Anticlimax voor sc Hoevelaken

Het lukt Hoevelaken maar niet om te winnen van teams, waarvan Gerwin Dekker de trainer/coach is. Gerwin Dekker was B-trainer bij sc Hoevelaken van 2011 – 2015 en begon in het seizoen 2015-2016 als zelfstandig trainer bij Rood-Wit uit Krachtighuizen. In die hoedanigheid versloeg hij Hoevelaken op Kleinhoven met 0-1. Genoemde oefenwedstrijd vond plaats in de winterstop en telde derhalve niet zo zwaar. Inmiddels is Gerwin Dekker hoofdtrainer bij Barneveld, dat vorige week in Terschuur het eerste competitiepunt pakte. In Barneveld hadden de gastheren tegen Hoevelaken weinig in te brengen, maar gingen uiteindelijk wel met de zege richting kleedkamer. Opnieuw won Gerwin Dekker met 1-0 van Hoevelaken.

Het verhaal over de wedstrijd tussen Barneveld en Hoevelaken is gauw verteld: Hoevelaken grossierde in hoekschoppen, zo’n vier handen vol, legde verder voetballend en combinerend een puike wedstrijd op de mat, creëerde dotten van kansen, maar vergat één belangrijk item, namelijk het maken van een doelpunt. In zijn liedje “De Voetbalmatch” zong Louis Davids het in de dertiger jaren al treffend: “Wie de voetbal in het net schop heeft een goaltje, en wie de meeste goaltjes krijgt die wint de pot”. Barneveld had aan één treffer genoeg, gemaakt na ruim een uur spelen, om de pot te winnen en bevestigde daarmee maar weer eens een enorm cliché: scoor je zelf niet, dan valt de goal aan de andere kant. Zo geschiedde vanuit een vrije trap, waarbij de bal hoog het Hoevelakense strafschopgebied werd ingeslingerd en er vervolgens vrij kon worden ingekopt.

Daniël Bezembinder startte in de basis, speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar ook hij kon Hoevelaken niet aan een treffer helpen.

Hoevelaken had op dat moment al ruim voor moeten staan. Alleen al voor de rust kreeg Hoevelaken vele scoringskansen, maar een goede doelman, gebrek aan lef om met het zwakke been uit te halen of voor te geven en het ontbreken van ‘Torinstinct’ bezorgden Hoevelaken geen treffer. Ook na de rust wilde de bal maar niet in het Barneveldse doel, hoewel onder anderen Robin Elverding, die geweldig speelde, daarvoor een dot van een kans kreeg. De Hoevelakense middenvelder haalde vol uit, maar de bal schoot ver voorlangs.

Gevaar genoeg in het Barneveldse strafschopgebied, maar Hoevelaken houdt aan de voorkant de nul.

Met ‘kunst en vliegwerk’ en ‘vrouw en kinderen eerst’ bleef Barneveld op de been en pakte het nu al belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Hoevelaken mag zich nu koploper van het rechter rijtje noemen, een plaats onwaardig voor Hoevelaken, gezien het onnodige puntenverlies tegen Barneveld en eerder al tegen Rood-Wit ’58.

Komende zaterdag komt Teuge op bezoek, dat een goede seizoenstart kent. Vorig seizoen leverde Hoevelaken alle zes de wedstrijdpunten tegen Teuge in. De mannen van Harry Oussoren zullen aan het liedje van Louis Davids moeten denken, om dat dit seizoen niet opnieuw te laten gebeuren.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jordy Zieltjes, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong, Michel van de Bunt; Edwin Duijst, Simon de Boer, Robin Elverding; Daniël Bezembinder, Joeri van den Hoeven (60. Randy Gerritsen), Patrick Kloppenburg.

Score: 65. Barneveld 1-0.