Wedstrijdverslagen

Hoevelaken eindigt 2019 in mineur

Het seizoen 2019-2020 is tot nu toe nog niet het seizoen van sc Hoevelaken. Werd er in augustus nog hoopvol aan een nieuwe voetbaljaargang begonnen, met een brede selectie, kwalitatief goede aanvullingen en een goede bekercompetitie, daar is op de stand van de ranglijst nog niet veel van terug te vinden. Hoevelaken neemt, mede vanwege veel onnodig puntverlies, slechts een tiende plaats op de ranglijst in. Het goede nieuws daarbij is echter wel, dat het gat naar de nummer twee slechts zes punten is. Mocht Hoevelaken na de winterstop eenzelfde flitsstart maken als afgelopen seizoen, met vier overwinningen op rij, dan rammelt de ploeg weer nadrukkelijk op de deur voor promotie

Week 50 van het lopende kalender was ook al niet de meest gelukkige voetbalweek voor de hoofdmacht van sc Hoevelaken. Woensdag 11 december stond de ploeg van Harry Oussoren tien minuten voor tijd nog op een 2-0 voorsprong in een wedstrijd in het bekertoernooi, maar uiteindelijk ging Swift naar huis met een ticket op zak voor de volgende rond. Hoevelaken verloor volledig onnodig en raakte ook nog eens middenvelder Jeffrey Huisman kwijt met een zware knieblessure.

Zaterdag 14 december stond de laatste competitiewedstrijd van 2019 op het programma en ook die zal snel worden gedeletet (wat een merkwaardig voltooid deelwoord is dat eigenlijk!). In Wageningen werd voor het eerst in competitieverband tegen SKV – Sport Kweekt Vriendschap – gespeeld en dat leverde een 5-1 nederlaag op. Twee eigen doelpunten en een betwistbare strafschop zorgden voor een 3-0 achterstand bij rust. Een snelle tegentreffer en daarna twee counters bepaalden de eindstand op 5-1. Hoevelaken compleet weggespeeld, zou je zeggen, maar niets is minder waar. In een spookachtige bosrijke omgeving, met gitzwarte wolken, enorme plensbuien, een lichtinstallatie die zorgde voor enige schemering en een arbiter die wel floot voor futiliteiten, maar harde charges onbestraft liet, werkte Hoevelaken zich het ‘snot voor de ogen’. De 5-1 stand op het scorebord geeft de verhoudingen in de wedstrijd dan ook niet weer.

Hoevelaken begon goed aan de wedstrijd, met snelle aanvallen, vooral over de rechterflank, met na een kwart wedstrijd een enorme kans voor Fabian Bezembinder. Rechter vleugelverdediger Edwin Duijst was tot aan de achterlijn mee opgekomen, bediende de oudste Bezembinder op maat, maar zijn inzet werd door de doelman, die later in de wedstrijd vaker in de weg zou staan, gekeerd. Kort daarvoor kreeg Daniel Bezembinder, de jongste van de twee, al een enorme schietkans, maar zijn schot ging buiten de palen.

In een gelijk opgaande wedstrijd kwam Hoevelaken na ruim een half uur ongelukkig op achterstand. Na een voorzet vanaf de linkerflank kreeg Joost van den Heuvel de bal verkeerd tegen het been, waarmee hij doelman Gijs Leebeek, die op weg was om de bal te onderscheppen, volledig kansloos liet. Kort daarna kreeg Hoevelaken een strafschop tegen, waaraan de VAR een hele klus gehad zou hebben. Niet veel later opnieuw een ongelukkig Hoevelakens moment, ditmaal voor Ludo Horst. Na opnieuw een bal vanaf links was hij het, die ditmaal de bal van richting veranderde en zijn doelman in de korte hoek verraste. Ruststand 3-0, maar wel enorm vertekend.

Via een discutabele strafschop komt Hoevelaken snel na de 1-0 op een 2-0 achterstand.

Na de pauze had Fabian Bezembinder nog geen anderhalve minuut nodig om ook Hoevelaken op het scorebord te krijgen. Met de wind in de rug en in een enorme plensbui ging Hoevelaken niet bij de pakken neerzetten, maar furieus op zoek naar meer. Coen Bos kreeg een enorme kans op de 3-2 en toen SKV na een counter op 4-1 was gekomen ook op de 4-2, maar de eerder genoemde Wageningse doelman stond feestjes in de weg.

Hoewel de wedstrijd zich voor Hoevelaken ontpopte als een gifbeker die leeg moest, met ook nog eens het uitvallen van Jordy Neeft met eveneens een knieblessure, gaven de manschappen niet op. Met strijd en passie werd al het mogelijke in het werk gesteld om tot een beter resultaat te komen, maar uiteindelijk viel de beslissing aan de andere kant. Uit opnieuw een counter werd het 5-1. Het enige wat Hoevelaken daar nog tegenover kon stellen was een bal op de paal van Olaf de Rijk. Zelfs dat zat voor Hoevelaken niet mee.

Op 25 januari 2020 gaat voor Hoevelaken de competitie verder tegen Veenendaal. Hopelijk is die wedstrijd voor Hoevelaken het beginschot voor opnieuw een flitsende start en een inhaalrace.

Opstelling: Gijs Leebeek; Edwin Duijst, Joost van den Heuvel, Jordy Neeft (76. Patrick Kloppenburg), Pascal de Jong; Robin Elverding, Ludo Horst, Jordy Zieltjes (56. Olaf de Rijk); Daniel Bezembinder, Fabian Bezembinder, Coen Bos (69. Joeri van den Hoeven).

Doelpunt Hoevelaken: 47. Fabian Bezembinder 3-1.

Hoevelaken ook niet langs Advendo

Hoevelaken en Advendo hebben een onderlinge historie die tot 35 jaar terug gaat. In die jaren hebben beide teams heroïsche wedstrijden tegen elkaar gespeeld, waarvan er enkele nog diep in het geheugen gegrift staan. Bijvoorbeeld de tweeluik in de nacompetitie in 2014. Hoevelaken krijgt in Ederveen alle hoeken van het veld te zien en mag blij zijn dat het bij een 4-1 nederlaag blijft. De return in Hoevelaken wordt memorabel. Noodgedwongen moet Hoevelaken vijf A-junioren inpassen, maar in de reguliere speeltijd haalt Hoevelaken een verlenging uit de strijd (5-2), waarin het wint met 7-2.

