Wedstrijdverslagen

Hoevelaken 2 knokt zich langs NSC Nijkerk 2

Hoevelaken 2 deed afgelopen zaterdag uitstekende zaken tegen NSC Nijkerk 2. Het elftal van Bennie Boekhout won haar derde uitwedstrijd op een rij (1-2) en leed buitenshuis nog geen puntenverlies. De technische staf overweegt om voor de thuiswedstrijd van komende zaterdag een spelersbus af te huren en de beleving van een uitwedstrijd na te bootsen.

Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

Met een smalle maar kwalitatief goede selectie reisde Hoevelaken 2 als nummer drie af naar nummer twee NSC NIjkerk 2: een zogenoemde ‘zes punten wedstrijd’ waarbij plek twee op het spel stond.

De clou van de wedstrijd zat ‘m deze keer in de kop en de staart van de wedstrijd. Binnen drie minuten stond de 0-1 al op het scorebord: een vervroegd Sinterklaas cadeautje van NSC Nijkerk als gevolg van een eigen doelpunt.

NSC liet in de eerste helft zien waarom het al vier van haar vijf wedstrijden gewonnen had. De geel/blauwe formatie heerste, zowel in balbezit als in het creëren van kansen. Een tegendoelpunt kon niet uitblijven en beide teams gingen dan ook met 1-1 aan de thee.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld maar een ander scoreverloop. Het was wederom NSC dat de bal had en de kansen creëerde. Hoevelaken 2 toonde echter karakter en met veel inzet werd een tweede tegendoelpunt voorkomen.

Hoevelaken 2 toonde zich efficiënter en effectiever dan de opponent uit Nijkerk. In één van de spaarzame aanvallen kroonde Sven van den Heuvel zich tot matchwinnaar. Uit een voorzet vanaf rechts van Tijn Schuiteman nam Sven de bal met links in een drop kick volley en schoot hij de bal in de korte hoek in de kruising.

Als gevolg van diverse blessure gevallen met bijbehorende behandelingen voegde de leidsman van vanmiddag maar liefst 9 minuten extra tijd toe aan de wedstrijd. En de wedstrijd leek bijna één minuut te lang te duren toen er in de 99ste minuut een penalty aan NSC NIjkerk werd toegekend.

Waarschijnlijk met de wetenschap dat Andy Tolboom dit seizoen lastig te passeren is, nam de Nijkerkse speler te veel risico in zijn schot en schoot hij de bal hoog over het doel. Er werd daarna niet meer afgetrapt en moe maar voldaan gingen de armen in de lucht.

Bennie Boekhout: “We speelden vandaag tegen een hele goede tegenstander en eerlijk gezegd misschien wel tegen een betere tegenstander. Als zij op voorsprong waren gekomen dan was de kans groot dat NSC de wedstrijd zou hebben gewonnen. Ik ben heel trots op het karakter en de strijd die Hoevelaken 2 getoond heeft en het zat natuurlijk ook mee dat zij de penalty in de laatste minuut misten.”

Hoevelaken 2 klimt door de overwinning naar de tweede plek op de ranglijst en heeft slechts vier verliespunten. SDC Putten is de koploper en kent een maximale score na zeven wedstrijden. Volgende week de topper op sportpark Kleinhoven als Hoevelaken 2 tegen SDC Putten speelt.

De selectie van Hoevelaken 2 bestond zaterdag 20 november uit de volgende spelers: Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Robin Vonder, Calvin Broekhuis, Jelle van der Veer, Lars Kok, Tein Schuiteman, Sven van den Heuvel, Jesse van der Meer, Robin Elverding, Daan Vinke, Bas van der Velde en Teun Leebeek.

Wedstrijdverslag van onze JO15-1 tegen Veensche Boys JO15/16/17-1 ???

Blijft dit voorlopig het beeld, of kunnen we, op éénmetervijftig, straks weer wedstrijden van dichterbij bekijken?

Uw Razende Reporter en Co (zonder RONA)  namen vandaag, noodgedwongen, plaats achter de “dranghekken” bij veld 1, om daar het team van JO15-1 te mogen aanschouwen. Achter die hekken stond ook een aantal scooters. Gezien het fysiek van een aantal spelers van de tegenstander, leek het erop dat deze uit Nijkerkerveen kwamen 😉. Maar wellicht dat uw Razende Reporter dat van deze afstand af niet zo goed kon beoordelen……..Co was echter overtuigd 😉.

Ingestuurd door: Jeffrey Forée

Terug naar waar het echt om ging. In het team van de staf (Pascal en Matthijs) was een omzetting waar te nemen, dit vanwege de afwezigheid van onze linker vleugelaanvaller Nino. Daar er zich tijdens de warming-up nog een blessure gevalletje aandiende, werd er een beroep gedaan op de inventiviteit van onze coach. Een “poppetje’’ verschuiven, of iets anders positioneren kan al een verschil maken….en zo geschiedde.

Het eerder gememoreerde keepers “dingetje” werd dit keer (wederom) ingevuld door Thies en in de tweede helft Bram.

