Bezoek aan Barneveld legt JO10-1 geen wind(PAAS)eieren!

Op een heerlijk (uitslaap) tijdstip mocht het team van JO10-1 de zaterdag voor Pasen, hoe toepasselijk, Barneveld aandoen. De plaatselijke VVB zou de te nemen horde moeten zijn, om de eerste plaats in het voorlopige klassement weer in te nemen.

Door: Jeffrey Forée

Een goede buur is beter dan een verre vriend.

Na een toch wel ietwat ‘’tumultueuze’’ week, waarbij zelfs de Zeister Burelen werden ingeschakeld, moest vandaag gewoon die spreekwoordelijke ‘knop’ weer om. Zelf gewoon je wedstrijden blijven winnen, dan sta je aan het eind van de rit op ‘De Platte Kar’. Wellicht bespeurt u enige druk in deze zinsnede, maar dit is geenszins het geval. Het is meer een objectieve voetbalkijk op de voetballende mogelijkheden welke dit team herbergt. En wanneer het voetbal en de resultaten hand in hand gaan, dan vindt uw reporter dat men dat ook mag uitspreken.

Dat uiteindelijk alles valt en staat met inzet, beleving én de wil om dit duel naar je toe te trekken; tja daar had VVB de eerste 15 minuten  meer kaas van gegeten. Het team van SCH begon slap en met veel onnodig balverlies aan deze wedstrijd, zelfs de grote supportersschare viel welhaast van de ene verbazing in de andere. De 1-0 en 2-0 volgden elkaar in rap tempo op, maar dan in het voor ons verkeerde doel. Ongeloof ook bij beide coaches (Jan Simon en Raymond Buis). Ging hun team vervroegd voor Paashaas spelen?

Het antwoord op deze vraag kan gelukkig met NEE beantwoord worden. Welhaast direct na de 2-0 vielen daar, in datzelfde rappe tempo, de 1-2 en 2-2 in het juiste (Paas)mandje gevolgd door de (o zo) belangrijke 2-3 vlak voor rust. Deelde SCH hier wellicht al een vroege ‘’mokerslag’’ uit? Het antwoord kan ik u melden: JA!.

Het team van de enthousiaste coaches kwam onherkenbaar terug in de tweede helft. Nog nagenietend van de sterke ‘revival’,  werd de lijn omhoog direct na rust voortgezet. De 2-4 volgde na een prachtige aanval; het  Barnevelds verzet leek gebroken. Het geloof in kunnen was overduidelijk terug; laten zien dat hier maar één team recht had op de overwinning! De SCH diesel kwam dan wellicht iets later op gang als gewenst, maar eenmaal op gang bleek het team niet meer te stoppen.

Dat de eindstand bleef steken op 2-7 geeft de enorme veerkracht van het team weer, maar ook het besef dat met ‘alleen’ goed voetbal je geen wedstrijd zult winnen. Achteraf kakelen uiteraard de kippen, maar deze wedstrijd werd uiteindelijk toch een ‘’eitje’’.

En bedankt ………

Aankomend zaterdag (7 april) mag het team van SCH JO10-1 gastheer zijn van, jawel, hetzelfde VV Barneveld. Afgaande op de eerste wedstrijd zal men wellicht gauw geneigd zijn om te spreken van een ‘’makkie’’. En laat dat laatste nu ook weleens een valkuil kunnen zijn? Licht optimistisch is uw reporter zeker, maar nogmaals; alleen met goed voetbal…..

Ik hoop dat velen van u weer de weg naar veld 2B weten te vinden.

AJETO (een speciale groet voor onze ‘buren’ uit Barneveld…)

Uw Razende Reporter & Co!

Wedstrijdverloop: 1-0 en 2-0 vv Barneveld, 2-1 en 2-2 Elijah Marais, 2-3 Jan Jelle Faber; 2-4 Xavi Buis, 2-5, 2-6 en 2-7 Elijah Marais (foto).

Elijah Marais is vijf keer het eindstation van een succesvolle Hoevelakense aanval