Een legendarische wedstrijd van nog verder terug stamt uit 1985. Op 7 april van dat jaar kan Advendo aan de – toen nog – Sportweg kampioen worden, maar staat in de slotfase met 2-1 achter. In de laatste seconde speelt Eric Vos de bal terug op doelman Henk van Zoeren, maar dat gaat dermate onzorgvuldig dat de bal buiten bereik van de doelman over de doellijn rolt. Nog voor het passeren van de doellijn blaast de scheidsrechter af (“Tijd is tijd”) en zijn alle Ederveense poppen – en dat zijn er nogal wat – aan het dansen. De scheidsrechter wordt opgewacht en gaat zelfs tegen de vlakte.

Hendrik van Grootheest van Advendo (links) en Henk van Zoeren, met pet, kijken terug naar 7 april 1985. Frits van Dijk geniet mee.

Het is zaterdag 7 december 2019, de voorlaatste competitieronde in 2019, waarin Hoevelaken en Advendo opnieuw tegenover elkaar staan. Deze wedstrijd zal men zich 34 jaar later niet meer herinneren, maar begon voor de betrokkenen weer op 7 april 1985. Advendo-aanhanger Hendrik van Grootheest, één van de belagers die uiteindelijk het dorp in moest vluchten, en Hoevelaken doelman Henk van Zoeren troffen elkaar in het clubhuis. “Ik heb hem eigenlijk alleen maar een beetje opgevangen”, zegt Van Grootheest. Maar uiteindelijk heeft hij lang last gehad van het voorval. “Ik mocht vier jaar niet voetballen en een jaar na het incident kwam de politie nog bij me aan de deur. Moest ik opnieuw een verklaring afleggen”.

In het wedstrijdverslag over de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is voldoende ruimte voor bovenstaand stukje geschiedenis. Van de wedstrijd van vandaag moet het nieuws niet komen. Na klungelig balverlies op het middenveld komt Advendo na 24 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Hoevelaken kan daar pas in de voorlaatste minuut van de eerste helft iets tegenover stellen, al leidt dat niet tot een treffer. Na een goede doorbraak speelt Patrick Kloppenburg de bal op maat naar Coen Bos. De balkunstenaar schiet de bal goed in, maar met een reflex weet de doelman van Advendo onheil voor zijn ploeg te voorkomen.

Ook de volgende kans voor Hoevelaken is voor Coen Bos. Vier minuten na de hervatting wordt hij met een knappe pass aangespeeld door gelegenheidsaanvoerder Jordy Neeft – Pascal de Jong stond geblesseerd tussen het publiek – maar bij zijn inzet mikt hij op de lat.

De doelpoging is wel een startsein voor een veel aanvallender Hoevelaken dan in de eerste helft. Vooral met de inbreng van Daniel Bezembinder na een uur spelen komt er meer gevaar. Hoevelaken krijgt mogelijkheden en kansjes, maar komt uiteindelijk op gelijke hoogte door een strafschop. Bij de aanwezigheid van een VAR zou er zeker naar deze strafschop zijn gekeken, maar daaraan heeft Fabian Bezembinder geen boodschap. Vol overtuiging schiet hij de bal in de touwen, waarmee hij het eerder genoemde balverlies, die tot de openingstreffer van de wedstrijd leidt, weer recht trekt.

Bal netjes klaarleggen …..
….. aanleggen …..
….. kijken wat de bal doet …..
… en hangen: 1-1.
In de twaalf minuten extra tijd is de assistent van Advendo op zoek naar zijn ‘moment of fame’ door de scheidsrechter te willen laten geloven dat Jeffrey Huisman, rechts, hem zou hebben uitgemaakt voor ‘pannenkoek’. Wat hij daarmee wil bereiken is onduidelijk, maar hij krijgt wel de (uit)lachers op zijn hand.

Hoevelaken gaat op weg naar meer en krijgt daarvoor van de scheidsrechter van dienst maar liefst twaalf minuten extra. Die minuten blijken aan Hoevelaken niet besteed. Ook mag het doelman Gijs Leebeek dankbaar zijn, die Hoevelaken met reddingen in de eerste minuut van zowel in de eerste – als de tweede helft op de been houdt en in de slotminuut nog het punt voor Hoevelaken veilig stelt. Hoevelaken verliest weliswaar niet, maar komt na het gelijke spel tegen Blauw-Geel en de nederlaag tegen VVOP ook niet langs laagvlieger Advendo ’57: 1-1.

Met het vangen van de bal door de doelman van Advendo is ook de laatste mogelijkheid voor Hoevelaken verkeken.

Komende woensdag, 11 december 2019, speelt de ploeg van Harry Oussoren een wedstrijd in het bekertoernooi. In de tweede ronde van de knock-out fase komt Swift uit Swifterbant naar Hoevelaken om de bekerdegens met Hoevelaken te kruisen. Drie dagen later wordt de episode voor de winterstop afgesloten in Wageningen tegen SKV.

Gijs Leebeek wordt voor de tweede keer uitgeroepen tot ‘Man van de Wedstrijd’. Rechts Dean Roos, Pupil van de Week

Opstelling: Gijs Leebeek; Edwin Duijst, Olaf de Rijk, Joost van den Heuvel, Jordy Neeft; Robin Elverding, Ludo Horst, Jeffrey Huisman; Coen Bos, Fabian Bezembinder, Patrick Kloppenburg (61. Daniel Bezembinder).

Scoreverloop: 24. Advendo 0-1; 75. Fabian Bezembinder 1-1.

De Haen ‘Man van de Wedstrijd’: Gijs Leebeek

Hoevelaken onderuit in Voorthuizen

Mochten er zendgemachtigden zijn die de filmbeelden van de wedstrijd VVOP – Hoevelaken in bezit hebben, dan kunnen ze achterwege laten om de eerste helft uit te zenden. Hoevelaken grossierde in balverlies, te zacht aangespeelde ballen of passes naar posities waar geen medespelers stonden. Ook de balbehandeling liet meerdere malen te wensen over. VVOP stelde daar weinig meer tegenover, al wonnen de blauw-witten meer duels op wilskracht.