Dat fysiek/lengte & leeftijd geen vrijbrief is voor een makkelijke ochtend ondervonden onze gasten uit Nijkerkerveen. Er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd met een overwicht voor de gasten, maar met de grootste kans voor onze eigen JO15-1. Het team verkocht zijn huid duur en schuwde geen duel; een gezonde portie inzet en passie werden gecombineerd met vaak prima combinatie voetbal. Dat de ruststand een 0-2 op het scorebord liet zien, was eigenlijk ook niet echt belangrijk. Het team coachte elkaar en toonde een heerlijke (voetbal)strijdlust. Dat de eindstand na 2x 35 minuten zuivere speeltijd 1-4 werd is iets voor de statistieken. Lekker boeiend dus.

Laten we hopen dat het niet voor niets is dat we de komende weken niet langs de lijn mogen staan, zodat we binnenkort onze voetbalhelden langs alle velden van SCH weer mogen komen bewonderen.

Volgende week; nieuwe ronde met nieuwe kansen tegen VVOG in het altijd mooie Harderwijk. Uw Razende Reporter zal dan tevens de Coach-honneurs waarnemen.

Een sportieve groet !

Strijd om koppositie voor JO15-2 voorlopig beslist in voordeel SDVB.

Zaterdag 20 November stond dik gedrukt in de agenda’s van de spelers van de JO15-2. De wedstrijd tegen JO15-4 van SDVB ging om de koppositie tussen twee teams die nog geen punt verspeeld hadden. Tot vandaag, want SDVB was uiteindelijk veel te sterk voor Hoevelaken.

Ingestuurd door: Sander te Hoonte

Hoevelaken begon de wedstrijd zeer overtuigend met goed combinatiespel. De spelers vonden elkaar makkelijk en het vertrouwen steeg meer en meer dat hier vandaag iets te halen was. Waar Hoevelaken combineerde, kwam SDVB er met regelmaat gevaarlijk uit met snelle spitsen. En omdat de scheidsrechter consequent bij buitenspel onze grensrechter negeerde, was dat telkenmale gevaarlijk. De verdediging onder leiding van Thijs wist dat elke keer goed op te lossen. Op het middenveld heersten in die fase Leo en Hans door veel balveroveringen, maar wisten ze toch moeilijk het spel te verdelen en de aanval te bereiken. Via de zijkanten, waar Levi en Lars steeds goed aanspeelbaar waren, werd wel vaak de voorhoede gevonden. Na 20 minuten wist Hans zich goed vrij te maken en zichzelf goed in positie te brengen om te schieten. De op dat moment verdiende 0-1 stond op het bord en dat was teken voor de coach van SDVB om een aantal spelers (die te laat waren?) van de bank in te brengen. 

Vanaf dat moment heerste SDVB op het middenveld en vooral de nummer 15 stak keer na keer met grote stappen het hele veld over. Toch hadden ze een heel discutabel doelpunt nodig om gelijk te komen. Wederom negeerde de scheidsrechter onze grensrechter en protesteren leidde nergens toe. Toch lag het kantelpunt bij de wissels, die zeker wat extra’s brachten en niet zouden misstaan op hoofdklasse niveau. Een 3-1 ruststand en toch een goed gevoel over het spel aan de bal. 

De tweede helft werd eenzijdiger en eenzijdiger. Enkele uitbraken waren er nog van Hoevelaken, maar verder was het SDVB dat de klok sloeg: 8-1, een uitslag die anders doet vermoeden, maar één van de betere van dit seizoen. De tegenstander was echter niet van het kaliber 4de klasse, zou zeker een paar niveaus hoger op z’n plaats zijn. 

Alles blijven winnen en hopen op een misstap van SDVB is nu het credo. Volgende week tegen nummer drie, VVOP, die al 2x punten hebben laten liggen.

Hoevelaken na rust langs Zeewolde

Hoevelaken lijkt de valse competitiestart, met twee zure nederlagen in de slotminuten van de wedstrijd, geheel te hebben verwerkt. Zaterdag 13 november wist ons vlaggenschip de volgende bekerronde te bereiken en vier dagen later werd alweer de vierde competitiezege geboekt. In de inhaalwedstrijd van 23 oktober, noodzakelijk geworden vanwege een aantal coronagevallen, werd Zeewolde na rust met 2-1 de polder weer ingestuurd. De paar kaderleden die de wedstrijd mochten bekijken zagen een aantrekkelijke wedstrijd, met uiteindelijk een tevreden en verdiende winnaar.

De speelwijze van Hoevelaken was duidelijk. Druk op de bal en vooruit verdedigen. Het was een intensieve werkvorm, waarin Hoevelaken uiteindelijk meer dan slaagde. Hoevelaken had het zichzelf eenvoudiger kunnen maken door al snel een paar kansen te verzilveren, maar liet dat na. Paul Eleveld kreeg binnen twee minuten al een enorme kopkans, maar kreeg de bal niet richting doel. Een krachteloos ingeschoten bal van dezelfde speler was een makkelijke prooi voor de doelman van Zeewolde. De grootste kans was voor Coen Bos, die alleen op de doelman af kon, maar diens vuisten nog tegen de bal hoorde komen. Patrick Kloppenburg kopte de bal van veel te ver in, waar hij tijd had om te controleren en zijn specialiteit uit te oefenen: snoeihard uithalen.

