Wedstrijdverslagen

Hoevelaken laat zich de kaas van het brood eten

Basisopstelling van Hoevelaken met uiterst rechts de beste man van het veld: scheidsrechter Delsink.

De Hoevelakense hoofdmacht heeft slechts één punt overgehouden aan het duel met Zeewolde. In de polder leek het er lang op dat er met drie punten huiswaarts kon worden gekeerd, maar in de slotfase kwam toch nog de gelijkmaker op het bord. Met dank aan Gijs Leebeek trok Hoevelaken dit punt over de streep. Met twee knappe reddingen in de slotfase voorkwam de Hoevelakense sluitpost dat niet alle kaas van de dun belegde boterham verdween.

Pascal de Jong, rechts koppend, won menig kopduel en zorgde ook aanvallend voor impulsen.

Hoevelaken heeft het traditioneel altijd lastig op Sportpark De Horst, maar in de meest recente confrontatie leek daarmee te worden afgerekend. Al in de eerste minuten flitste aanvoerder Pascal de Jong, één van de beteren zaterdag, langs de linkerflank, gaf een loepzuivere voorzet op Daniel Bezembinder, maar die kon net niet voldoende zijn voet tegen de bal zetten om al vroeg in de wedstrijd de score te openen. Vervolgens duurde het een half uur voordat Hoevelaken in aanvallende zin weer iets liet zien. In dat halve uur was het balbezit voor Zeewolde, dat er lustig op los combineerde maar steeds rond het strafschopgebied vastliep. Gebrek aan scherpte en een goede spits maakte dat de aanvalspogingen van Zeewolde bij goede bedoelingen bleven en niet echt gevaar voor de goed verdedigende Hoevelakense defensie opleverde.

Familiefeestje: Daniel Bezembinder (19) na de assist op zijn broer Fabian.

In het laatste kwartier van de eerste helft ging Hoevelaken ook in aanvallend opzicht van zich afbijten. Via Coen Bos en Daniel Bezembinder werd de ruimte achter de verdediging gezocht en ook de middenvelders gaven iets meer druk naar voren. Het benutten van kansen was echter niet eenvoudig. Ballen werden afgespeeld waar zelf geschoten had kunnen worden, en andersom. Alleen in de 38e minuut bleek het afronden geen probleem. Robin Elverding stuurde Daniel Bezembinder op rechts goed de ruimte in. De jonge aanvaller behield het overzicht, koos niet voor de voor de hand liggende optie om Coen Bos aan te spelen, maar wachtte kort en bediende zijn broer Fabian. Vol overtuiging haalde de oudste Bezembinder de trekker over en gaf Hoevelaken daarmee de onverwachte voorsprong. Mogelijkheden om de score uit te bouwen bleven onbenut, voornamelijk vanwege onzorgvuldig aanvalsspel.

Daniel Bezembinder is met zijn assist bij de 0-1 weer van waarde voor sc Hoevelaken.

Met de wind in de rug ging Hoevelaken in de tweede doorgang op zoek naar een verruiming van de score. De aanval werd veelvuldig gezocht, maar ook nu was vooral onzorgvuldigheid en onnodig balverlies er de oorzaak van dat de mogelijkheden niet werden omgezet in kansen en/of treffers. Eén van die onzorgvuldige aanvallen leidde zelfs tot de gelijkmaker. Hoevelaken leek eindelijk op weg naar de 2-0 maar verloor door knullig afspelen de bal en via de tegenaanval wist Zeewolde de Hoevelakense sluitpost te verschalken. De kans op een overwinning voor Zeewolde was daarna groter dan de kans op een Hoevelakense zege. Zeewolde combineerde vrij aardig en voerde de druk op Hoevelaken op. Gelukkig voor Hoevelaken ontbrak het bij de gastheren ook aan zorgvuldigheid en waar wel een doelpoging werd ondernomen was Gijs Leebeek een sta-in-de-weg.

Na ruim een uur spelen, toen er nog niets aan de hand leek.

Een reporter met polderbloed zou waarschijnlijk hebben geschreven dat Zeewolde met de gelijkmaker loon naar werken afdwong. Hij zou dan nog gelijk hebben gehad ook. Via een Hoevelakense bril voelde het gelijke spel echter als een nederlaag, vooral omdat er met meer zorgvuldigheid veel meer voor de gasten uit te halen zou zijn geweest.

Robin Elverding speelde weer een goede wedstrijd, maar kan meer rendement uit zijn spel halen door sneller oog te hebben voor zijn medespelers.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel, Ludo Horst, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker, Robin Elverding, Olaf de Rijk (31. Edwin Duijst); Coen Bos (83. Jeffrey Huisman), Fabian Bezembinder (66. Joeri van den Hoeven), Daniel Bezembinder.

Scoreverloop: 38. Fabian Bezembinder 0-1; 81. Zeewolde 1-1.

Hoevelaken verdiend langs Stroe

Bas Huurdeman, Pupil van de Week, lijkt er klaar voor om de ‘score te openen’ tegen Stroe.

Hoevelaken heeft weer aansluiting bij de teams die willen meedoen om het kampioenschap en/of promotie. Deels op eigen kracht door het goed gestarte Stroe met 4-2 aan de kant te zetten. Deels met behulp van Otterlo, Terschuurse Boys en tegenstander Stroe, die dure punten lieten liggen. Kortom, na twee mindere wedstrijden en twee tegenvallende resultaten doet de Hoevelakense hoofdmacht weer helemaal mee.