Pas vijf minuten na de hervatting was er een eerste opleving voor mensen met een rood-wit hart. Coen Bos snelde langs de flank, bediende Robin Elverding, die de bal op de vuisten van de doelman richtte. Niet lang daarna kregen en gastheren uit Voorthuizen een vrije trap te nemen aan de zijkant van het strafschopgebied. Met een welgemikte en ferme trap belandde de bal rechtstreeks achter doelman Gijs Leebeek.

Hoevelaken veerde na de treffer iets op, probeerde met twee aanvallende wissels nog een punt uit het vuur te slepen, maar wist geen kans te creëren. Ook VVOP kwam niet veel verder dan goede bedoelingen, maar trok wel aan het langste eind. Kortom, een verloren middag voor spelers en supporters van Hoevelaken. VVOP vierde feest, mede omdat de supportersvereniging aldaar uitpakte met de viering van hun 50-jarig bestaan.

Opstelling: Gijs Leebeek; Edwin Duijst, Joost van den Heuvel, Ludo Horst (76. Jordy Zieltjes), Pascal de Jong; Robin Elverding, Jordy Neeft, Olaf de Rijk; Fabian Bezembinder, Joeri van den Hoeven (68. Patrick Kloppenburg), Coen Bos.

Scoreverloop: 55. VVOP 1-0.

Hoevelaken deelt punten met Blauw-Geel

Het scorebord loopt vooruit op de nieuwe hoofdsponsor vanaf 1 augustus 2020.

Hoevelaken maakt doet mee aan een vreemde competitie. Koploper en eerste periodewinnaar VVOP verliest ruim van Veenendaal (4-1), dat de nieuwe koploper wordt. Otterlo gaat op eigen veld fors onderuit tegen SKV (1-5) en Hoevelaken zelf deelt de punten met Blauw-Geel (2-2). Eén en ander brengt de marge tussen de nummers één en negen op de ranglijst tot slechts drie punten. Hoevelaken staat in die grote kopgroep op plaats zeven, met twee punten achterstand op Veenendaal. Komende zaterdag gaat Hoevelaken naar Voorthuizen om de degens te kruisen met voormalig koplopen VVOP. Hoe gek zal de ranglijst er na die wedstrijd uitzien?

Hoevelaken begon struikelend aan de wedstrijd tegen Blauw-Geel. In een poging de bal te onderscheppen liepen centrale verdediger Joost van den Heuvel en rechter vleugelverdediger Edwin Duijst elkaar al binnen drie minuten omver, waardoor een aanvaller uit Ede vrije doorgang kreeg en al vroeg het scorebord in werking zette. Met nog 87 minuten te gaan bleef er echter genoeg tijd over om een ommekeer te bewerkstellingen en dat deden de gastheren dan ook. Hoevelaken was fel in de duels, de spelers wisten elkaar goed te vinden en dat resulteerde op relatief eenvoudige wijze tot een verdiende voorsprong bij rust. Via Coen Bos ging Hoevelaken erop (20’) en erover (32’) en met wat meer precisie was een ruime voorsprong bij rust niet onverdiend geweest.

Hoevelaken viert feest na de gelijkmaker van Coen Bos.

Bijna traditioneel bij Hoevelaken dit seizoen is dat de tweede doorgang een ander beeld geeft dan de eerste helft. Zo ook tegen  Blauw-Geel. De spelers uit Ede wisten elkaar beter te vinden, wonnen nu wel de duels en zette Hoevelaken vast op eigen helft met een gelijkmaker als resultaat. Na een risicovolle pass door het midden, wat je bij de pupillen al wordt afgeleerd, leed Hoevelaken in de 63e minuut onnodig balverlies, waarna van afstand raak werd geschoten. Dit was vooral zuur voor doelman Gijs Leebeek, die in het eerste kwartier van de tweede helft Hoevelaken met een aantal goede reddingen op de been hield.

Daniel Bezembinder had in de slotfase tweemaal de winnende treffer op de schoen, maar kon de doelman van Blauw-Geel niet verschalken.

Zonder veel gevaar te stichten bleef Blauw-Geel lang de bovenliggende partij. Het duurde tot vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd totdat Hoevelaken weer aan aanvallen kon denken. Dat leidde tot een reeks van open kansen, met de 43e en 44e minuut als hoogtepunten. Na een afgekeurde goal van Coen Bos (buitenspel) schoot Sven van den Akker hard op de lat. Daniel Bezembinder leek vanuit de rebound toch te scoren, maar schoot de bal tegen de doelman. Dit overkwam dezelfde schutter een minuut later opnieuw na een afgemeten voorzet van aanvoerder Pascal de Jong. De winnende treffer bleef uit, waarmee Hoevelaken opnieuw een voorsprong niet over de streep kon trekken.

Opstelling: Gijs Leebeek; Edwin Duijst, Joost van den Heuvel, Jordy Neeft (57. Ludo Horst), Pascal de Jong; Sven van den Akker, Olaf de Rijk, Robin Elverding; Daniel Bezembinder, Fabian Bezembinder, Coen Bos.

Scoreverloop: 3. Blauw-Geel 0-1, 20. en  32. Coen Bos 1-1 en 2-1; 63. Blauw-Geel 2-2.

Joost van den Heuvel, met links Pupil van de Week Loek van de Pol, wordt voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

De Haen Man van de Wedstrijd: Joost van den Heuvel

Hoevelaken werkt zich naar drie punten

Twee gave voorzetten van Patrick Kloppenburg gevolgd door twee puike kopballen van Joeri van den Hoeven brachten Hoevelaken tweemaal op voorsprong, maar in beide gevallen kon de voorsprong niet worden vastgehouden en liet Hoevelaken twee dure punten liggen. Het gaat hier om Hoevelaken 2, dat ondanks de degradatie van vorig seizoen, de verbreding van de selectie en de inbreng van twee waardevolle krachten uit de hoofdmacht ook in de tweede klasse (nog) geen potten kan breken. Zelfs tegen –notabene- Hierden 3 kon niet tot winst worden gekomen.