Aan de andere kans liet Zeewolde zien waarom zij wel een succesvolle competitiestart hadden. De gasten waren dreigend, met een aantal behendige voetballers. Grote kansen leverde dat niet op, vooral omdat Gijs Leebeek een aantal keren bewees waarom hij de onbetwiste nummer één onder de Hoevelakense lat is op dit moment. Met een aantal goede intercepties hield hij Hoevelaken op de been. Desondanks kwam Zeewolde op voorsprong. Siem Kooistra maakte de verkeerde keus door zijn teammaat Bas Hengeveld met een breedtebal in de problemen te brengen, in plaats van de bal weg te roeien. Balverlies leidde vanuit een lastige hoek en een van richting veranderde bal tot een onnodige treffer, die eigenlijk uit de lucht kwam vallen. Sneu voor beide genoemde spelers, want zij speelden verder een ijzersterke wedstrijd.

In de tweede doorgang was het niet lang wachten op de gelijkmaker. Rond de achtste minuut was het wachten op wie de trekker zou overhalen. Uiteindelijk was het Coen Bos die een gaatje zag en met een droge schuiver de bal langs de aan de grond genagelde doelman schoof. Vervolgens golfde het spel wat heen en weer, waarbij Hoevelaken het moest hebben van de snelheid voorin en Zeewolde van een aantal technisch behendige spelers. De weegschaal sloeg in Hoevelakens voordeel door toen de arbiter van dienst, die veel floot op appèl van de spelers, halverwege de tweede helft naar de strafschopstip wees na een handsbal aan de kant van Zeewolde. Joost van den Heuvel, zaterdag ook al succesvol met een treffer, aanvaardde dit buitenkansje gretig en schoof Hoevelaken naar een voorsprong.

Zowel Hoevelaken als Zeewolde ging vol voor een volgende treffer. Die leek er ver in de extra tijd te komen voor Zeewolde, maar met een fabelachtige redding ranselde Gijs Leebeek de bal uit het doel. Hoevelaken speelde daarna de lange extra tijd, ontstaan na een lange blessurebehandeling en brancard-geval aan de kant van Zeewolde, ‘professioneel’ uit.

Met deze overwinning klimt Hoevelaken voorlopig naar de vierde plaats op de ranglijst. Komende zaterdag volgt Veenendaal in Veenendaal en kan Hoevelaken laten zien, dat een ongeslagen reeks van zes duels geen toeval is.

Om opstelling-technische redenen was Pascal de Jong tegen Zeewolde niet de vertrouwde linker vleugelverdediger, maar stond hij links op het middenveld geposteerd. De Hoevelakense aanvoerder ging voorop in de strijd en speelde, net als zijn teamgenoten, een ijzersterke wedstrijd. Bij gebrek aan een Pupil van de Week, die vroeg naar bed moest, nam voorzitter Willem van Vliet de honneurs waar.

Opstelling: Gijs Leebeek; Bas Hengeveld, Siem Kooistra, Joost van den Heuvel, Heddwyn ten Brink; Edwin Duijst (84. Ludo Horst), Jordy Zieltjes, Paul Eleveld, Pascal de Jong; Coen Bos (90. Jesse van der Meer), Patrick Kloppenburg (81. Daan Vinke).

Scoreverloop: 27. Zeewolde 0-1; 53. Coen Bos 1-1, 73. Joost van den Heuvel 2-1 (str.sch).

De Haen Man van de Wedstrijd: Pascal de Jong.

Hoevelaken 1 bekert verder

Voor de kortste route naar Europees voetbal competitie gaat binnenkort ook het balletje van sc Hoevelaken weer in de koker. De nummer 6 van de Derde Klasse B reisde daarvoor naar Swifterbant, om de degens te kruisen met de nummer 6 van de Derde Klasse C, Swift ’64. Hoevelaken kwam in de reguliere speeltijd, nog voor het invallen van de duisternis, als winnaar uit de strijd (1-2), maar eenvoudig ging dat niet.

Hoevelaken kwam al na acht minuten op achterstand, nadat het in de tweede minuut al goed was weggekomen na een schot op de binnenkant van de paal. Swift was in de beginfase van de wedstrijd net iets feller, maar kukelde in de 12e minuut van het paard. Na een uitbraak leek Patrick Kloppenburg alleen op de doelman af te stevenen, maar net buiten het strafschopgebied werd hij licht vastgehouden door een verdediger van Swift. Na enige aarzeling, als reactie op de aanwijzingen van de spelers van Hoevelaken, greep de dienstdoende arbiter naar zijn kontzak om daaruit de rode kaart tevoorschijn te toveren. Hoevelaken mocht driekwart wedstrijd tegen een man minder spelen, maar Swift van zich afschudden kon het niet.

De voor de overtreding toegekende vrije trap leverde niets op en zo was het wachten tot de 31e minuut totdat Joost van den Heuvel vernietigend uithaalde. Een afgeslagen bal kwam op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en hoewel een Swiftse verdediger nog leek in te kunnen grijpen kon een pegel strak over de grond worden afgegeven: 1-1.