Zonder anderen tekort te willen doen was de terugkeer van de voetenvlugge aanvaller Coen Bos van grote waarde. De kleine vleugelaanvaller verkeert in grootse vorm, schoot zichzelf in vier wedstrijden naar de hoogste positie op de topscorerslijst en werd vervolgens ineens geveld door een blinde darmontsteking. Balend moest hij de wedstrijden tegen Zwart-Wit en Terschuurse Boys aan zich voorbij laten gaan, maar tegen Stroe was hij bij drie van de vier doelpunten betrokken. Bij de eerste en derde Hoevelakense treffers was hij de perfecte aangever, bij de tweede treffer was hij verantwoordelijk voor de strafschop die Hoevelaken kreeg. Alleen via een overtreding kon hij tot staan worden gebracht.

Aanloop ……
…… binnenkantje links …….

Hoofdtrainer Harry Oussoren zei het voor de wedstrijd nog: “Resultaat halen is mooi, maar we willen wel proberen om dat voetballend te doen”. Blijkbaar had hij zijn instructies goed weten er over te brengen en waren er tegen Stroe geen i’s over na het zetten van de puntjes. Hoevelaken combineerde beter dan in de voorgaande wedstrijden, kreeg op die wijze al binnen een minuut een grote kans en niet veel later was het combinerend opnieuw bijna raak. Hoe frustrerend is het dan, wanneer de tegenstander na een kwartier spelen vanuit het niets op voorsprong komt. Klungelig balverlies op het middenveld was de aanleiding tot de openingsgoal van Stroe. Vervolgens kon één voorwaartse tussen twee verkeerde opgestelde Hoevelakense verdedigers ineens zijn weg richting doel vinden en eenvoudig de bal binnen punteren.

Robin Elverding

Met nog vijf kwartier te gaan ging Hoevelaken niet bij de pakken neerzitten. Hoevelaken bleef voetballen waar mogelijk, had niet veel moeite met de lange ballen van Stroe en ging rond het tweede kwartier ‘erop en erover’, om in wielertermen te spreken. Tweemaal was Coen Bos belangrijk. In de 27e minuut dribbelde hij er lustig op los, om oog te hebben voor Daniel Bezembinder, die onberispelijk inschoot. Vijf minuten later werd zijn dribbel binnen de ‘beruchte’ lijnen onreglementair onderbroken en kon Joeri van den Hoeven vanaf elf meter laten zien dat hij de Teun Koopmeiners van sc Hoevelaken is. Met zijn rake schuiver zorgde hij voor de –verdiende- 2-1 ruststand.

…… keeper naar de verkeerde hoek ……
…… en hoppa, 2-1 ……
Met vervolgens de felicitaties.

Na de rust liet Olaf de Rijk zien dat hij niet alleen met passjes kan strooien, maar ook het net kan laten bollen. Na zes minuten de andere kant op spelen bracht hij de stand op 3-1 en promoveerde hij een aangespeelde bal van Coen Bos tot een assist. Een kwartier voor tijd beloonde hij de werklust van aanvoerder Pascal de Jong door op de goede plaats te staan. Fabian Bezembinder was de eerste keus om voor Hoevelakens vierde treffer te tekenen, maar toen dat niet lukte was Olaf de Rijk paraat voor de rebound.

Hoevelaken is op de terugweg naar de eigen helft na de 3-1 van Olaf de Rijk (midden). Later zorgt dezelfde schutter ook nog voor de 4-2.

Tussen beide treffers van de kleine spelverdeler wist Stroe nog iets terug te doen. Waar het wachten was op het uitlopen van Hoevelaken, daar was Stroe ter plaatse om voor de tweede keer ‘vanuit het niets’ doeltreffend te zijn: 3-2. Gelukkig voor Hoevelaken kwam via Olaf de Rijk de marge weer snel op twee treffers, want de laatste negen officiële minuten en de zeven in de extra tijd moest Hoevelaken met tien man verder. Ewoud van de Brug, altijd een rots in de branding, moest met een enkelblessure van het veld terwijl de wissels al vroeg in de tweede helft waren gebruikt. Ondanks de numerieke minderheid kwam Hoevelaken niet meer in de problemen, want onder leiding van Jordy Neeft stond de verdediging goed georganiseerd. Verder is Gijs Leebeek een doelman die zich niet gek laat maken en zo had Hoevelaken in het lekkere najaarszonnetje een uitstekende dag.

Komende zaterdag mag Hoevelaken de polder in, waar Zeewolde mag proberen het combinatievoetbal van Hoevelaken te ontregelen. De komende gastheren van sc Hoevelaken hebben geen geweldige competitiestart, maar wisten wel koploper Otterlo op 1-1 te houden in hun meest recente wedstrijd. Kortom, weer een interessante affiche.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel, Ewoud van de Brug, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker (59. Jeffrey Huisman), Robin Elverding, Olaf de Rijk; Daniel Bezembinder (79. Patrick Kloppenburg), Joeri van den Hoeven (63. Fabian Bezembinder), Coen Bos.

Na Sven van den Akker is Jordy Neeft de tweede nieuwkomer bij sc Hoevelaken die wordt uitgeroepen tot ‘Man van de Wedstrijd’. Rechts Bas Huurdeman, Pupil van de Week.

De Haen Man van de Wedstrijd: Jordy Neeft.

“Wanneer je de verdediging goed neerzet, dan kunnen de aanvallers beter functioneren”. Daarmee is de verkiezing van Jordy Neeft als ‘Man van de Wedstrijd’ snel verklaard.

Hoevelaken puntloos terug uit Terschuur

Het is de hoofdmacht van sc Hoevelaken opnieuw niet gelukt om met een tas vol punten terug te keren uit wat voor de buren ‘de mooiste derby van de Veluwe’ wordt genoemd. Hoevelaken liet zich aftroeven door een meer bezeten tegenstander en verloor derhalve verdiend met 2-0 van Terschuurse Boys.