Het weggeven van zeker lijkende overwinningen is dit seizoen eigenlijk voorbehouden aan de Hoevelakense hoofdmacht. Tegen Teuge, Zwart-Wit en vorige week bij Zeewolde leken drie keer drie punten in de pocket, maar werden dat er in totaal slechts twee van de negen. Zeven dure verliespunten met een op het oog lastige affiche tegen nummer twee Otterlo voor de boeg. Zowel Hoevelaken als Otterlo hadden iets recht te zetten, al maakten de gasten het vorige week tegen Stroe nog bonter. Daar kon een 4-0 voorsprong bij rust geen zekerheid bieden en werd het nog 4-4.

Coen Bos (midden) was met twee treffers van grote waarde voor Hoevelaken.

De wedstrijd Hoevelaken – Otterlo was geen sprankelend duel. Onder waterkoude omstandigheden was het vooral werkvoetbal dat Hoevelaken liet zien met een belangrijk goudhaantje. Bij een paar spaarzame aanvallen stond Coen Bos tweemaal op de juist plek om de trekker over te halen. Eenmaal voor de rust na een flipperkastsituatie, eenmaal na de rust vanuit het niets na een snelle doorbraak. In de slotfase knalde Otterlo de bal nog snoeihard langs doelman Gijs Leebeek, eveneens vanuit het niets, en werd het nog een tijdje billen knijpen. Maar liefst zeven minuten extra tijd werden er bijgetrokken, maar met een uitblinkende Joost van den Heuvel, vandaag noodgedwongen in het centrum van de verdediging vanwege het ontbreken van Ewoud van de Brug en Jordy Neeft, alsmede een goede verdedigende concentratie bij de rest van de ploeg kon via hard werken de winst over de streep worden getrokken.

Er werd tegen Otterlo gespeeld in een prachtig herfstachtig decor. De waterkoude temperatuur zie je op de foto niet.

Het werd een zege met een zoete smaak. Ploegen boven Hoevelaken, VVOP – Terschuurse Boys en Blauw-Geel – Zwart-Wit speelden tegen elkaar, hielden elkaar op gelijke hoogte en verspeelden dus alle vier twee punten, terwijl runner-up Otterlo bij Hoevelaken zelf onderuit ging. De achterstand op koploper en eerste periodewinnaar VVOP is nu nog slechts drie punten, dus wanneer na de bekerwedstrijd tegen VIOS Vaassen achtereenvolgens tegen Blauw-Geel en VVOP kan worden gewonnen, doet Hoevelaken weer helemaal mee in de kop van de ranglijst.

Edwin Duijst, een aanvallend ingestelde speler, stond vanwege personele problemen in de defensie tegen Otterlo rechtsachter. Aanvallend liet hij in eerste helft leuke dingen zien, verdedigend was het erg wennen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Edwin Duijst, Joost van den Heuvel, Ludo Horst, Pascal de Jong; Robin Elverding, Olaf de Rijk, Jeffrey Huisman (84. Jordy Zieltjes); Daniel Bezembinder (71. Sven van den Akker), Fabian Bezembinder (85. Patrick Kloppenburg), Coen Bos.

Scoreverloop: 43. en 72. Coen Bos 1-0 en 2-0, 88. Otterlo 2-1.

Joost van den Heuvel, dit seizoen een noodgedwongen rechtsachter, was tegen Otterlo centrale verdediger en een rots in de branding. Links op de foto Silvijn Beudeker, de Pupil van de Week.

De Haen Man van de Wedstrijd: Joost van den Heuvel.

Hoevelaken laat zich de kaas van het brood eten

Basisopstelling van Hoevelaken met uiterst rechts de beste man van het veld: scheidsrechter Delsink.

De Hoevelakense hoofdmacht heeft slechts één punt overgehouden aan het duel met Zeewolde. In de polder leek het er lang op dat er met drie punten huiswaarts kon worden gekeerd, maar in de slotfase kwam toch nog de gelijkmaker op het bord. Met dank aan Gijs Leebeek trok Hoevelaken dit punt over de streep. Met twee knappe reddingen in de slotfase voorkwam de Hoevelakense sluitpost dat niet alle kaas van de dun belegde boterham verdween.

Pascal de Jong, rechts koppend, won menig kopduel en zorgde ook aanvallend voor impulsen.

Hoevelaken heeft het traditioneel altijd lastig op Sportpark De Horst, maar in de meest recente confrontatie leek daarmee te worden afgerekend. Al in de eerste minuten flitste aanvoerder Pascal de Jong, één van de beteren zaterdag, langs de linkerflank, gaf een loepzuivere voorzet op Daniel Bezembinder, maar die kon net niet voldoende zijn voet tegen de bal zetten om al vroeg in de wedstrijd de score te openen. Vervolgens duurde het een half uur voordat Hoevelaken in aanvallende zin weer iets liet zien. In dat halve uur was het balbezit voor Zeewolde, dat er lustig op los combineerde maar steeds rond het strafschopgebied vastliep. Gebrek aan scherpte en een goede spits maakte dat de aanvalspogingen van Zeewolde bij goede bedoelingen bleven en niet echt gevaar voor de goed verdedigende Hoevelakense defensie opleverde.

Familiefeestje: Daniel Bezembinder (19) na de assist op zijn broer Fabian.

In het laatste kwartier van de eerste helft ging Hoevelaken ook in aanvallend opzicht van zich afbijten. Via Coen Bos en Daniel Bezembinder werd de ruimte achter de verdediging gezocht en ook de middenvelders gaven iets meer druk naar voren. Het benutten van kansen was echter niet eenvoudig. Ballen werden afgespeeld waar zelf geschoten had kunnen worden, en andersom. Alleen in de 38e minuut bleek het afronden geen probleem. Robin Elverding stuurde Daniel Bezembinder op rechts goed de ruimte in. De jonge aanvaller behield het overzicht, koos niet voor de voor de hand liggende optie om Coen Bos aan te spelen, maar wachtte kort en bediende zijn broer Fabian. Vol overtuiging haalde de oudste Bezembinder de trekker over en gaf Hoevelaken daarmee de onverwachte voorsprong. Mogelijkheden om de score uit te bouwen bleven onbenut, voornamelijk vanwege onzorgvuldig aanvalsspel.

Daniel Bezembinder is met zijn assist bij de 0-1 weer van waarde voor sc Hoevelaken.

