Bennekom JO10+2 vs. SCH JO10-1

Deze keer dan een bijdrage van ‘Co’ aangezien de Razende Reporter dit keer andere (werk)verplichtingen had.

Door: Wilma Schreuders – Forée

U zult wellicht denken dat deze ‘CO’ bij het schrijven van de kop een typefout heeft gemaakt (+ i.p.v. -), maar NEE dit is helaas niet zo en verderop in dit resumé zult u begrijpen waarom.

Rond kwart voor tien vertrok de rood-witte scH karavaan richting Bennekom voor een revanche én om de koppositie in de poule te behouden. Zowel vorig seizoen als voor de winterstop was het onze jongens niet gelukt om te winnen op Sportpark  ‘De Eikelhof’. Helaas niet omdat de Bennekomse voetbalkwaliteiten nu zo uitzonderlijk zijn…… Nee! Simpelweg om een aantal andere redenen.

Doordat het tijdstip  van deze wedstrijd al een paar keer gewijzigd was, bespeurden staf en ouders al ‘onraad’. Het O10-1 team van Bennekom speelde al om 08.30 uur, dus het zou toch niet weer zo zijn????

Vol positieve sportieve hoop én volop energie toog het team naar veld 7-B, alwaar de tegenstander ‘gewoon’ met 9 spelers aan het inspelen was. Gelukkig dat viel mee! Tenminste, dat leek zo, tot het 1e fluitsignaal……… Want POEF; als konijnen uit een toverhoed (zou Hans Klok uit Bennekom komen?) stonden er ineens 5 wissels i.p.v. 2 langs de lijn. De verbazing was groot bij iedereen met een rood-wit hart.

Ondanks dat onze jongens na vier minuten de score openden middels een mooie goal van Elijah Marais na een voorzet van Merlijn Forée, lukte het onze helden niet om deze voorsprong vast te houden. Het overwicht in de eerste tien minuten verdween als sneeuw voor de zon, doordat Bennekom binnen twee minuten de achterstand goed maakte door twee doelpunten te maken.

Onze jongens lieten de kopjes vervolgens hangen én de tegenstander maakte flink gebruik van de vele wissels die naast de zijlijn stonden.  Vol energie konden zij de strijd voortzetten  en de score  uitbreiden naar 2-4. Uiteindelijk klonk het rustsignaal écht als een soort verlossing.

Na vijf minuten ‘Peptalk’ door trainers Jan & Raymond (die gisteren helaas zijn titel tijdens de Clubquiz niet prolongeerde) stonden de koppies weer fier omhoog en ging het team (gewoon met zeven veldspelers en twee wissels) vol energie het strijd-gras-toneel op. Maar dat het tegen een Bennekom JO10+2 (=12 spelers waarvan 3 uit de JO10-1) lastig winnen zou worden, bleek alweer kort naar rust want, de 2-5 viel bijna meteen. Dat triggerde de scH spelers en het leeuwengevecht werd aangegaan. De mooiste combinaties werden uit de sportieve Hoevelakense hoed getoverd (i.p.v. Bennekomse konijnen) en binnen acht minuten stond de 5-6 op het scorebord!

Daarna volgde een tien minuten lange rood-witte aanval van scH op het doel van de tegenpartij, waarbij uiteindelijk de strijd door Bennekom werd gewonnen door de  -helaas- zeer gekleurde, gestreepte bril van de arbiter. Met ongeloof hoorden de supporters/spelers/staf van Hoevelaken tot twee keer toe een duidelijke cornerbal overruled worden  door de scheids. Luid schalde volledig onterecht ‘keepersbal’ over het veld.  Helaas is er op dit niveau nog geen video-scheids aanwezig en werden onze helden overduidelijk ook op dit vlak in Bennekom benadeeld. En dan hebben we het ‘knollenveld’ waarop gespeeld werd nog niet ter sprake gebracht.

Uiteindelijk werd de eindscore 5-7, daar waar scH zeker op basis van de getoonde vechtlust én strijdkracht in de tweede helft een punt had verdiend!

Nu denkt u naar aanleiding van bovenstaande betoog waarschijnlijk dat ‘Co’ té gedreven is en niet tegen haar verlies kan? Het tegendeel is echter waar. Plezier en positiviteit staat bij mij altijd bovenaan, maar onrechtvaardigheid bezorgt mij (en vele anderen) een ontzettende nare bijsmaak. Deze bijsmaak heb ik  al drie keer mogen ervaren bij een bezoek aan Bennekom.

Helaas worden onze spelers benadeeld door een vervelende mentaliteit bij de tegenpartij en dat is volgens mij niet de bedoeling van het beoefenen van een sport op dit niveau én bij deze leeftijdscategorie.

Dat de tegenpartij zich wel terdege bewust was van dit onsportieve gedrag was duidelijk zichtbaar, want zoals de konijnen ineens uit de hoed waren getoverd zo zaten ze er POEF voor het eindsignaal ook weer in.  Bijzonder toch?

Gelukkig gaan we volgende week gezellig naar het sportieve Barneveld waar we ‘gewoon’ weer lekker gaan genieten van het voetbalplezier van onze kanjers!

Op 19 mei staat de revanche met Bennekom op het programma op ons mooie sportpark Kleinhoven. Nu nog even regelen dat de burgemeester maar 9  entreebewijzen uitgeeft aan Bennekom.

Tot volgende week en dan is Uw vertrouwde Razende Reporter weer van de partij.

Sportieve groet van Co!

Scoreverloop: 0-1 Elijah Marais, 1-1, 2-1 en 3-1 Bennekom, 3-2 Elijah Marais, 4-2 en 5-2 Bennekom, 5-3 Jan Jelle Faber, 6-3 Bennekom, 6-4 en 6-5 Xavi Buis, 7-5 Bennekom.