen zaterdag 6 april, uit tegen Batavia ’90 in Lelystad, bij de nog resterende wedstrijden betrekt, dan speelt Hoevelaken de laatste zes wedstrijden van deze competitie tegen de ploegen die nog boven ons staan in deze ranglijst. Tegen Batavia ’90 waren we volstrekt kansloos. Samen met een viertal grote voetbal- geleerden (Bas, Jaap, Jan en Gerard) mocht ik in mijn auto naar de Doggersbank in Lelystad rijden. We hebben genoten van het technisch zeer verzorgde en mooie voetbal van de gastheren. Het is mijn persoonlijke mening dat ik de sterkste ploeg in deze competitie heb zien spelen en ik gun ze het kampioenschap.

Er zijn echter ook voor Hoevelaken nog punten nodig. En dit kan. Tegen Nieuwland uit speelden we een sterke tweede helft, tegen Otterlo thuis waren we zeker gelijkwaardig, tegen VIOS hebben we nog wat goed te maken met 11 tegen 11 spelers, tegen CJVV thuis speelden we helaas net in de slotfase van de wedstrijd gelijk en tegen Zwart Wit ’63 uit gaven we de overwinning weg in een armoedig tweede bedrijf. Kortom, Hoevelaken kijk omhoog en pak de punten waar dit kan!

Zwart Wit ’63, spelend op sportpark Parkweg, werd opgericht op 8 mei 1963, precies één week voor de oprichting van s.c. Hoevelaken. Bijna even oud. Op dit moment telt Zwart Wit ’63 36 teams, waarvan acht seniorenteams (één vrouwenteam) en 28 jeugdteams. In het midden van de jaren negentig wist Zwart Wit ’63 liefst vier keer achtereen te promoveren en haalde het zelfs de 1e klasse. Na degradaties in 2012 en 2013, speelt het nu voor het vijfde achtereenvolgende seizoen in de 3e Klasse.

Hoevelaken en Zwart Wit ’63 spelen vandaag voor de 25e keer tegen elkaar. Dit zijn vooral wedstrijden geweest in de zestiger jaren. Nadat beide clubs in 1963 werden opgericht, speelden zij ook de eerste vijf seizoenen tegen elkaar. Deze eeuw waren er negen onderlinge wedstrijden. Tijdens het seizoen 2017-2018 won Hoevelaken thuis voor het laatst, met 3-2 in blessuretijd, en scoorde Coen Bos een hattrick. In Harderwijk werd eerder dit seizoen met 3-1 verloren.

Edwin Duijst ontbreekt vandaag wegens een schorsing in de selectie, maar trainer Harry Oussoren zal ook op dit probleem weten te anticiperen. Verzorger Jeffrey van der Horst zal ook, nadat trainer Harry Oussoren dit al eerder deed, zijn contract bij Hoevelaken verlengen. Zo worden de contouren van het volgende seizoen langzaam maar zeker duidelijk. Hopelijk zal de selectie met jonge aanwas kunnen worden uitgebreid, zodat het team in de breedte sterker kan worden. Maar eerst deze zaterdag, waar we hopen dat Hoevelaken de punten pakt.

Ik wens alle spelers, begeleiders, supporters en scheidsrechter Dhr. R. Kok een prettige en sportieve wedstrijd.

Willem van Vliet, voorzitter s.c. Hoevelaken

Top