Met de wind in de rug ging Hoevelaken in de tweede doorgang op zoek naar een verruiming van de score. De aanval werd veelvuldig gezocht, maar ook nu was vooral onzorgvuldigheid en onnodig balverlies er de oorzaak van dat de mogelijkheden niet werden omgezet in kansen en/of treffers. Eén van die onzorgvuldige aanvallen leidde zelfs tot de gelijkmaker. Hoevelaken leek eindelijk op weg naar de 2-0 maar verloor door knullig afspelen de bal en via de tegenaanval wist Zeewolde de Hoevelakense sluitpost te verschalken. De kans op een overwinning voor Zeewolde was daarna groter dan de kans op een Hoevelakense zege. Zeewolde combineerde vrij aardig en voerde de druk op Hoevelaken op. Gelukkig voor Hoevelaken ontbrak het bij de gastheren ook aan zorgvuldigheid en waar wel een doelpoging werd ondernomen was Gijs Leebeek een sta-in-de-weg.

Na ruim een uur spelen, toen er nog niets aan de hand leek.

Een reporter met polderbloed zou waarschijnlijk hebben geschreven dat Zeewolde met de gelijkmaker loon naar werken afdwong. Hij zou dan nog gelijk hebben gehad ook. Via een Hoevelakense bril voelde het gelijke spel echter als een nederlaag, vooral omdat er met meer zorgvuldigheid veel meer voor de gasten uit te halen zou zijn geweest.

Robin Elverding speelde weer een goede wedstrijd, maar kan meer rendement uit zijn spel halen door sneller oog te hebben voor zijn medespelers.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel, Ludo Horst, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker, Robin Elverding, Olaf de Rijk (31. Edwin Duijst); Coen Bos (83. Jeffrey Huisman), Fabian Bezembinder (66. Joeri van den Hoeven), Daniel Bezembinder.

Scoreverloop: 38. Fabian Bezembinder 0-1; 81. Zeewolde 1-1.

Hoevelaken verdiend langs Stroe

Bas Huurdeman, Pupil van de Week, lijkt er klaar voor om de ‘score te openen’ tegen Stroe.

Hoevelaken heeft weer aansluiting bij de teams die willen meedoen om het kampioenschap en/of promotie. Deels op eigen kracht door het goed gestarte Stroe met 4-2 aan de kant te zetten. Deels met behulp van Otterlo, Terschuurse Boys en tegenstander Stroe, die dure punten lieten liggen. Kortom, na twee mindere wedstrijden en twee tegenvallende resultaten doet de Hoevelakense hoofdmacht weer helemaal mee.

Zonder anderen tekort te willen doen was de terugkeer van de voetenvlugge aanvaller Coen Bos van grote waarde. De kleine vleugelaanvaller verkeert in grootse vorm, schoot zichzelf in vier wedstrijden naar de hoogste positie op de topscorerslijst en werd vervolgens ineens geveld door een blinde darmontsteking. Balend moest hij de wedstrijden tegen Zwart-Wit en Terschuurse Boys aan zich voorbij laten gaan, maar tegen Stroe was hij bij drie van de vier doelpunten betrokken. Bij de eerste en derde Hoevelakense treffers was hij de perfecte aangever, bij de tweede treffer was hij verantwoordelijk voor de strafschop die Hoevelaken kreeg. Alleen via een overtreding kon hij tot staan worden gebracht.

Aanloop ……
…… binnenkantje links …….

Hoofdtrainer Harry Oussoren zei het voor de wedstrijd nog: “Resultaat halen is mooi, maar we willen wel proberen om dat voetballend te doen”. Blijkbaar had hij zijn instructies goed weten er over te brengen en waren er tegen Stroe geen i’s over na het zetten van de puntjes. Hoevelaken combineerde beter dan in de voorgaande wedstrijden, kreeg op die wijze al binnen een minuut een grote kans en niet veel later was het combinerend opnieuw bijna raak. Hoe frustrerend is het dan, wanneer de tegenstander na een kwartier spelen vanuit het niets op voorsprong komt. Klungelig balverlies op het middenveld was de aanleiding tot de openingsgoal van Stroe. Vervolgens kon één voorwaartse tussen twee verkeerde opgestelde Hoevelakense verdedigers ineens zijn weg richting doel vinden en eenvoudig de bal binnen punteren.

Robin Elverding

Met nog vijf kwartier te gaan ging Hoevelaken niet bij de pakken neerzitten. Hoevelaken bleef voetballen waar mogelijk, had niet veel moeite met de lange ballen van Stroe en ging rond het tweede kwartier ‘erop en erover’, om in wielertermen te spreken. Tweemaal was Coen Bos belangrijk. In de 27e minuut dribbelde hij er lustig op los, om oog te hebben voor Daniel Bezembinder, die onberispelijk inschoot. Vijf minuten later werd zijn dribbel binnen de ‘beruchte’ lijnen onreglementair onderbroken en kon Joeri van den Hoeven vanaf elf meter laten zien dat hij de Teun Koopmeiners van sc Hoevelaken is. Met zijn rake schuiver zorgde hij voor de –verdiende- 2-1 ruststand.

…… keeper naar de verkeerde hoek ……
…… en hoppa, 2-1 ……
Met vervolgens de felicitaties.

Na de rust liet Olaf de Rijk zien dat hij niet alleen met passjes kan strooien, maar ook het net kan laten bollen. Na zes minuten de andere kant op spelen bracht hij de stand op 3-1 en promoveerde hij een aangespeelde bal van Coen Bos tot een assist. Een kwartier voor tijd beloonde hij de werklust van aanvoerder Pascal de Jong door op de goede plaats te staan. Fabian Bezembinder was de eerste keus om voor Hoevelakens vierde treffer te tekenen, maar toen dat niet lukte was Olaf de Rijk paraat voor de rebound.

Hoevelaken is op de terugweg naar de eigen helft na de 3-1 van Olaf de Rijk (midden). Later zorgt dezelfde schutter ook nog voor de 4-2.

