Bekervoetbal: JO10-1 toont 2 gezichten tegen Sparta Nijkerk JO10-3

De kop is een cryptische omschrijving van wat het team afgelopen zaterdag aan de grote schare supporters ten toon spreidde. Na een overtuigende oefenwedstrijd tegen Eemdijk (15-0 winst) en het surplus aan kwaliteit dat het team herbergt, betraden onze jonge helden boordevol zelfvertrouwen veld 2B voor hun eerste serieuze krachtmeting met Sparta Nijkerk JO10-3. Sportpark Kleinhoven was op deze mooie zonnige ochtend gevuld met een oranje gloed. Niet alleen door de opkomende zon maar ook doordat veel teams van Sparta Nijkerk vandaag tegen SCH speelden. Nu bleek de kleur oranje de afgelopen week geen voorbode voor succes ? dus onze rood-witte brigades hadden gevoelsmatig een stapje voor op hun oranje-zwarte tegenstander.

Door: Jeffrey Forée

Gezonde spanning toch ook op de gezichten bij beide coaches (Jan Simon en Raymond Buis). Direct vanaf het fluitsignaal van de prima fluitende jonge referee nam SCH het initiatief. Met speels gemak werd de tegenstander de wil opgelegd en was het al vroeg spitsuur bij het doel van Sparta Nijkerk. Hun zeer gepassioneerde Griekse coach (Dimitros Souvlaki) had het erg druk met  het geven van aanwijzingen. De vraag bij de ouders  rees of zijn bidon wellicht gevuld was met Ouzo …..

Na een prima actie van Luuk Buurman en dito pass op Tygo Morren, was het laatstgenoemde  die zijn linkerbeen liet spreken: hard en kansloos voor de keeper was daar, de tot dan toe, verdiende 1-0! Wat zich hierna afspeelde? Tja daar moet je getuige van zijn geweest. De vele kansen regen zich aaneen voor onze matadoren, maar het vizier stond duidelijk niet op scherp. In plaats van de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen, besloot de JO10-1 hun supporters te trakteren op een portie ongezonde spanning. Drie minuten voor het einde van de 1e helft viel daar dan, dacht iedereen met een Rood-Wit hart, de bevrijdende 2-0. Merlijn Forée werd de ruimte ingestuurd  en met een hard laag schot liet hij de keeper volstrekt kansloos. Nog nagenietend kwam geheel onverwacht de 2-1: een van richting veranderd afstandsschot was zelfs onze Bram Ledegang (foto) te veel. Ongeloof bij iedereen, maar ooohhh wat kwam de rust als geroepen. Dat de coaches nu ook voor een uitdaging stonden (lees: opbouwende speech) stond voor een ieder wel vast. Ook hun coachende talenten werden al vroeg getest.

De Griekse coach stelde zich in de rust slechts de vraag: ‘hOUZO lukte het niet?‘ Wat er in de pauze is gebeurd zal altijd een vraagteken blijven, maar de wederopstanding van onze jongens  was een feit. Vlak na rust was het gelijk raak via twee mooie doelpunten door Jan Jelle Faber. Deze mooie acties werden vlot gevolgd door een doelpunt van Elijah Marais.  De 5-1 stond inmiddels op het scorebord. U zult begrijpen, trouwe lezers, dat deze wedstrijd in de tweede helft overtuigend en met af en toe wervelende acties winnend werd afgesloten. Het slotstuk was een waar spektakel door met name prachtige afstandsschoten van Sem van der Linden, Tygo Morren en Elijah Marais (in actie op de foto). Uiteraard pakte goudhaantje Xavi Buis ook weer een doelpunt mee.

Staand vlnr: Raymond Buis (trainer/coach), Elijah Marais, Bram Ledegang (keeper), Luuk Buurman (aanvoerder), Sem van der Linden, Jan-Jelle Faber, Jan Simon (trainer/coach). Voor vlnr: Tygo Morren, Xavi Buis, Merlijn Forée, Stijn Simon.

Dat het “slechts” 9-1 werd, is meer een kritische noot naar de eerste helft. Het team herbergt veel voetballend vermogen met veel individuele kwaliteiten en een super sterke aanvallende verdediging met de combinatie Stijn Simon en Luuk Buurman. Daarnaast heeft het team in Bram Ledegang een keeper van de buiten categorie.

Het speelplezier en vreugde van dit team is overigens niet onopgemerkt gebleken: een enthousiaste sponsor heeft zich aangediend om dit team in prachtige trainingspakken te steken. Meer informatie en foto’s volgen. Volgende week wacht ons SDVB JO10-5 uit Barneveld. Hun eerste wedstrijd werd verloren met maar liefst 23-0!! van Advendo JO10-1. Het beleid van de KNVB om bij de loting van de bekerwedstrijden niet naar sterkte in te delen, brengt dit soort uitslagen met zich mee.  De uitslagen van het afgelopen weekend bij de jeugd zijn vaak monsteruitslagen met dubbele cijfers. Dat niemand hierbij gebaat is mag duidelijk zijn.

De reisafstand naar Barneveld mag geen excuus zijn. Het team kijkt uit naar uw komst. Zet de aanvangstijd van 9.00 uur alvast in uw agenda!

Een sportieve groet van uw razende reporter.