Joost van den Heuvel wordt gefeliciteerd met zijn onverwachte treffer.

De opluchting bij deze treffer was groot, want met tien man was Swift een paar keer dichter bij de 2-0, dan Hoevelaken bij de 1-1. Een doelpunt vanuit het niets kwam dan ook als geroepen.

Waar gevaar dreigt, daar is ook altijd Joost van den Heuvel te ontwaren. Dit maal weet hij de doelman niet te verschalken.

Met Daan Vinke voor Bas Hengeveld begon Hoevelaken aan de tweede helft. De jonge aanvaller moest vanwege blessures de eerste wedstrijden van de hoofdmacht missen en rijpte vervolgens enkele duels in Hoevelaken 2. Door de afwezigheid van een groot aantal spelers greep Daan Vinke tegen Swift zijn kans. Al na zeven minuten speelde hij zich met een fraaie beweging vrij, om de bal ogenschijnlijk simpel in de touwen te prikken: 1-2. Zijn eerste officiële treffer in de hoofdmacht van sc Hoevelaken. Ook de 1-3 had hij op zijn schoen, maar die actie lukte voor Hoevelaken helaas niet.

Daan Vinke, rechts, kort na zijn eerste officiële treffer voor sc Hoevelaken.

Hoevelaken had zichzelf een dienst kunnen bewijzen door snel na de tweede treffer ook een derde doelpunt te maken, maar kansen werden onvoldoende uitgespeeld, of de bal belandde op de lat, zoals bij een kopbal van Siem Kooistra, die na een flipperkast-situatie de bal voor het inkoppen had, maar slechts de onderkant van de lat raakte.

Door het uitblijven van de verlossende treffer bleef een strafschoppenserie tot de mogelijkheden behoren. In de tegenaanval was Swift, met een aantal snelle voorwaartsen niet ongevaarlijk. Hoevelaken kroop zelfs nog een keer door het oog van de naald na een tweede bal op de paal, maar behaalde uiteindelijk ongeschonden de finish.

Dreiging voor het Swiftse doel in de slotfase van de wedstrijd. Het blijft bij 1-2.

Komende woensdag staat voor Hoevelaken al weer een duel op het programma, namelijk de inhaalwedstrijd tegen Zeewolde, die eerder geen doorgang kon vinden vanwege een aantal coronagevallen aan de Hoevelakense kant. De wedstrijd op Kleinhoven begint om 20.00 uur, al mogen supporters daar niet bij zijn vanwege de genomen corona-maatregelen. Zaterdag eindigt de ‘Engelse week’ in Veenendaal tegen de gelijknamige vereniging. Supporters kunnen zich ook die reis besparen, want voorlopig zijn trouwe bezoekers nergens op de velden welkom.

Door de afwezigheid van onder anderen Joeri van den Hoeven, Roan van de Pol, Coen Bos, Arslan Gümüs en Olaf de Rijk mocht Jordy Zieltjes weer eens laten zien geen verzwakking voor de Hoevelakense hoofdmacht te zijn.

Opstelling: Gijs Leebeek; Heddwyn ten Brink, Joost van den Heuvel, Siem Kooistra, Pascal de Jong; Bas Hengeveld (46. Daan Vinke), Robin Elverding (75. Jesse van der Meer), Paul Eleveld, Jordy Zieltjes (90+2. Tein Schuiteman); Edwin Duijst, Patrick Kloppenburg.

Scoreverloop: 8. Swift 1-0, 31. Joost van den Heuvel 1-1; 52. Daan Vinke 1-2.

Einde bekertoernooi voor Hoevelaken 2

In de eerste Knock Out ronde van de beker is Hoevelaken 2 gestrand. VVOG 2 won met 0-2 op sportpark Kleinhoven. Zeker geen schande omdat VVOG 2 in de Hoofdklasse uitkomt, het hoogste niveau voor reserve amateurelftallen.

Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

De poulefase overleven en dan een mooie tegenstander loten is veelal de insteek als het om bekervoetbal gaat. Het elftal van Bennie Boekhout was in die zin op haar wenken bediend: een mooie traditionele hoofdklasser in een thuiswedstrijd stond er afgelopen zaterdag op het programma.

De wedstrijdselectie kende zeer veel wijzigingen ten opzichte van de laatste weken. Diverse blessure gevallen werden gespaard voor de competitiewedstrijd van volgende week. Tel daarbij op dat sommige spelers op een vrij weekend hadden gerekend met privé activiteiten tot gevolg en dat de doorstroom vanuit het Eerste ontbrak deze week. Het was dan ook  even puzzelen voor de technische staf om te komen tot een basisopstelling.

De trouwe supporters konden direct zien dat VVOG 2 normaliter twee niveaus hoger speelt op zaterdag. De Harderwijkse formatie was van plan om de wedstrijd snel ‘in het slot te gooien’. Er werd veel druk gegeven en Hoevelaken 2 moest in de verdediging. Met een snelle 0-1 tot gevolg. Zo rond de tiende minuut passeerde Calvin Broekhuizen zijn eigen keeper: een strakke voorzet belandde via zijn voet in het net. Had Calvin de bal niet geraakt dan was de kans heel groot dat een der groenhemden tot scoren was gekomen.