Tussen beide treffers van de kleine spelverdeler wist Stroe nog iets terug te doen. Waar het wachten was op het uitlopen van Hoevelaken, daar was Stroe ter plaatse om voor de tweede keer ‘vanuit het niets’ doeltreffend te zijn: 3-2. Gelukkig voor Hoevelaken kwam via Olaf de Rijk de marge weer snel op twee treffers, want de laatste negen officiële minuten en de zeven in de extra tijd moest Hoevelaken met tien man verder. Ewoud van de Brug, altijd een rots in de branding, moest met een enkelblessure van het veld terwijl de wissels al vroeg in de tweede helft waren gebruikt. Ondanks de numerieke minderheid kwam Hoevelaken niet meer in de problemen, want onder leiding van Jordy Neeft stond de verdediging goed georganiseerd. Verder is Gijs Leebeek een doelman die zich niet gek laat maken en zo had Hoevelaken in het lekkere najaarszonnetje een uitstekende dag.

Komende zaterdag mag Hoevelaken de polder in, waar Zeewolde mag proberen het combinatievoetbal van Hoevelaken te ontregelen. De komende gastheren van sc Hoevelaken hebben geen geweldige competitiestart, maar wisten wel koploper Otterlo op 1-1 te houden in hun meest recente wedstrijd. Kortom, weer een interessante affiche.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel, Ewoud van de Brug, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker (59. Jeffrey Huisman), Robin Elverding, Olaf de Rijk; Daniel Bezembinder (79. Patrick Kloppenburg), Joeri van den Hoeven (63. Fabian Bezembinder), Coen Bos.

Na Sven van den Akker is Jordy Neeft de tweede nieuwkomer bij sc Hoevelaken die wordt uitgeroepen tot ‘Man van de Wedstrijd’. Rechts Bas Huurdeman, Pupil van de Week.

De Haen Man van de Wedstrijd: Jordy Neeft.

“Wanneer je de verdediging goed neerzet, dan kunnen de aanvallers beter functioneren”. Daarmee is de verkiezing van Jordy Neeft als ‘Man van de Wedstrijd’ snel verklaard.

Hoevelaken puntloos terug uit Terschuur

Het is de hoofdmacht van sc Hoevelaken opnieuw niet gelukt om met een tas vol punten terug te keren uit wat voor de buren ‘de mooiste derby van de Veluwe’ wordt genoemd. Hoevelaken liet zich aftroeven door een meer bezeten tegenstander en verloor derhalve verdiend met 2-0 van Terschuurse Boys.

Hoevelaken vertrekt na de warming up hoopvol naar de kleedkamer om de laatste puntjes op de i te zetten. Na afloop van de wedstrijd had Hoevelaken nog wat i’s over en/of wat puntjes tekort.

Hoevelaken begon verre van kansloos tegen de opponent uit Terschuur. Na een klein kwartier spelen kwam Daniel Bezembinder oog in oog met de sluitpost van Terschuurse Boys te staan, maar omdat de jonge aanvaller de bal niet goed onder controle kon krijgen was de doelman de situatie meester.

Hoevelaken had over de sterkte van de bank niet te klagen, echter het trio van dit kwartet dat mocht invallen kon in het tweede bedrijf ook het verschil niet maken.

Korte tijd later legde Hoevelaken met oogstrelend combinatievoetbal de mooiste aanval van de middag op de mat, met een afronding van Joeri van den Hoeven. De bal kegelde echter via de onderkant van de lat het veld weer in en Hoevelaken bleef zonder treffer achter.

Na ruim een kwart wedstrijd werd de score dan toch geopend, maar niet door Hoevelaken. De gastheren kwamen op 1-0 na een treffer die lang werd besproken als wel of geen buitenspel. De Hoevelakense assistent hield echter de vlag naar beneden en zo konden de mannen van Terschuurse Boys juichend terug naar hun eigen helft.

Hoevelaken was met enige regelmaat te gast in het strafschopgebied van Terschuurse Boys, maar kon daar niet echt gevaar stichten

Met die treffer was achteraf eigenlijk de wedstrijd wel gespeeld. Hoevelaken probeerde met combinatievoetbal tot resultaten te komen, maar door onnodig balverlies, te lang lopen met de bal, elkaar onzorgvuldig aanspelen, knullig nemen van vrije trappen en – op een paar spelers na – net iets minder strijdkracht dan de tegenstander kon Hoevelaken vooral aanvallend geen vuist maken. In de tweede helft werden er nauwelijks kansen gecreëerd en dan is het lastig scoren. Hoevelaken bleef op nul staan, Terschuurse Boys prikte er in de slotfase nog een balletje in. Daarmee is het verhaal van een tegenvallende derby wel verteld.

Opstelling: Gijs Leebeek; Dion Metz (46. Olaf de Rijk), Ludo Horst (46. Ewoud van de Brug), Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker, Joost van den Heuvel, Robin Elverding, Jeffrey Huisman; Daniel Bezembinder, Joeri van den Hoeven (62. Patrick Kloppenburg).

(De aanvoerder van) Hoevelaken gaf met de keus van de aanvoerdersband op dat gebied in ieder geval het goede voorbeeld.

Hoevelaken laat dure punten liggen

Voetbalvereniging sc Hoevelaken heeft een grote kans laten liggen om eindelijk weer eens drie punten te pakken tegen Zwart-Wit ’63. Na een voorsprong bij rust, onverwacht ontstaan in de laatste drie minuten van de eerste helft, liet Hoevelaken de tegenstander in het eerste kwartier van de tweede helft langszij komen. Hoevelaken deed nog wel enige pogingen om opnieuw op voorsprong te komen, maar wanneer je in de hele tweede helft geen enkele bal tussen de palen krijgt is het lastig scoren.

De ene wedstrijd is de andere niet. Na een nederlaag tegen Teuge in de stromende regen werd een week later in een heerlijk najaarszonnetje AGOVV van de mat gespeeld. De wedstrijd tegen Zwart-Wit speelde zich volledig in de druilige regen af en leverde slechts één punt op. Wanneer de rest van het seizoen de resultaten van de Hoevelakense hoofdmacht afhangen van het weer dan zijn er nog veel mooie dagen nodig om bovenin de competitie mee te doen.

Het concept van Zwart-Wit was al snel duidelijk: fanatiek vooruit verdedigen over het hele veld en van achteruit met lange ballen proberen de voorwaartsen te bereiken. Veel lange ballen kwamen echter niet aan, waardoor Hoevelaken het in de eerste doorgang slechts één keer moeilijk kreeg. Na een uitval werd doelman Gijs Leebeek na een kwartier spelen buiten zijn eigen strafschopgebied omspeeld, maar de ingeschoten bal belandde tegen de paal van het verlaten doel.