Hoevelaken vertrekt na de warming up hoopvol naar de kleedkamer om de laatste puntjes op de i te zetten. Na afloop van de wedstrijd had Hoevelaken nog wat i’s over en/of wat puntjes tekort.

Hoevelaken begon verre van kansloos tegen de opponent uit Terschuur. Na een klein kwartier spelen kwam Daniel Bezembinder oog in oog met de sluitpost van Terschuurse Boys te staan, maar omdat de jonge aanvaller de bal niet goed onder controle kon krijgen was de doelman de situatie meester.

Hoevelaken had over de sterkte van de bank niet te klagen, echter het trio van dit kwartet dat mocht invallen kon in het tweede bedrijf ook het verschil niet maken.

Korte tijd later legde Hoevelaken met oogstrelend combinatievoetbal de mooiste aanval van de middag op de mat, met een afronding van Joeri van den Hoeven. De bal kegelde echter via de onderkant van de lat het veld weer in en Hoevelaken bleef zonder treffer achter.

Na ruim een kwart wedstrijd werd de score dan toch geopend, maar niet door Hoevelaken. De gastheren kwamen op 1-0 na een treffer die lang werd besproken als wel of geen buitenspel. De Hoevelakense assistent hield echter de vlag naar beneden en zo konden de mannen van Terschuurse Boys juichend terug naar hun eigen helft.

Hoevelaken was met enige regelmaat te gast in het strafschopgebied van Terschuurse Boys, maar kon daar niet echt gevaar stichten

Met die treffer was achteraf eigenlijk de wedstrijd wel gespeeld. Hoevelaken probeerde met combinatievoetbal tot resultaten te komen, maar door onnodig balverlies, te lang lopen met de bal, elkaar onzorgvuldig aanspelen, knullig nemen van vrije trappen en – op een paar spelers na – net iets minder strijdkracht dan de tegenstander kon Hoevelaken vooral aanvallend geen vuist maken. In de tweede helft werden er nauwelijks kansen gecreëerd en dan is het lastig scoren. Hoevelaken bleef op nul staan, Terschuurse Boys prikte er in de slotfase nog een balletje in. Daarmee is het verhaal van een tegenvallende derby wel verteld.

Opstelling: Gijs Leebeek; Dion Metz (46. Olaf de Rijk), Ludo Horst (46. Ewoud van de Brug), Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker, Joost van den Heuvel, Robin Elverding, Jeffrey Huisman; Daniel Bezembinder, Joeri van den Hoeven (62. Patrick Kloppenburg).

(De aanvoerder van) Hoevelaken gaf met de keus van de aanvoerdersband op dat gebied in ieder geval het goede voorbeeld.

Hoevelaken laat dure punten liggen

Voetbalvereniging sc Hoevelaken heeft een grote kans laten liggen om eindelijk weer eens drie punten te pakken tegen Zwart-Wit ’63. Na een voorsprong bij rust, onverwacht ontstaan in de laatste drie minuten van de eerste helft, liet Hoevelaken de tegenstander in het eerste kwartier van de tweede helft langszij komen. Hoevelaken deed nog wel enige pogingen om opnieuw op voorsprong te komen, maar wanneer je in de hele tweede helft geen enkele bal tussen de palen krijgt is het lastig scoren.

De ene wedstrijd is de andere niet. Na een nederlaag tegen Teuge in de stromende regen werd een week later in een heerlijk najaarszonnetje AGOVV van de mat gespeeld. De wedstrijd tegen Zwart-Wit speelde zich volledig in de druilige regen af en leverde slechts één punt op. Wanneer de rest van het seizoen de resultaten van de Hoevelakense hoofdmacht afhangen van het weer dan zijn er nog veel mooie dagen nodig om bovenin de competitie mee te doen.

Het concept van Zwart-Wit was al snel duidelijk: fanatiek vooruit verdedigen over het hele veld en van achteruit met lange ballen proberen de voorwaartsen te bereiken. Veel lange ballen kwamen echter niet aan, waardoor Hoevelaken het in de eerste doorgang slechts één keer moeilijk kreeg. Na een uitval werd doelman Gijs Leebeek na een kwartier spelen buiten zijn eigen strafschopgebied omspeeld, maar de ingeschoten bal belandde tegen de paal van het verlaten doel.

Onder het vooruit verdedigen kon Hoevelaken zich regelmatig uit voetballen, maar echt gevaar leverde dat in eerste instantie niet op. Twee vrije trappen op aantrekkelijke posities werden kinderlijk verprutst en uit drie achtereenvolgende hoekschoppen kon de kleine doelman van Zwart-Wit even zo vaak de bal uit de lucht plukken.

Toch kwam Hoevelaken op voorsprong. Het spelen met passie kon Zwart-Wit niet de hele eerste helft volhouden waardoor Hoevelaken aanvallend tot mogelijkheden kon komen. Drie minuten voor tijd schoot Fabian Bezembinder de bal vanuit de draai in de verre hoek en twee minuten later verdubbelde aanvoerder Pascal de Jong de voorsprong met zijn hoofd (lees: neus). Hoevelaken ging met een onverwacht ruime voorsprong rusten en een langverwachte overwinning op de mannen uit Harderwijk leek in de maak. Maar het liep anders. Na twee goede reddingen werd doelman Gijs Leebeek in de twaalfde minuut van de tweede doorgang toch geklopt. Drie minuten later kwam zelfs de gelijkmaker op het bord (2-2) en Hoevelaken kon daar niets tegenover stellen. Met Patrick Kloppenburg voor Joeri van den Hoeven leek Hoevelaken meer snelheid in de ploeg te brengen, maar de snelle buitenspeler moest zeven minuten wachten voordat hij voor het eerst werd aangespeeld. Verder speelde Hoevelaken slordig, wist men elkaar lastig te vinden en kreeg het een klein kwartier voor tijd via een geschampte kopbal van Fabian Bezembinder pas de eerste mogelijkheid om op doel te koppen. De bal ging echter naast. Hoevelaken probeerde het verder nog wel, want aan inzet was geen gebrek, maar ook toen Zwart-Wit met tien man kwam te staan zag Hoevelaken geen kans om de kleine doelman van Zwart-Wit ook maar één keer in de problemen te brengen. Kortom, Hoevelaken liet twee dure punten liggen.