Wie dacht dat dit de aanzet was van een ‘walk over’ kwam bedrogen uit. Naast heel hard werken en geconcentreerd verdedigen kwam de Hoevelakense gelegenheidsformatie tot enkele kansen en mogelijkheden. Vanuit de omschakeling kwam Tristan Bezembinder tweemaal tot een schietkans. Kort voor rust werd diezelfde Tristan door Robbin Leijenhorst over het hoofd gezien na gestuntel in de Harderwijkse verdediging. De beweging van Robbin mocht er zijn, het overzicht ontbrak helaas om Tristan een niet te missen kans te bieden.

Tussendoor was VVOG 2 duidelijk de bovenliggende partij maar de groen/witten hadden moeite om grote kansen te creëren. Daarnaast keepte Andy Tolboom een prima wedstrijd waardoor Hoevelaken 2 heel lang ‘in de wedstrijd bleef’.

Het was wel heel zuur dat in de laatste seconden van de eerste helft de achterstand werd verdubbeld. Wederom was het een Hoevelakens been dat de bal als laatst voor de doellijn toucheerde. Ditmaal was Teun Leebeek de pechvogel. Met alle goede bedoelingen zette Teun een blok op een schot van randje 16 meter, maar door zijn aanraking caramboleerde de bal dusdanig dat Andy Tolboom op het verkeerde been stond.

Met een 0-2 achterstand ging de rood/witte formatie aan de thee.

Met dezelfde tomeloze inzet werd er in de tweede helft gestreden. De vermoeidheid nam toe maar de inzet en strijd bleef. VVOG 2 zette nog een paar keer aan maar wederom onderscheidde Andy Tolboom zich diverse keren door prima reddingen te verrichten.

Hoevelaken 2 mocht sporadisch aan het maken van een doelpunt denken: zo werd Bas van de Velde tweemaal diep gestuurd maar kon hij niet tot een assist komen.

Tussendoor ontstond er een spelbeeld waarbij VVOG 2 niet meer hoefde en Hoevelaken niet meer kon. Het was dan ook terecht dat de prima fluitende Bart de Meijer, de over het algemeen sportieve wedstrijd op tijd affloot.

Met opgeheven hoofd is het bekertoernooi verlaten en kan het vizier volledig op de competitie. Deze hervat Hoevelaken 2 volgende week als nummer 3 op ranglijst met een uitwedstrijd tegen NSC Nijkerk 2, de Nijkerkers hebben één punt meer en bekleden de tweede positie op de ranglijst.

Hoevelaken JO15-2 verstevigt koppositie.

Vandaag de eerste van een aantal wedstrijden met tegenstanders die ook aanspraak maken op de koppositie. Sparta Nijkerk kwam op bezoek in Hoevelaken, maar kon onverrichter zaken weer naar Nijkerk.
Sparta werd met 6-1 verslagen en de koppositie is nog altijd overtuigend in handen van de JO15-2.

Ingestuurd door: Sander te Hoonte

Hoevelaken begon met goed combinatievoetbal aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot de 1-0 en 2-0. In het vervolg van de eerste helft werd Hoevelaken slordiger en slordiger en liet Sparta Nijkerk in de wedstrijd komen. Uiteindelijk wist Sparta daar van te profiteren en leek met de 2-1 terug in de wedstrijd te komen. Maar na rust was Hoevelaken weer bij de les, toch was er een enigszins controversieel moment nodig om de ban verder te breken. Waar het langs de kant leek dat Hoevelaken een behoorlijk zware overtreding maakte, beoordeelde de scheidsrechter het moment als obstructie. Een vrije trap dus voor Hoevelaken in plaats van Sparta. In de verwarring bleef Leo scherp en tikte de bal vanuit de vrije bal van Bram achter de keeper. Daarna liep Hoevelaken uit naar een comfortabele 6-1 overwinning.

Volgende week de volgende topper tegen het eveneens nog altijd ongeslagen SDVB.

JO15-1 geeft het vlaggenschip een (voor)zetje

Zaterdag 6 november 2021 zal bij menigeen de boeken in gaan als de grote dag met:

  • De intrede van de QR code binnen de club
  • Dé streekderby der giganten (welke zeer verdiend in het voordeel van ons vlaggenschip werd bekroond)
  • De uitslag van de Grote Club Actie die ver boven alle verwachtingen was
  • En uiteraard; het spektakelstuk dat zich reeds om 9.45 uur afspeelde op veld 4.

Ingestuurd door: Jeffrey Foree

Dat dit nieuws “hot” was blijkt wel uit het feit dat zelfs de persfotograaf dit op de gevoelige plaat wilde vastleggen, waarvoor dank Paul van Velzen. En ook in Zeist hadden ze niet stil gezeten: niemand minder dan Bas van Vulpen werd speciaal voor deze wedstrijd benaderd om één en ander in adequate banen te begeleiden.

