GoudDaantje opnieuw bepalend voor sc Hoevelaken

Voor de tweede keer op rij heeft de hoofdmacht van sc Hoevelaken mogen profiteren van pinchhitter Daniel Bezembinder. Net als vorige week tegen Advendo kwam hij tegen Rood-Wit kort voor het einde van de wedstrijd  in de ploeg en zorgde hij nog korter voor tijd voor de winnende 2-1. Met dit resultaat is Hoevelaken weer terug in het linker rijtje.


De 2-1 overwinning tegen Rood-Wit kwam moeizaam tot stand, maar dat is Hoevelaken in 2019 al wel gewend. De wedstrijd tegen Rood-Wit was al de derde billenknijper dit kalenderjaar die met een 2-1 overwinning voor Hoevelaken eindigde. De ‘2-1 hattrick’ begon vorige maand tegen Terschuurse Boys, toen Hoevelaken kort voor tijd een strafschop tegen kreeg op de stand 1-1, maar na de misser zelf met 2-1 won. Vorige week tegen Advendo stond er nog een 0-1 op het scorebord toen het Hoevelakense kwartiertje begon en de jonkies Roan van de Pol en Daniel Bezembinder voor de ommekeer zorgden. Met een felle en bepalende wind leek de wedstrijd in Krachtighuizen tegen gastheer Rood-Wit op 1-1 af te stevenen, toen opnieuw Daniel Bezembinder als een duveltje uit een doosje opdook bij een voorzet van Patrick Kloppenburg en de bal uitstekend afrondde.


Daniel Bezembinder flikt het voor de tweede keer op rij: vlak voor tijd mag hij zijn intrede doen, om korte tijd later de winnende 2-1  te laten aantekenen. Rood-Wit had beter moeten weten, want op 31 maart 2018 schoot Daniel Hoevelaken in de laatste minuut ook al langs Rood-Wit. In die wedstrijd had Hoevelaken Rood-Wit in tien minuten tijd van 3-0 laten terugkomen naar 3-3, maar stond Daniel in de dying seconds op de juiste plaats, om het GoudDaantje van de wedstrijd te worden.

Met het windje schuin in de rug begon Hoevelaken tegen Rood-Wit met een overrompeling van de tegenstander. Binnen drie minuten kreeg het drie goede mogelijkheden om de score te openen en ook in de minuten daarna was er het nodige gevaar in het strafschopgebied van Rood-Wit te bespeuren. De 16e minuut zorgde echter voor de plotselinge ommekeer. Voor het eerst in de wedstrijd konden de gastheren de tegenwind trotseren en richting het doel van Hoevelaken oprukken. Bij een voorzet zorgde de wind voor de nodige verwarring bij doelman Sjoerd Kloppenburg en stond Rood-Wit vanuit het niets op een 1-0 voorsprong.

Lang duurde die opsteker voor Rood-Wit niet. Hoevelaken bleef op de ingeslagen weg druk uitoefenen op de tegenstander, met als gevolg dat met een leep balletje van Robin Elverding aanvaller Coen Bos in één klap alleen voor de doelman stond. Met een behendige voetbeweging bracht de voetvlugge spits Hoevelaken al na twee minuten weer op gelijke hoogte.


Coen Bos (18) wordt gefeliciteerd met zijn gelijkmakende treffer.

In het resterende halve uur van de eerste helft kabbelde de wedstrijd voornamelijk op het middenveld wat voort. Hoevelaken zette niet meer de druk op de tegenstander, die hoofdtrainer Harry Oussoren vanaf de zijkant zo graag wou zien. Hij sprak de manschappen in de rust daarop aan en met een gezonde portie energie, maar met de stevige wind schuin tegen, ging Hoevelaken in de tweede doorgang de tegenstander te lijf. Voor beide doelen viel bedrijvigheid te noteren, maar alleen GoudDaantje Bezembinder kon het net vinden. Rood-Wit zette in de zeven minuten extra tijd alles op alles om een gelijkmaker te forceren. Ballen werden naar voren gepompt, de doelman werd mee naar voren gestuurd en ook een aantal vrije trappen en hoekschoppen leverde nog gevaar op. Gelukkig voor Hoevelaken viel uiteindelijk het laatste fluitsignaal en was de derde benauwde 2-1 overwinning op rij een feit.


In beide strafschopgebieden viel de nodige bedrijvigheid te noteren, maar echte grote mogelijkheden bleven uit.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jordi Vonder, Ewoud van de Brug, Siem Kooistra, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Ludo Horst, Robin Elverding (88. Calvin Broekhuis), John Kok; Coen Bos (80. Daniel Bezembinder), Joeri van den Hoeven (64. Patrick Kloppenburg).

Scoreverloop: 16. Rood-Wit 1-0, 18. Coen Bos 1-1; 88. Daniel Bezembinder 1-2.

“Haasje” voor Siem Kooistra
Met de afwezigheid van onder anderen Quinten van Vliet, Jordy Zieltjes en Michel van de Bunt had hoofdtrainer Harry Oussoren weer een puzzel te leggen. In verdedigend opzicht toverde hij Siem Kooistra (links op de foto) van Hoevelaken JO19-1 uit de hoge hoed. De jongeling, tegen Rood-Wit exact een maand achttien jaar oud, stond zijn mannetje in het centrum van de verdediging. Siem kan terugkijken op een goede wedstrijd en dus op een bevredigend debuut.

 

Top