De 2-2 tegen Zwart-Wit kan voor Hoevelaken ook positief worden uitgelegd. Vorig seizoen wisten de voormalige kelners/obers  twee keer van Hoevelaken te winnen. Wanneer die meetlatten naast elkaar worden gelegd heeft Hoevelaken nu één punt meer dan vorig seizoen en Zwart-Wit twee punten minder. Het glas is dus altijd nog half vol en dat zou een geruststellende gedachte moeten zijn in de aanloop naar de derby tegen Terschuurse Boys. Die vindt op zaterdag 19 oktober plaats in Terschuur. De fietspaden zullen dan waarschijnlijk weer goed gevuld zijn. Nu nog hopen dat het juiste weermannetje naar buiten komt en dan kan het een mooie dag worden voor de rood-witten, die in juni toch in de nacompetitie willen uitkomen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel (76. Ludo Horst), Ewoud van de Brug, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker, Olaf de Rijk, Robin Elverding; Daniel Bezembinder, Fabian Bezembinder, Joeri van den Hoeven (68. Patrick Kloppenburg).

Scoreverloop: 42. Fabian Bezembinder 1-0, 44. Pascal de Jong 2-0; 12. en 15. Zwart-Wit 2-1 en 2-2.

De Haen man van de wedstrijd: Sven van den Akker.

Zijn niet aflatende inzet leverde Sven van den Akker zijn eerste uitverkiezing als “De Haen Man van de Wedstrijd” op. Rechts Brent Schinkel, Pupil van de Week.

“Bezembinder-show” in Apeldoorn

Hoevelaken presenteert zich aan de lege stoeltjes in Apeldoorn, nog voordat ze beseffen hoeveel plezier ze de Hoevelakense supporters bezorgen.

Zaterdag 5 oktober 2019, dag van de leraar. De spelers van sc Hoevelaken waanden zich een dag in de rol van leerkracht. Vijf kwartier lang gaf Hoevelaken in Apeldoorn de gastheren van AGOVV voetballes. De les die Hoevelaken in het laatste kwartier van de eerste helft zelf kreeg was dat bij een 0-2 voorsprong de punten nog niet binnen zijn: 2-2 bij rust.

In de tweede doorgang was Hoevelaken na een snelle nieuwe voorsprong niet meer te stoppen. In een kwart wedstrijd liep Hoevelaken uit naar 2-6, met een show van de gebroeders Bezembinder tussen de 55e en 67e minuut, die in dat tijdsbestek voor drie treffers en twee assists tekenden. In de slotfase knalde invaller Ludo Horst nog op de paal, waardoor een uitslag als die bij Tottenham – Bayern uitbleef.

De Veluwse trots werd vernederd door de trots van de Gelderse Vallei.

Hoofdtrainer Harry Oussoren wilde niet de ezel zijn, die zich tweemaal aan dezelfde steen stoot. Na de ‘teugen’vallende prestatie vorige week in Teuge, waar hij te weinig bezieling ervaarde bij zijn keurkorps van die dag, was hij met name in de eerste doorgang van de wedstrijd nadrukkelijk zijn keurkorps van vandaag aan het coachen op ijver en druk zetten. Het legde Hoevelaken geen windeieren, want na een aantal reële mogelijkheden was het in de 22e minuut voor het eerst raak. Technicus Robin Elverding wachtte met het spelen van de bal tot het juiste moment en kon toen de voetenvlugge Coen Bos wegsturen, die de vrije ruimte benutte en met zijn doeltreffende actie het nut van een binnenkant van een paal bewees.

Coen Bos bewees met zijn snelheid en behendigheid Hoevelaken een dienst na een kwart wedstrijd spelen. 0-1 na 22 minuten.

De linker vleugelaanvaller was de gevierde man, iets wat zeven minuten later Daniel Bezembinder overkwam. Ook hij kwam oog in oog met de sluitpost van AGOVV en rondde eveneens de aanval doeltreffend af: 0-2.

Hoevelaken kreeg mogelijkheden op meer, maar onder anderen Joost van den Heuvel had geen geluk met zijn schot. Bij zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied smoorde de bal in een mêlee van spelers. Toch kreeg hij een treffer op zijn naam. Bij één van de vele Apeldoornse counters, die steeds gevaarlijk waren en waarbij de blauwen er met veel spelers uitkwamen, toucheerde hij een bal met zijn heup en liet hij doelman Gijs Leebeek kansloos. Hoevelaken was daarna enkele minuten van slag en daarvan profiteerden de Apeldoornse Geheelonthouders. Tijdens een volgende counter kreeg aanvoerder Pascal de Jong een zet in zijn rug waarmee hij werd uitgeschakeld voor een verdedigend duel. AGOVV trof eenvoudig doel, mede omdat doelman Gijs Leebeek ver naar de zijkant was uitgeweken en het doel onbeheerd was.

Gijs Leebeek, in het geel gekleed, mag dit seizoen het doel van de Hoevelakense hoofdmacht verdedigen en won daarmee de strijd van Sjoerd Kloppenburg en nieuwkomer Luuk Nijman.

