DTS ’35 JO10-1 tegen SCH JO10-1: …

… they call us mellow yellow

Deze 4e november 2017 beste lezers zal ingaan als hilarisch, vol verrassingen, aanhaken óf afhaken met de subtop en daardoor billen-knijpende momenten.

Door: Jeffrey Forée

Heeft de derby van ons eerste team zijn “alcoholische” sporen nagelaten bij uw Razende Reporter en Co bij het schrijven van dit verslag zult u zich afvragen? Een simpel NEE volstaat in dezen, echter waren bovenstaande ingrediënten ruimschoots aanwezig tijdens het bezoek aan onze voetbalvrienden in Ede.

Dat dit een wedstrijd zou zijn waar drie hele dure punten te verdelen waren, was ook de toegestroomde supporters niet ontgaan. Aankomend bij de parkeerplaats was er werkelijk waar bijna geen plek meer te vinden. Dat deze wedstrijd ook bij de tegenstander leefde, was dus wel duidelijk!

De gang naar kleedkamer 11 werd ingezet, alwaar de laatste voorbereidingen werden ingezet. Even de wedstrijdkleding aan en vervolgens …….. UUUUHHHHHHHH, wedstrijdkleding?????

Die had de familie ……. toch meegenomen? Vaderlief had ze echter in alle haast én met een derde kindje op komst nog een extra weekje in hun stulpje gehouden. Zo mooi dat mee-zwangeren met zijn vrouw?!?!  Om een heel lang verhaal nog langer te maken; in allerijl werden FEL GEEL gekleurde reserve shirts geregeld bij DTS. Een mooi gebaar, echter hadden ze helaas geen wit voetbalbroekje meer voor Xavi Buis (deze was een andere vaderlief vergeten mee te nemen en nee,  hier is geen sprake van zwangerschapsdementie), zodat zijn zoontje in een mooie zwarte trainingslegging mét geel shirt ten tonele verscheen op (GRAS) veld 2F. Het team van SCH was in ieder geval uitstekend te volgen zonder lichtmasten.

Het spelen op gras is, zoals u wellicht nog weet van vorig seizoen,  best wel een “dingetje” voor dit team. Aankomend bij de groene “mat” ging dus menig wenkbrauw omhoog. De laatste schapen hadden net hun hielen/pootjes gelicht, zodat het team van SCH aan hun toch al – hobbelige – warming up kon beginnen. Uit betrouwbare bron vernam uw Reporter ook nog, dat het contract van DTS met de Praxis was opgezegd; de eigenhandig in elkaar gezette voetbaldoelen weken af van elke maat en de bovenlat mistte enige mate van ‘waterpas’. Dat dit laatste uiteindelijk in ons voordeel bleek, toont maar weer hoe hilarisch deze wedstrijd verliep.

De wedstrijd moest nog beginnen, maar onze ochtend kon eigenlijk niet meer stuk. Nu die 3 punten nog!!

Het fluitsignaal klonk en al in een vroeg stadium kregen onze Rood, oeps Geel-Witte helden menige kans om de score vroegtijdig te openen.

Naast de zijlijn verruilde Xavi Buis overigens snel zijn zwarte legging voor een blauwe korte broek (wellicht bij de naast gelegen concurrent Blauw-Geel geleend??).

De meegereisde supporters stonden zich aan de zijlijn te verbijten bij het zien van de veelvoud aan kansen die zich voordeed. Het zal toch niet zo zijn dat ie dan aan de andere kant….?

De 13e minuut deed zijn intrede toen na een pass van Stijn Simon ons Goudhaantje (Xavi Buis) het net eindelijk liet trillen. Een volledig verdiende voorsprong die na 52 seconden nog eens werd verdubbeld. Hetzelfde Goudhaantje stond op de goede plek om, na een schot van Elijah Marais, de bal in de rebound binnen te tikken: 2-0

Dat dit tevens de ruststand betrof was echt onnodig en daar deed dit team zichzelf veels te kort mee.

Meteen na rust hielp SCH de tegenstander terug in de wedstrijd. Het eten van slakken op een vrijdagavond door onze spelertjes miste zijn uitwerking niet in de tweede helft.  Of was het dan toch de gele kleur van het tenue die onze helden in de ‘Mellow Yellow’ stemming bracht???

De 2-1 én 2-2 vielen echter binnen no-time; of dit nu aan de verre van ideale (veld) omstandigheden lag, een stukje conditiegebrek door het zware veld, of dat de eigen rode vurige en aanvullende tenue-kleur gemist werd?  Onze spelertjes bewogen zich in ieder geval ietwat trager over het veld en lieten serieuze doelkansen onbenut. Gelukkig was daar JJ (Jan-Jelle Faber) die, na een mooie pass van Merlijn Forée, de 3-2 liet aantekenen.