Onder het vooruit verdedigen kon Hoevelaken zich regelmatig uit voetballen, maar echt gevaar leverde dat in eerste instantie niet op. Twee vrije trappen op aantrekkelijke posities werden kinderlijk verprutst en uit drie achtereenvolgende hoekschoppen kon de kleine doelman van Zwart-Wit even zo vaak de bal uit de lucht plukken.

Toch kwam Hoevelaken op voorsprong. Het spelen met passie kon Zwart-Wit niet de hele eerste helft volhouden waardoor Hoevelaken aanvallend tot mogelijkheden kon komen. Drie minuten voor tijd schoot Fabian Bezembinder de bal vanuit de draai in de verre hoek en twee minuten later verdubbelde aanvoerder Pascal de Jong de voorsprong met zijn hoofd (lees: neus). Hoevelaken ging met een onverwacht ruime voorsprong rusten en een langverwachte overwinning op de mannen uit Harderwijk leek in de maak. Maar het liep anders. Na twee goede reddingen werd doelman Gijs Leebeek in de twaalfde minuut van de tweede doorgang toch geklopt. Drie minuten later kwam zelfs de gelijkmaker op het bord (2-2) en Hoevelaken kon daar niets tegenover stellen. Met Patrick Kloppenburg voor Joeri van den Hoeven leek Hoevelaken meer snelheid in de ploeg te brengen, maar de snelle buitenspeler moest zeven minuten wachten voordat hij voor het eerst werd aangespeeld. Verder speelde Hoevelaken slordig, wist men elkaar lastig te vinden en kreeg het een klein kwartier voor tijd via een geschampte kopbal van Fabian Bezembinder pas de eerste mogelijkheid om op doel te koppen. De bal ging echter naast. Hoevelaken probeerde het verder nog wel, want aan inzet was geen gebrek, maar ook toen Zwart-Wit met tien man kwam te staan zag Hoevelaken geen kans om de kleine doelman van Zwart-Wit ook maar één keer in de problemen te brengen. Kortom, Hoevelaken liet twee dure punten liggen.

De 2-2 tegen Zwart-Wit kan voor Hoevelaken ook positief worden uitgelegd. Vorig seizoen wisten de voormalige kelners/obers  twee keer van Hoevelaken te winnen. Wanneer die meetlatten naast elkaar worden gelegd heeft Hoevelaken nu één punt meer dan vorig seizoen en Zwart-Wit twee punten minder. Het glas is dus altijd nog half vol en dat zou een geruststellende gedachte moeten zijn in de aanloop naar de derby tegen Terschuurse Boys. Die vindt op zaterdag 19 oktober plaats in Terschuur. De fietspaden zullen dan waarschijnlijk weer goed gevuld zijn. Nu nog hopen dat het juiste weermannetje naar buiten komt en dan kan het een mooie dag worden voor de rood-witten, die in juni toch in de nacompetitie willen uitkomen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel (76. Ludo Horst), Ewoud van de Brug, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker, Olaf de Rijk, Robin Elverding; Daniel Bezembinder, Fabian Bezembinder, Joeri van den Hoeven (68. Patrick Kloppenburg).

Scoreverloop: 42. Fabian Bezembinder 1-0, 44. Pascal de Jong 2-0; 12. en 15. Zwart-Wit 2-1 en 2-2.

De Haen man van de wedstrijd: Sven van den Akker.

Zijn niet aflatende inzet leverde Sven van den Akker zijn eerste uitverkiezing als “De Haen Man van de Wedstrijd” op. Rechts Brent Schinkel, Pupil van de Week.

“Bezembinder-show” in Apeldoorn

Hoevelaken presenteert zich aan de lege stoeltjes in Apeldoorn, nog voordat ze beseffen hoeveel plezier ze de Hoevelakense supporters bezorgen.

Zaterdag 5 oktober 2019, dag van de leraar. De spelers van sc Hoevelaken waanden zich een dag in de rol van leerkracht. Vijf kwartier lang gaf Hoevelaken in Apeldoorn de gastheren van AGOVV voetballes. De les die Hoevelaken in het laatste kwartier van de eerste helft zelf kreeg was dat bij een 0-2 voorsprong de punten nog niet binnen zijn: 2-2 bij rust.

In de tweede doorgang was Hoevelaken na een snelle nieuwe voorsprong niet meer te stoppen. In een kwart wedstrijd liep Hoevelaken uit naar 2-6, met een show van de gebroeders Bezembinder tussen de 55e en 67e minuut, die in dat tijdsbestek voor drie treffers en twee assists tekenden. In de slotfase knalde invaller Ludo Horst nog op de paal, waardoor een uitslag als die bij Tottenham – Bayern uitbleef.

De Veluwse trots werd vernederd door de trots van de Gelderse Vallei.

Hoofdtrainer Harry Oussoren wilde niet de ezel zijn, die zich tweemaal aan dezelfde steen stoot. Na de ‘teugen’vallende prestatie vorige week in Teuge, waar hij te weinig bezieling ervaarde bij zijn keurkorps van die dag, was hij met name in de eerste doorgang van de wedstrijd nadrukkelijk zijn keurkorps van vandaag aan het coachen op ijver en druk zetten. Het legde Hoevelaken geen windeieren, want na een aantal reële mogelijkheden was het in de 22e minuut voor het eerst raak. Technicus Robin Elverding wachtte met het spelen van de bal tot het juiste moment en kon toen de voetenvlugge Coen Bos wegsturen, die de vrije ruimte benutte en met zijn doeltreffende actie het nut van een binnenkant van een paal bewees.

Coen Bos bewees met zijn snelheid en behendigheid Hoevelaken een dienst na een kwart wedstrijd spelen. 0-1 na 22 minuten.

De linker vleugelaanvaller was de gevierde man, iets wat zeven minuten later Daniel Bezembinder overkwam. Ook hij kwam oog in oog met de sluitpost van AGOVV en rondde eveneens de aanval doeltreffend af: 0-2.