Het harde werken van Hoevelaken in het eerste halve uur was met deze twee tegentreffers weer teniet gedaan, maar nog voor de rust gingen de koppen weer omhoog. Vijf minuten voor de thee kwam er alvast een voorproefje op de Bezembinder-show in de tweede doorgang. Eerst kopte Fabian Bezembinder de bal in, maar met een zweefduik werd de bal uit het doel gekopt. Nog geen minuut later kreeg zijn broer Daniel een schietkans, maar hij knalde de bal op de lat. Zo verlieten beide manschappen het ‘stadion’ van AGOVV om met een tweeledig gevoel te gaan rusten.

Na de pauze liet Hoevelaken er geen twijfel over bestaan waar de punten in dit duel naar toe gingen. Met een enorme uithaal bracht Robin Elverding al na 21 seconden Hoevelaken opnieuw op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven.

Robin Elverding wordt in de 78e minuut gewisseld. Met een assist voor de 0-1 en een knal in de winkelhaak voor de 2-3 wees hij Hoevelaken tweemaal de weg in de juiste richting.

In de 55e en 64e minuut werd Fabian Bezembinder tweemaal door zijn jongere broer Daniel aangespeeld en schoot de nieuwe aanvalsleider van Hoevelaken de stand naar 2-5. Drie minuten later schoot Daniel Bezembinder met zijn tweede treffer Hoevelaken naar 2-6. Het was een klein kwartier genieten van de Bezembinder-show. “Ik ga morgen laten zien wat ik kan”, zei de jongste Bezembinder-telg op vrijdagavond nog in het Hoevelakense horecaleven. Het bleek geen hoogmoed, want met twee treffers en twee assists had een belangrijk aandeel in de Hoevelakense zege.

Coen Bos (18), Jordy Neeft (3), Robin Elverding (10) en Sven van den Akker (12) begeven zich naar de knuffelde broers Bezembinder na de 2-4, met een assist van Daniel en een treffer van zijn broer Fabian.

Hoewel Hoevelaken in het laatste kwart van de wedstrijd pogingen ondernam om het verschil nog groter te maken en AGOVV hier en daar nog wat tegenstribbelde, was de wedstrijd wel gespeeld. Harry Oussoren zag dat het goed was en ruilde zijn coaching in voor die van genietend toeschouwer. Ludo Horst knalde in de slotfase de bal nog hard op de paal en Daniel Bezembinder had voor zijn derde treffer getekend, wanneer hij niet was teruggefloten voor buitenspel. Hoe dan ook, voor Hoevelaken was het uitstapje naar Apeldoorn een euforisch ‘schoolreisje’.

Komende zaterdag wacht Zwart-Wit ’63. De Harderwijkers zijn traditioneel een lastige tegenstander voor Hoevelaken. De tijd zal leren of Hoevelaken voldoende zelfvertrouwen heeft getankt om opnieuw tot een goed resultaat te komen.

Scoreverloop: 22. Coen Bos 0-1, 29. Daniel Bezembinder 0-2, 35. en 39 AGOVV 1-2 en 2-2; 46. Robin Elverding 2-3, 55. en 59. Fabian Bezembinder 2-4 en 2-5, 67. Daniel Bezembinder 2-6.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel, Ewoud van de Brug, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Robin Elverding (78. Jeffrey Huisman), Olaf de Rijk, Sven van den Akker (67. Ludo Horst); Daniel Bezembinder, Fabian Bezembinder (82. Edwin Duijst), Coen Bos.

Van de zes nieuwkomers bij sc Hoevelaken hadden er tegen AGOVV vijf een basisplaats. Jordy Neeft, afkomstig van Weesp, is de nieuwe man in het hart van de defensie.
Sven van den Akker, afkomstig van NSC Nijkerk, lijkt een vaste waarde te worden op het Hoevelakense middenveld
Het duurde even voordat derde nieuwkomer Fabian Bezembinder zijn draai tegen AGOVV gevonden had, maar na twee assists van zijn broer Daniel vond hij in de tweede helft even zo vaak het net.
Assistent scheidsrechter Jeroen Venema liet zich ook tegen AGOVV niet gek maken door een veelvuldig protesterende AGOVV coach, die terecht geel kreeg na een scheldcanonade.
Henk van Zoeren, man van het eerste uur bij sc Hoevelaken, volgt de wedstrijd vanuit zijn eigen skybox van AGOVV.
Fabian Bezembinder (twee treffers) en Daniel Bezembinder (twee treffers en twee assists), nazaten van Ron Bezembinder, die als scherpschutter naam maakte in de regio bij Hoevelaken en Sparta Nijkerk, poseren voor de tribune, genoemd naar iemand die ook weet wat scoren is.
“Want op de tribune daar zat zijn moeder
En die juichte en gilde van plezier
Want op de tribune daar zat zijn moeder
Niet één, niet één, maar tweemaal drie kwartier”
 
Cocktail trio
Moeder Lisette (links) met haar eigen cocktail-trio. Ook oudste broer Pepijn, staand tweede van rechts en speler van Hoevelaken 7, was getuige van het kunststukje van zijn broers. Ook oma deelde mee in de vreugde. De eerste gezamenlijke basisplaats in de Hoevelakense hoofdmacht was een groot Hoevelakens (familie)-succes.

Hoevelaken verlost van Barneveld-uit syndroom

Vlnr: Jeroen Venema (assistent scheidsrechter), Pascal de Jong, Luuk Nijman, Joost van den Heuvel, Ludo Horst, Edwin Duijst, Patrick Kloppenburg, Jeffrey Huisman, Dion Metz, Sven van den Akker, Olaf de Rijk, Joeri van den Hoeven.