Uw Razende Reporter & Co waren zeer benieuwd of de wedstrijd tegen de concurrent in het rechter (onderste) rijtje, FC Horst JO15-1, datgene zou opleveren waar het team van coach (en zoals u weet tevens aanvoerder van het vlaggenschip) Pascal de Jong en zijn secondant Matthijs Bouw de afgelopen weken zo naar hunkerden: de drie punten.  Vandaag was zo’n dag dat het “kwartje” een keer goed zou kunnen vallen.

Het alom bekende probleem – geen keeper- binnen het team werd vandaag ingevuld door spelers uit de JO15-1 zelf. Ik kan u zeggen, Thies Bouw en Daan Huurdeman zijn Cum Laude geslaagd. Met verve en soms katachtige reddingen waren zij een plaag voor de snelle voorhoede van FC Horst. Menige kansrijke doelpoging werd, mede door hun fabelachtige optreden, in de kiem gesmoord.

Onze jongens lieten zich deze keer niet van de wijs brengen door tweemaal een achterstand. Sterker nog, dat de rust met 2-2 inging was eerder een utopie. Uw grensrechter telde voor rust zeker vier keer een 100% kans alleen voor hun keeper. Een simpele gerichte schuiver in een hoek zou een doelpunt betekenen, echter het team koos ervoor om de keeper van FC Horst als kanonnenvoer te gebruiken. Beetje jammer en niet effectief.

Staand vlnr: Matthijs Bouw (teamleider), Luuk Buurman, Ray Staudt, Nils van Velzen, Valentijn van Dijken, Joost van Asselt, Daan Huurdeman, Pascal de Jong (trainer). Voor vlnr: Xavi Buis, Elijah Marais, Merlijn Forée, Thies Bouw, Christian Beudeker, Nino de Koning, Bram Ledegang. (Afwezig: Xavi van Meeteren).

Voor de technische staf kwam het rustsignaal op een zeer goed moment, daar de gelijkmaker op slag van rust viel (altijd prettig). Het juiste moment om het team de nodige tactische vondsten mee te geven en de scherpte voor het doel nog even iets aan te scherpen. Dat deze boodschap duidelijk was meegekregen bleek wel uit het vervolg van dit zeer beladen duel. Met een grootse inzet en nimmer aflatende passie werd FC Horst de tweede helft “met de kont” in de 16 (meter) gezet en was het wachten op de meer dan verdiende beloning voor het team. Uiteindelijk kwamen de cadeautjes in de vorm van twee doelpunten, waardoor de JO15-1 met 4-2 aan de haal ging.

Een geweldige prestatie van het team, dat deze overwinning ook zo werd gegund en verdiende. Op 20 november kan de JO15-1 weer van zich doen spreken wanneer de buren uit Nijkerkerveen bij ons te gast zullen zijn. Ook een derby zeg maar.

U bent uiteraard ook dan weer van harte welkom (met onze vriend de QR code), om dit team naar weer een mooi resultaat aan te moedigen.

Groeten van uw Razende Reporter en Co.

Hoevelaken ruim langs Terschuur

Wat er aan de wedstrijd vooraf ging
De wedstrijd tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys is ten einde en voorzitter Willem van Vliet loopt met een tevreden blik rond. Niet vanwege de ruime overwinning op de buren, maar omdat de dag op een uitstekende manier verloopt. “Je mag best weten dat we over deze wedstrijd veel zorgen hebben gehad”, laat hij weten. “We hebben de hele week vergaderd over hoe we deze dag het beste in goede banen konden leiden. En dat in een week waarin ook nog eens een persconferentie is en je dus nog niet weet waar je aan toe bent. Mooi om te zien dat alle maatregelen die we genomen hebben ook zo goed uitpakken.”

Voorzitter Willem van Vliet bedankt Wim Pulskens en Bram Gerards voor hun inzet voor de Grote Club Actie.


In eenzelfde adem roemt Willem ook nog eens de Grote Club Actie. “Wat een mooi bedrag is er opgehaald. Ruim 9000 euro. Dat maakt van deze dag ook weer een extra mooie dag.”

En verder

Bij alle ingangen krijgen de bezoekers een polsbandje na het tonen van een geldige QR-code (Foto: Léon Breuers).
De bierkar van Bart van Deuveren van Eetcafé De Wiekslag zorgt voor een extra tappunt in de buitenlucht.
Eentje tussedeur” uit Achterveld is van de partij om vooraf de boel op gang te blazen.
Met de derby tegen Terschuurse Boys is ook de vlaggenparade na lange tijd weer terug. Ditmaal inclusief de regenboogvlag op de achtergrond.

De wedstrijd zelf


Het is 3 oktober 2021, vlak voor rust in de wedstrijd tegen Otterlo, wanneer Joeri van den Hoeven met een uithaal van net over de middenlijn het doelpunt van het jaar op zijn naam lijkt te schrijven. Inmiddels zijn we een maand verder en lijkt genoemde schutter zichzelf met deze treffer naar de tweede plaats op de ‘doelpunt van het jaar’ lijst te hebben geplaats. De derby tegen Terschuurse Boys is net zes minuten oud wanneer Joeri van den Hoeven een diepe bal van achteruit met het hoofd naar binnen meeneemt en in één beweging vanaf een meter of dertig over de sluitpost jast. Met deze formidabele goal is er een nieuwe nominatie voor de mooiste treffer van het seizoen.