Hoevelaken kreeg mogelijkheden op meer, maar onder anderen Joost van den Heuvel had geen geluk met zijn schot. Bij zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied smoorde de bal in een mêlee van spelers. Toch kreeg hij een treffer op zijn naam. Bij één van de vele Apeldoornse counters, die steeds gevaarlijk waren en waarbij de blauwen er met veel spelers uitkwamen, toucheerde hij een bal met zijn heup en liet hij doelman Gijs Leebeek kansloos. Hoevelaken was daarna enkele minuten van slag en daarvan profiteerden de Apeldoornse Geheelonthouders. Tijdens een volgende counter kreeg aanvoerder Pascal de Jong een zet in zijn rug waarmee hij werd uitgeschakeld voor een verdedigend duel. AGOVV trof eenvoudig doel, mede omdat doelman Gijs Leebeek ver naar de zijkant was uitgeweken en het doel onbeheerd was.

Gijs Leebeek, in het geel gekleed, mag dit seizoen het doel van de Hoevelakense hoofdmacht verdedigen en won daarmee de strijd van Sjoerd Kloppenburg en nieuwkomer Luuk Nijman.

Het harde werken van Hoevelaken in het eerste halve uur was met deze twee tegentreffers weer teniet gedaan, maar nog voor de rust gingen de koppen weer omhoog. Vijf minuten voor de thee kwam er alvast een voorproefje op de Bezembinder-show in de tweede doorgang. Eerst kopte Fabian Bezembinder de bal in, maar met een zweefduik werd de bal uit het doel gekopt. Nog geen minuut later kreeg zijn broer Daniel een schietkans, maar hij knalde de bal op de lat. Zo verlieten beide manschappen het ‘stadion’ van AGOVV om met een tweeledig gevoel te gaan rusten.

Na de pauze liet Hoevelaken er geen twijfel over bestaan waar de punten in dit duel naar toe gingen. Met een enorme uithaal bracht Robin Elverding al na 21 seconden Hoevelaken opnieuw op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven.

Robin Elverding wordt in de 78e minuut gewisseld. Met een assist voor de 0-1 en een knal in de winkelhaak voor de 2-3 wees hij Hoevelaken tweemaal de weg in de juiste richting.

In de 55e en 64e minuut werd Fabian Bezembinder tweemaal door zijn jongere broer Daniel aangespeeld en schoot de nieuwe aanvalsleider van Hoevelaken de stand naar 2-5. Drie minuten later schoot Daniel Bezembinder met zijn tweede treffer Hoevelaken naar 2-6. Het was een klein kwartier genieten van de Bezembinder-show. “Ik ga morgen laten zien wat ik kan”, zei de jongste Bezembinder-telg op vrijdagavond nog in het Hoevelakense horecaleven. Het bleek geen hoogmoed, want met twee treffers en twee assists had een belangrijk aandeel in de Hoevelakense zege.

Coen Bos (18), Jordy Neeft (3), Robin Elverding (10) en Sven van den Akker (12) begeven zich naar de knuffelde broers Bezembinder na de 2-4, met een assist van Daniel en een treffer van zijn broer Fabian.

Hoewel Hoevelaken in het laatste kwart van de wedstrijd pogingen ondernam om het verschil nog groter te maken en AGOVV hier en daar nog wat tegenstribbelde, was de wedstrijd wel gespeeld. Harry Oussoren zag dat het goed was en ruilde zijn coaching in voor die van genietend toeschouwer. Ludo Horst knalde in de slotfase de bal nog hard op de paal en Daniel Bezembinder had voor zijn derde treffer getekend, wanneer hij niet was teruggefloten voor buitenspel. Hoe dan ook, voor Hoevelaken was het uitstapje naar Apeldoorn een euforisch ‘schoolreisje’.

Komende zaterdag wacht Zwart-Wit ’63. De Harderwijkers zijn traditioneel een lastige tegenstander voor Hoevelaken. De tijd zal leren of Hoevelaken voldoende zelfvertrouwen heeft getankt om opnieuw tot een goed resultaat te komen.

Scoreverloop: 22. Coen Bos 0-1, 29. Daniel Bezembinder 0-2, 35. en 39 AGOVV 1-2 en 2-2; 46. Robin Elverding 2-3, 55. en 59. Fabian Bezembinder 2-4 en 2-5, 67. Daniel Bezembinder 2-6.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel, Ewoud van de Brug, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Robin Elverding (78. Jeffrey Huisman), Olaf de Rijk, Sven van den Akker (67. Ludo Horst); Daniel Bezembinder, Fabian Bezembinder (82. Edwin Duijst), Coen Bos.

Van de zes nieuwkomers bij sc Hoevelaken hadden er tegen AGOVV vijf een basisplaats. Jordy Neeft, afkomstig van Weesp, is de nieuwe man in het hart van de defensie.
Sven van den Akker, afkomstig van NSC Nijkerk, lijkt een vaste waarde te worden op het Hoevelakense middenveld
Het duurde even voordat derde nieuwkomer Fabian Bezembinder zijn draai tegen AGOVV gevonden had, maar na twee assists van zijn broer Daniel vond hij in de tweede helft even zo vaak het net.
Assistent scheidsrechter Jeroen Venema liet zich ook tegen AGOVV niet gek maken door een veelvuldig protesterende AGOVV coach, die terecht geel kreeg na een scheldcanonade.
Henk van Zoeren, man van het eerste uur bij sc Hoevelaken, volgt de wedstrijd vanuit zijn eigen skybox van AGOVV.
Fabian Bezembinder (twee treffers) en Daniel Bezembinder (twee treffers en twee assists), nazaten van Ron Bezembinder, die als scherpschutter naam maakte in de regio bij Hoevelaken en Sparta Nijkerk, poseren voor de tribune, genoemd naar iemand die ook weet wat scoren is.
“Want op de tribune daar zat zijn moeder
En die juichte en gilde van plezier
Want op de tribune daar zat zijn moeder
Niet één, niet één, maar tweemaal drie kwartier”
 
Cocktail trio
Moeder Lisette (links) met haar eigen cocktail-trio. Ook oudste broer Pepijn, staand tweede van rechts en speler van Hoevelaken 7, was getuige van het kunststukje van zijn broers. Ook oma deelde mee in de vreugde. De eerste gezamenlijke basisplaats in de Hoevelakense hoofdmacht was een groot Hoevelakens (familie)-succes.
Top