Twee seizoenen achtereen was Barneveld het ‘lelijke eendje’ van de derde klasse, maar in beide seizoenen wist Hoevelaken in competitieverband op Sportpark ’t Nieuwe Oost niet van de ploeg van Gerwin Dekker te winnen. Het doelpuntrijke duel in 2017-2018 leverde negen treffers op, maar wel in het nadeel van Hoevelaken (5-4). Vorig seizoen verbleef Hoevelaken bijna driekwart van de wedstrijd in het strafschopgebied van de gastheren, creëerde het ruim twintig hoekschoppen, maar liep het in één tegenaanval in het Barneveldse mes: 1-0, de enige overwinning van de Barnevelders in hun degradatiejaar.

Op zaterdag 31 augustus vond er opnieuw een officiële confrontatie plaats tussen beide ploegen, nu in het bekertoernooi. Extra dimensie aan deze wedstrijd was Simon de Boer, die afgelopen zomer het Hoevelakense verdedigingscentrum inruilde voor het Barneveldse. Tegen zijn oude club liet hij zien zijn specialiteit nog niet verleerd te zijn. Na ruim een kwartier knalde hij vanuit een vrije trap de bal achter de kansloze doelman Luuk Nijman, die deze zomer overkwam van Sparta Nijkerk. Of hij Sjoerd Kloppenburg uit de basis gaat verdringen viel uit de confrontatie tegen Barneveld niet op te maken. De nieuweling heerste in het strafschopgebied, hield Hoevelaken met een paar reddingen overeind, maar liep zich verder het grootste deel van de wedstrijd te vervelen.

Simon de Boer, tweede van rechts, op de terugweg naar zijn eigen helft, nadat hij heeft getoond niet alleen namens sc Hoevelaken uit een vrije trap te kunnen scoren, maar ook tégen de rood-witten.

Net voor de reguliere pauze – de drinkpauze was al een kwartier achter de rug – kwam Hoevelaken op gelijke hoogte. Daniel Bezembinder leek op weg naar een treffer, maar werd binnen de beruchte lijnen aan zijn shirt naar beneden getrokken. De fluitist van dienst wees resoluut naar de stip, daar waar hij een minuut ervoor een treffer van diezelfde aanvaller op advies van zijn assistent annuleerde. Joeri van den Hoeven klaarde het klusje met een gerichte trap.

Joeri van den Hoeven wijst met een puike trap de bal de weg naar het geel-blauwe net van het Barneveldse doel.

Daniel Bezembinder was na een kwart wedstrijd binnen de lijnen gekomen na het afhaken van Edwin Duijst met iets dat op een hamstring leek. Kort daarna ging ook nieuweling Sven van den Akker naar de kant nadat hij naar zijn lies had gegrepen. De oud-NSC speler deed het goed in de korte tijd dat hij speelde, maar lijkt even te zijn gedegradeerd tot toeschouwer.

Ver in de tweede helft kreeg genoemde Daniel Bezembinder gezelschap van zijn broer Fabian. Na wat omzwervingen langs de jeugd van Roda ’46, Sparta Nijkerk en de senioren van Veensche Boys, is hij weer op Kleinhoven neergestreken. Binnen enkele minuten kreeg hij direct twee grote kansen om Hoevelaken op voorsprong te schieten, maar die eer was dan weer voor de jongste Bezembinder weggelegd. Na een bal op de lat was Daniel snel ter plekke om koppend af te ronden en Hoevelaken van het Barneveld-uit syndroom af te helpen. Hoevelaken kreeg kans op meer (zowel voor als na de winnende treffer), maar kreeg ook nog bijna de gelijkmaker om de oren. Eerst was Luuk Nijman, die ineens wakker schrok van een Barnevelder in zijn territorium, ter plekke om de zaak te redden. Twee minuten later had hij de hulp van Pascal de Jong nodig nadat hij omspeeld was en de 2-2 in de maak leek. De bal werd echter zo bedroevend slecht ingeschoten, dat de Hoevelakense aanvoerder de bal met speels gemak op de doellijn kon redden.

Er waren tijdens de wedstrijd voldoende momenten om even bij te praten. Voormalig B-trainer bij sc Hoevelaken Gerwin Dekker heeft een social talk met Jeffrey Huisman.

Met deze bekerwinst start Hoevelaken in officiële wedstrijden al beter dan vorig seizoen, toen alle bekerwedstrijden verloren gingen. Keuzeheer Harry Oussoren was na afloop tevreden met het resultaat, maar zijn lichaamstaal verried, dat er nog veel werk aan de winkel is.

Opstelling: Luuk Nijman; Dion Metz, Ludo Horst, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Sven van den Akker (30. Jordy Zieltjes), Olaf de Rijk, Jeffrey Huisman; Edwin Duijst (23. Daniel Bezembinder), Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg (75. Fabian Bezembinder).

Hoevelaken geen dwarsligger voor kampioen Nieuwland

Het voetbalseizoen zit er op voor sc Hoevelaken. Na 26 wedstrijden zijn de mannen van hoofdtrainer Harry Oussoren ver van de promotie- en nacompetitieplaatsen verwijderd gebleven. Dertig punten werden er behaald en die waren zes wedstrijden voor het einde van de competitie al binnen. Patrick Kloppenburg werd met zeven treffers topscorer en de verdedigers Ewoud van de Brug (1e), Pascal de Jong (2e) en doelman Sjoerd Kloppenburg (3e) werden uitgroepen tot de drie meest gewaardeerde spelers van het seizoen. Eindrangschikking: tiende plaats met de doelcijfers 33-44. Met deze cijfers is het seizoen 2018-2019 voor sc Hoevelaken in een notendop verteld.