Joeri van den Hoeven staat in het middelpunt van de belangstelling na zijn wonderschone treffer in de zesde minuut.

De wedstrijd tegen Terschuurse Boys is in de slotminuut aangeland wanneer Hoevelaken op een mooie positie een vrije trap krijgt te nemen. Joeri van den Hoeven zet zich achter de bal, ziet de bal in een mêlee aan spelers van richting veranderen en uiteindelijk in het Terschuurse net belanden.

Een afgeketste bal uit een vrije trap van Joeri van den Hoeven belandt achter de sluitpost van Terschuurse Boys
… dus is het weer feest rondom de maker van de openingstreffer.
Gegokt en verloren. Na een afwezigheid van een aantal wedstrijden vanwege een blessure is Arslan Gümüs vandaag weer van de partij. Te vroeg, zo blijkt, want al na 12 minuten komt de blessure terug.

Tussen genoemde zesde en laatste minuut in de eerste helft gebeurt er eigenlijk niets. Twee vrije trappen voor Terschuur op een aantrekkelijke locatie en nog één voor Hoevelaken, waarbij de ballen over de doelen verdwijnen, zijn de enige wapenfeiten. Zo eindigt een eerste doorgang zonder uitgespeelde kansen toch in een 2-0 voorsprong voor Hoevelaken.

Tussen de twee bedrijven door

De bierkar van De Wiekslag is volop aan het werk.
Eentje tussedeur” zorgt voor de opwarming voor de tweede ronde.
Voor de inwendige mens kan men ook buiten terecht voor niet vloeibaar voedsel.

De tweede doorgang
De tweede helft is de helft van Paul Eleveld, en ook weer een beetje van Joeri van den Hoeven, maar dan anders. Paul Eleveld zet in de negende minuut goed door tegen de wat weifelend handelende Terschuurse Boys doelman Dani van de Pol en tekent voor zijn eerste treffer in de hoofdmacht van sc Hoevelaken.

Paul Eleveld is dolgelukkig met zijn eerste treffer voor sc Hoevelaken en wordt bijna vermorzeld tussen zijn medespelers.

Dolgelukkig is de jonge voetballer met deze treffer, maar drie minuten later staat hij al op twee. Coen Bos levert een haarzuivere voorzet af, waarbij Paul Eleveld al inglijdend de voet tegen de bal weet te zetten.

Drie minuten later is Paul (8) alweer de oorzaak van een feestje.
Paul Eleveld (8) en Joeri van den Hoeven (14) zijn tegen Terschuur de meest besproken mensen van de wedstrijd.

Al binnen een kwartier na rust staat Hoevelaken op een comfortabele voorsprong van 4-0. Dat kan ook geen kwaad, want niet lang na het bereiken van deze mooie tussenstand gaat Joeri van den Hoeven in de fout. Na een verloren sprintduel doet hij een absurde poging om alsnog de bal te veroveren, wat hem op een rode kaart komt te staan. Hoevelaken staat met een man minder en is vervolgens bijna een kwartier lang een tandeloze tijger. De Terschuurse doelman lijkt al te kunnen gaan douchen, maar aan de andere kant kan ook Terschuurse Boys geen potten breken. Doelman Gijs Leebeek van Hoevelaken krijgt slechts een paar eenvoudige ballen te verwerken.

Dani (Terschuur) en Roan (Hoevelaken) van de Pol hoefden niet te strijden om het recht van de sterkste. Een directe confrontatie tussen beiden bleef uit.
Wordt dit net zo’n jarenlange broedertwist als tussen de broers Peter (Hoevelaken) en Jaap (Terschuur) van der Weerd?

Na het inbrengen van Ludo Horst, Robin Elverding en Roan van de Pol heeft Hoevelaken weer wat meer dreiging naar voren. Het is in de slotfase wachten op het duel tussen Terschuurse Boys doelman Dani van de Pol en zijn broer Roan, die bij Hoevelaken in de frontlinie acteert. Helaas voor de wedstrijd komt een directe confrontatie er niet, zodat er geen persoonlijke winnaar kan worden aangewezen binnen de familie. Toch kan bij Roan de duim omhoog en bij Dani de duim omlaag, want voor het eerst in vele jaren staat Hoevelaken tegen Terschuur weer eens aan de goede kant van de score. En royaal ook. Het is daarom lange tijd groot feest in het clubhuis op Kleinhoven.

Zaterdag 13 november moet Hoevelaken naar Swifterbant voor de eerste bekerwedstrijd in de knock-out fase. Woensdagavond 17 november volgt op Kleinhoven de inhaalwedstrijd tegen Zeewolde (20.00 uur), die op 23 oktober werd afgelast vanwege Covid.

Mede vanwege zijn twee treffers werd Paul Eleveld benoemd tot ‘Man van de Wedstrijd’. Rechts Ans Horst van De Haen, in het midden Lucas Kip, pupil van de week.

