• We gaan weer voetballen, maar waarmee moeten we nog rekening houden?

  27 jan 2022 Beheerder
 • Eindelijk mogen we weer! De competities worden weer hervat. Iedereen mag weer overdag en ‘s avonds binnen en buiten sporten tussen 5.00 en 22.00 uur. Onderaan dit bericht staat hoe de KNVB het vervolg van de beker en de competitie wil laten verlopen.

  De volgende basisregels gelden:

  • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
  • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur
  • Sportkantine mag weer open
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open
  • Vanuit SC Hoevelaken vragen wij om zoveel mogelijk aangekleed te komen en thuis te douchen
  • Er is geen drank toegestaan in de kleedkamers
  • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het voetbal
  • Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

  Publiek bij wedstrijden
  Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Daarnaast geldt dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine een mondkapje op hebben. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

  Sportkantines
  Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

  • 1,5 meter afstand
  • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten
  • Bij SC Hoevelaken is de kantine ook op donderdagavond tot 22.00 uur open
  • Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien
  • Een vaste zitplaats is verplicht
  • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht
  • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen
  • Wij hebben bij SC Hoevelaken geen afhaalmogelijkheid. Uiteraard kan er wel iets worden gehaald in de kantine, maar niet zonder coronatoegangsbewijs (CTB) en mondkapje

  Coronatoegangsbewijs
  Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder:

  • In de kleedkamers, toiletten en de kantine

  Bij SC Hoevelaken geldt dit voor iedereen van 18 jaar en ouder, ook  voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, bestuursleden enzovoorts.

  Mondkapjes
  Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

  • Binnen faciliteiten zoals kleedkamers en de kantine
  • Verder adviseert SC Hoevelaken in de auto op weg naar uitwedstrijden alle kinderen / volwassenen vanaf 13 jaar en ouder ook een mondkapje te dragen

  Te weinig spelers i.v.m. besmetting of quarantaine

  Mochten er vanwege besmettingen of quarantaine situaties te weinig spelers in een team voorhanden zijn neem dan contact op met de Coördinator van jouw lichting. Stem samen met de coördinator af of de wedstrijd wordt afgelast of dat er mogelijk gebruik gemaakt kan worden van spelers uit andere teams.


  We wensen jullie allemaal weer heel veel voetbalplezier toe en rekenen op jullie medewerking om alles soepel te laten verlopen.

  Jeugdbestuur & Bestuur SC Hoevelaken

  Bericht van de KNVB over vervolg van beker en competitie

  Bekervoetbal veld

  Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. De prioriteit wordt gegeven voor het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

  Competitie veldvoetbal

  Categorie A senioren mannen en vrouwen veldvoetbal (SC Hoevelaken 1)

  De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat de KNVB zich grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Het uitgangspunt is dat er een grote mate van zekerheid moeten zijn om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een 3e seizoen zonder eindrangschikking vindt de KNVB onaanvaardbaar.

  In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.


  Categorie A jeugd veldvoetbal en onder 23 mannen (SC Hoevelaken JO19-1)

  Doelstelling voor deze competities is om op korte termijn tot afronding van de najaarscompetitie te komen. Voor komend weekend, 29 en 30 januari, zijn de eerste inhaalwedstrijden al ingepland en de wijze van afronden van de najaarscompetitie kan per competitie verschillen. Gezien de grote verschillen in aantal wedstrijden tussen de verschillende teams, zal de komende weken duidelijk worden, wanneer er concreet verwacht wordt deze competities af te kunnen ronden.

  Op basis hiervan kan dan worden bepaald hoe de voorjaarscompetitie kan worden vormgegeven. Naar verwachting zal de KNVB medio februari (na het weekend van 12 februari) met nadere informatie komen over de opzet van de voorjaarscompetitie en de daaraan gekoppelde speeldagenkalender.

  Categorie B veldvoetbal (alle overige SC Hoevelaken teams)

  Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.

  De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.