Na vijf nederlagen op rij kon sc Hoevelaken nog enig venijn in de staart leggen van koploper asc Nieuwland, maar uiteindelijk werd de zesde nederlaag op rij een feit.

Hoevelaken was niets minder dan de uiteindelijke kampioen. Noch de gastheren (Hoevelaken), noch de gasten (Nieuwland) konden de wedstrijd naar hun hand zetten. Nieuwland voetbalde bepaald niet alsof het kampioen kon worden, Hoevelaken kon het spel eenvoudig bijbenen en was na 34 minuten spelen zelfs als eerste dicht bij een treffer. Bij de eerste doelkans in de wedstrijd kon Joeri van den Hoeven met zijn hoofd niet genoeg kracht tegen de bal zetten.

In de tweede doorgang hetzelfde beeld. De wedstrijd dobberde wat op en neer, zonder echte doelkansen. Dat Nieuwland na vijf minuten spelen op 1-0 kwam ontstond eigenlijk uit het niets. De punt van de schoen van Ewoud van de Brug was er voor nodig, om doelman Sjoerd Kloppenburg in de korte hoek te verrassen.

Met Coen Bos als invaller, die ook tegen Otterlo al uitstekend inviel, kwam er iets meer swung in de wedstrijd aan Hoevelakense kant. De voetenvlugge aanvaller was nog het dichtst bij de gelijkmaker met een gelobde bal die net naast ging. Verder was de kampioenswedstrijd van Nieuwland en de wedstrijd om des keizers baard voor Hoevelaken een kleurloos duel. Al brak na het laatste fluitsignaal van de arbiter van dienst het feest aan Amersfoortse zijde los.


Simon de Boer legt aan voor één van zijn laatste trappen voor sc Hoevelaken. Komend seizoen komt de vrijetrappenspecialist uit voor vv Barneveld, waar Gerwin dekker de scepter zwaait.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet, Simon de Boer, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Ludo Horst (61. Coen Bos), Robin Elverding, Jordy Zieltjes (77. Daniel Bezembinder), Jeffrey Huisman (80. Jordi Vonder); Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg.

De Haen man van de Wedstrijd: Quinten van Vliet

Niet voor het eerst dit seizoen wordt Quinten van Vliet uitgeroepen van Man van de Wedstrijd. Hij mag daarom op de foto met Jurre Kip, de Pupil van de Week. Het tweetal wordt geflankeerd door Ans en Cor Horst van De Haen, de sponsor van de Man of the Match verkiezing.


Traditiegetrouw vonden na de wedstrijd de nodige plichtplegingen plaats. Vlnr: Frank de Boer (supporter van het jaar), Pascal de Jong (tweede als speler van het jaar), Ewoud van de Brug (speler van het jaar), Sjoerd Kloppenburg (derde als speler van het jaar), Manouk van de Vuurst (aanvoerster VR1 en de speelster die in ‘barre tijden’ de boel bij elkaar houdt), Meike Minkels (speelster van het jaar bij VR1), Willemieke Stitselaar (tweede als speelster van het jaar).


Na afloop van de wedstrijd tegen asc Nieuwland wordt Ewoud van de Brug, enigszins tot zijn eigen verbazing, voor de tweede keer in zijn carrière door de stemgerechtigde supporters uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Als prijs mag Ewoud een weekend cabrio rijden, namens Autobedrijf Schueler aangeboden door Wim Gudde.


De dertig wedstrijdpunten levert de selectie van sc Hoevelaken €1.500,- op, aangeboden door hoofdsponsor Eigenhuis Keukens. Namens Eigenhuis keert Victor Klukkert de cheque uit aan aanvoerder Pascal de Jong.

Hoevelaken loopt kater op in Otterlo

Nog één wedstrijd te gaan en dan kan de nachtkaars van het seizoen 2018-2019 definitief uit. Hard hoeft daarvoor vanuit Hoevelaken niet te worden geblazen, want na de vijfde nederlaag op rij is er van het vlammetje nog weinig over. Eén keer hoesten en het is gebeurd.

Hoevelaken vertrok zaterdag met een kater uit Otterlo. Na een eerste helft keek Hoevelaken tegen een 1-0 achterstand aan na een schitterende lob in de 18e minuut, waardoor doelman Sjoerd Kloppenburg werd verrast. Daarna combineerde het aanvallender ingestelde Otterlo er lustig op los, zonder echte kansen te creëren. Het verdedigender ingestelde Hoevelaken kwam aan combinatiespel nauwelijks toe, maar kreeg middels Patrick Kloppenburg wel een geweldige kans op de gelijkmaker. De bal ging via de vuisten van de doelman echter over de achterlijn.

In de tweede helft kwam Hoevelaken al snel goed weg na een bal op de lat, maar was verder heer en meester. De ommekeer in de wedstrijd kwam voor een groot deel door de rode kaart, die namens Otterlo wegens natrappen werd uitgereikt. Hoevelaken wisselde direct aanvallend en dat betekende ruim een half uur eenrichtingsverkeer richting het doel van Otterlo. Invaller Daniel Bezembinder zorgde al snel voor 1-1, maar verder konden de vele rushes langs de zijlijn, een beter combinatievoetbal dan voor de thee en een enorm veldoverwicht niet tot echt gevaar leiden.

Tweemaal werd het bord ‘eenrichtingsverkeer’ door de voorwaartsen van Otterlo genegeerd. Na de eerste ‘overtreding’ belandde de bal nog in het zijnet, maar bij het sluiten van de markt scoorde Otterlo alsnog en bezorgde het Hoevelaken een enorme kater. De werklust in de tweede helft werd niet beloond.