Opstelling: Gijs Leebeek; Bas Hengeveld, Heddwyn ten Brink, Joost van den Heuvel, Siem Kooistra, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Olaf de Rijk (73. Ludo Horst), Paul Eleveld (77. Robin Elverding); Arslan Gümüs (12. Coen Bos, 77. Roan van de Pol), Joeri van den Hoeven.

Scoreverloop: 6. en 45. Joeri van den Hoeven 1-0 en 2-0; 54. en 57. Paul Eleveld 3-0 en 4-0.

De Haen Man van de Wedstrijd: Paul Eleveld.

Hoevelaken 2 speelt gelijk tegen SDV Barneveld 3

De wedstrijd tussen Hoevelaken 2 en SDV Barneveld 3 eindigde afgelopen zaterdag onbeslist. Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Hiermee blijft het elftal van Bennie Boekhout ongeslagen.

Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

Mark Kijlstra keerde na een korte periode van blessureleed terug in de basis. Trainer Boekhout kon geen beroep op de geblesseerde spelers Ticho Schuiteman en Ramon Geijtenbeek. Voor de rest veel keuzes voor de technische staf en wederom een sterke selectie, iets wat al weken het geval is in tegenstelling tot de verwachtingen aan het begin van het seizoen.

De vaste kern supporters moest op tijd zijn op sportpark Kleinhoven: al binnen 3 minuten kwamen de rode Leeuwen op voorsprong. Na een handsbal van één van de Barneveldse verdedigers besloot de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen. Robin Vonder schoot de bal uit de toegekende penalty onberispelijk binnen: 0-1.

Met de voorsprong op zak en de bijbehorende boost ging Hoevelaken 2 op jacht naar meer. Het was Teun Leebeek die het dichtst bij een tweede Hoevelakense treffer was. Teun speelde zichzelf goed vrij, maar raakte van dichtbij de paal waardoor een tweede treffer uitbleef. Ook Daan Vinke en Patrick Kloppenburg waren wel dreigend maar kwamen niet tot scoren.

Gaandeweg de tweede helft nam SDV Barneveld het initiatief over en kwam het door goed positiespel tot meerdere kansen en mogelijkheden. De Barneveldse formatie was in staat om op het middenveld een ‘man meer’ situatie te creëren en van daaruit gevaarlijk te worden. Het leek er lang op dat Hoevelaken 2 met enig kunst en vliegwerk de rust met een voorsprong ging halen. In de laatste minuten van de eerste helft brak echter het verzet. De grootste kans in minuut 41 werd nog gemist: Andy Tolboom keerde op prachtige wijze de ingeschoten bal vanuit een penalty.

Twee minuten later maakte SDV Barneveld uit een corner alsnog de gelijkmaker. Het leek er op dat keeper Andy de bal al vast had, maar desalniettemin wees de prima fluitende scheidsrechter naar de middenstip. Hoevelaken 2 snakte naar de rust en mocht, ondanks een prima start blij zijn dat deze met een gelijke stand werd bereikt.

Na de rust wederom een goede start van de Hoevelakense formatie. Er kwam meer grip op het gevarieerde spel van SDVB, dat over enkele uitstekende individuele krachten beschikt. De grootste kansen in de tweede helft waren voor Jordy Zieltjes (foto) en Patrick Kloppenburg: Jordy schoot echter naast en de kopbal van Patrick miste kracht. Een afstandsschot van Tein Schuiteman werd onder de lat weggetikt door de Barneveldse keeper.

Diezelfde Tein was niet veel later van waarde door een inzet van de eigen doellijn te halen.

Hilarisch moment is de slotfase van de wedstrijd: de doelman van SDV Barneveld blijft met zijn schoen haken onder de ballenvanger. Er hoeft nog net geen ijzerzaag aan te pas te komen.

In een sportieve vechtwedstrijd maakten beide teams aanspraak op een tweede treffer en leek het er op dat degene die als eerste een tweede treffer zou maken als winnaar de wedstrijd zou afsluiten. Kansen en mogelijkheden waren er wel, doelpunten vielen er echter niet meer, met een gelijkspel als gevolg.

SDV Barneveld maakte haar reputatie als Angstgegner waar. Hoevelaken 2 speelde duidelijk haar minste wedstrijd van het seizoen, waarbij er op de inzet niks viel aan te merken. Het gelijkspel leidde tot gemengde gevoelens: er waren immers kansen op de overwinning, maar ook SDV Barneveld was diverse keren gevaarlijk.

Volgende week een bekerwedstrijd op eigen veld tegen hoofdklasser VVOG uit Harderwijk. Twee weken later hervat Hoevelaken 2 de competitie als nummer 3 tegen achtereenvolgens de nummers 2 en 1 van de ranglijst.

Hoevelaken 2 speelde in de volgende opstelling:
Andy Tolboom; Mark Kijlstra, Calvin Broekhuis, Robin Vonder, Jelle van der Veer; Jordy Zieltjes, Tein Schuiteman, Jesse van de Meer; Daan Vinke (Sven van den Heuvel), Teun Leebeek (Quinten van Vliet) en Patrick Kloppenburg (Max ter Heerdt).

Top