Dat de 3-3 één minuut later viel zegt ook genoeg over deze, vol met verrassingen omgeven wedstrijd. Een wedstrijd als deze zo uit handen geven zou op zich al een prestatie van formaat zijn.

Gelukkig dacht het team daar anders over. De aanval werd ingezet en vanuit een schier onmogelijke hoek op de achterlijn passeerde Merlijn Forée de keeper, om vervolgens na nog een aantal, billen-knijpende benauwde minuten, de 3-4  op het scorebord aan te brengen.

Ternauwernood ontsnapte het team de laatste minuut aan de 4-4.  Aangezien een schot van de tegenstander over de (uitstekende keepende) goalie Bram Ledegang precies op de kromme bovenlat kwam. Pfoeh… gelukkig dat het contract met de Praxis was opgezegd.

Een verdiende overwinning,  aansluiting bij de Subtop én ouders die na de wedstrijd aan de beademing konden,  maar verder een wedstrijd waar geen goud(geel) randje om hoort.

Snel schakelen was sowieso deze dag geboden, daar het team die middag bij de streekderby van het vlaggenschip tegen Terschuurse Boys als  ”Team van de Week” zijn opwachting mocht maken. Een waar (voetbal)feestje die al in Ede zijn oorsprong kende.

Alvorens met zwaaiende vlaggen de spelers op het hoofdveld te mogen onthalen, stond er eerst de fotosessie gepland met teamsponsoren Arjan en Jacqueline Faber. Hun bedrijf PRIAD Autosleutels prijkt vol trots op de, door hen, aangeleverde en gesponsorde trainingspakken en coachjassen van de JO10-1. Uiteraard zijn wij als ouders, trainersstaf én spelers erg blij met dit mooie gebaar!


Hoevelaken JO10-1 toont de nieuwe trainingspakken. Staand vlnr: Jan Simon (trainer), Jan-Jelle Faber (voor), Arjan Faber (sponsor, achter), Sem van der Linden, Elijah Marais, Luuk Buurman, Raymond Buis (trainer), Jacqueline Faber. Voor vlnr: Merlijn Forée, Tygo Morren, Stijn Simon, Xavi Buis en Bram Ledegang.

Nadat de hoofdmacht door onze eigen helden in feeststemming was gebracht, werden de spelers in het Witte Huisje nog getrakteerd op een heerlijke versnapering.

Een feestelijke zaterdag om, in alle opzichten, niet te vergeten!!

11 november om 8.30 uur staat de uitwedstrijd Sparta Nijkerk J010-2 op het programma. Een directe concurrent met hetzelfde puntenaantal. Overbodig om te vermelden dat dit in alle opzichten weer een wedstrijd om naar uit te kijken is.

TOT DAN!

Groeten van uw Razende Reporter en Co.

Nieuwe pakken van Priad Autosleutels
Hoevelaken JO10-1 kan vanaf 4 november 2017 netjes naar de wedstrijden toe. Met dank aan Priad Autosleutels. Dit Nijkerkse bedrijf voorziet JO10-1 op deze dag van nieuwe trainingspakken. Arjan Faber, die samen met zijn vrouw Jacqueline dit autosleutelbedrijf runt, geeft aan het belangrijk te vinden dat selectieteams van een vereniging er netjes bijlopen. Dat zijn zoon Jan-Jelle deel uitmaakt van dit team, speelt uiteraard een rol.

Priad Autosleutels is al jarenlang de sleutelspecialist voor vele automerken. Niet alleen repareren zij autosleutels, ze verkopen ook de afzonderlijke onderdelen zoals bijvoorbeeld de behuizing of microswitch. Priad Autosleutels is er voor zowel de particuliere als voor de zakelijke markt.


Aanvoerder Luuk Buurman bedankt Jacqueline Faber met een bos bloemen.


Aanvoerder Luuk Buurman bedankt Arjan Faber voor de nieuwe trainingspakken. De bijbehorende cadeaubon is verscholen achter de arm.


Hoevelaken JO10-1 toont de nieuwe trainingspakken. Staand vlnr: Jan Simon (trainer), Jan-Jelle Faber, Sem van der Linden, Elijah Marais, Luuk Buurman, Raymond Buis (trainer). Voor vlnr: Merlijn Forée, Tygo Morren, Stijn Simon, Xavi Buis en Bram Ledegang.


Hoevelaken JO10-1 toont de nieuwe trainingspakken. Staand vlnr: Jan Simon (trainer), Jan-Jelle Faber, Sem van der Linden, Elijah Marais, Luuk Buurman, Raymond Buis (trainer). Voor vlnr: Merlijn Forée, Tygo Morren, Stijn Simon, Xavi Buis en Bram Ledegang.

Hoevelaken JO10-1 staat in de stadionlichten van De Zijlijn van december 2017.
www.priad-autosleutels.com

Top