Komende zaterdag sluit Hoevelaken de competitie thuis af tegen asc Nieuwland. De ploeg uit Amersfoort kan op Kleinhoven kampioen worden. Vaak is dat voor een tegenstander een motivatie om er eens extra tegenaan te gaan. Om 16.15 uur zal duidelijk zijn, of dat in het geval van sc Hoevelaken ook zo was.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet (62. Daniel Bezembinder), Simon de Boer, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Robin Elverding, Ludo Horst, Jeffrey Huisman (75. Jordy Zieltjes); Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg (58. Coen Bos).

Scoreverloop: 18. Otterlo 1-0; 66. Daniel Bezembinder 1-1, 89. Otterlo 2-1.

Geen escape voor sc Hoevelaken

Net als direct na de winterstop heeft Hoevelaken weer een vier op een rij te pakken. Echter, daar waar het eerder ging om vier overwinningen, hele belangrijke achteraf gezien, gaat het nu om vier nederlagen. Het verschil met de vorige drie nederlagen is alleen, dat er nu wel zelf werd gescoord.

De wedstrijd tussen Hoevelaken en VIOS Vaassen was er één met meerdere gezichten. In de eerste tien minuten kreeg Hoevelaken twee, drie opgelegde kansen om de score te openen, maar na twintig minuten spelen stond er een 0-2 tussenstand op het bord. Toen VIOS snel na de rust de voorsprong vergrootte naar 0-3 leek Hoevelaken, na drie eerdere nederlagen, de hele gifbeker te moeten leegdrinken.

Halverwege de tweede helft ontstond er plotseling een Hoevelakens kwartiertje. Met een fraaie boogbal bracht Jeffrey Huisman (rechts rechts op de foto) twintig minuten na de thee Hoevelaken terug in de wedstrijd. Toen drie minuten later Robin Elverding (links links op de foto) vanuit een direct vrije trap voor de aansluitingstreffer zorgde, leek een derde escape deze week, na Liverpool en Tottenham Hotspurs, in de maak. In de 75e minuut stond de lat die escape echter in de weg. Patrick Kloppenburg leek na een scrimmage-achtige situatie voor de gelijkmaker te tekenen, maar hij mikte net te hoog.

Met wat aanvallers voor de twee centrale verdedigers probeerde Hoevelaken alsnog langszij te komen, maar de punten gingen mee naar Vaassen.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Edwin Duijst, Ewoud van de Brug (79. Daniel Bezembinder), Simon de Boer (55. Joeri van den Hoeven), Pascal de Jong; Quinten van Vliet, Robin Elverding, Ludo Horst, Jeffrey Huisman; Coen Bos, Patrick Kloppenburg.

Scoreverloop: 12. VIOS 0-1, 20. VIOS 0-2 (str.sch); 51. VIOS 0-3, 65. Jeffrey Huisman 1-3, 68 Robin Elverding 2-3.

De Haen Man van de Wedstrijd: Edwin Duijst.

Edwin Duijst begon het seizoen als rechterspits, maar eindigde zaterdag als centrale verdediger. Hoe dan ook, als ‘verdediger’ werd hij zaterdag uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Op de foto wordt hij vergezeld door Bart Morren, Pupil van de Week van Hoevelaken JO11-2

 

Hoevelaken opnieuw niet langs Zwart-Wit

Het is een typerend beeld bij de wedstrijd sc Hoevelaken – Zwart-Wit ’63: twee voormalige supporters van het jaar, trouwe volgers van de Hoevelakense hoofdmacht, die met de rug naar het veld gekeerd volgen wat er op het veld ernaast afspeelt. Met deze situatieschets is eigenlijk de wedstrijd tussen beide in 1963 opgerichte verenigingen verteld.

Hoevelaken startte aardig tegen Zwart-Wit, waartegen het nog het één en ander had goed te maken. De eerste twintig minuten werden er, met name via Coen Bos, wat leuke aanvallen opgezet, maar tot echt gevaar leidde dat niet. Na een kwart wedstrijd daalde het niveau van de wedstrijd naar een bedroevend niveau, met de tweede helft als dieptepunt. Beide ploegen, en dan vooral Hoevelaken, wisten in aanvallend opzicht vrijwel niets te creëren. Na vijf kwartier spelen viel het eerste feit te noteren en dat was een treffer van de gasten uit Harderwijk, die uit de lucht kwam vallen. De ver voor zijn doel opererende Hoevelakense doelman Sjoerd Kloppenburg werd geklopt door een bal over hem heen. De volgende momenten die het noteren waard waren vonden plaats in de extra tijd. De eerste was de tweede gele kaart voor Jordi Vonder, die eerder naar de douche mocht. Het spel speelde zich op dat moment al tien minuten in de hagel af, een bui die de emotie van de wedstrijd prima weergaf. Net voor het fluitsignaal maakte Zwart-Wit nog een tweede treffer, waarmee het vonnis voor Hoevelaken werd getekend.

Ondanks de nederlaag blijft Hoevelaken in het linker rijtje. Paaszaterdag, wanneer in het Amersfoortse Vermeerkwartier tegen CJVV moet worden aangetreden, mag Hoevelaken proberen zelf weer eens de punten te pakken. Kansen creëren en zelf scoren is dan wel een voorwaarde. Dat laatste is de hoofdmacht in april nog niet gelukt.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jordi Vonder, Quinten van Vliet, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Robin Elverding, Ludo Horst, Jeffrey Huisman; Coen Bos (77. Roan van de Pol), Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg.

Scoreverloop: 75. en 90 (+2). 0-1 en 0-2.

De Haen Man van de Wedstrijd: Ewoud van de Brug, (met links Mohamed Kasoum, de Pupil van de Week, die in zijn eigen wedstrijd met JO11-2 zelf driemaal tot scoren kwam).

Top