Historisch moment: Hattrick Pascal de Jong

Na een training aan het eind van de ochtend vertrok een vernieuwde en jonge hoofdmacht zaterdag 15 augustus rond half twee naar Zielhorst, om de vriendschappelijke degens te kruisen met de Boys van de Coninckstraat Buurt. Onder de luide Nederlandstalige muzikale klanken van buurman HVC speelde Hoevelaken een wedstrijd met twee verschillende helften. In de eerste helft miste Hoevelaken geen enkele kans, want het creëerde er ook geen, en moest het toezien hoe de gastheren een 2-0 voorsprong namen in de eerste warme doorgang. De tweede van die treffers kwam vanaf de strafschopstip.

Aanvoerder Pascal de Jong was tegen Cobu Boys de niet uitgeroepen Man van de Wedstrijd.

In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. Hoevelaken dicteerde de wedstrijd, kon de doelman eigenlijk thuis laten en liep Cobu Boys onder de voet, zoals Barcelona een dag eerder door Bayern München werd overvleugeld. De wedstrijd was nog nauwelijks hervat, of Pascal de Jong bracht de achterstand terug tot één treffer. Op zich niets nieuws, want Pascal scoort sporadisch wel vaker, maar dat hij in de loop van de tweede doorgang nog tweemaal het net wist te vinden was een nieuw hoofdstuk in de historie van sc Hoevelaken. Bij zijn tweede treffer schoot Pascal de bal tegen de doelman, waardoor die in het net belandde en met Hoevelakens vierde treffer zorgde Pascal voor een -onzuivere- hattrick. Pascal na afloop: “Misschien is het me in de pupillen een keer overkomen, maar dit gaat niet nog een keer gebeuren, denk ik”.

Wordt het voor Roan van de Pol Hoevelaken 1 of Hoevelaken JO19-1 in het komende seizoen?

Wat deed Pascal tussen zijn tweede en derde treffer? Toen zorgde hij voor de assist voor de 2-3, waarvoor Roan van de Pol mocht tekenen. In de slotfase zorgde Joost van den Heuvel in twee instanties nog voor de 2-5. Zijn gekopte bal eindigde op de lat, maar de terugspringende bal kwam opnieuw voor zijn voeten, waarvoor een intikkertje voldoende was voor de ruime zege.

Volgende vriendschappelijke wedstrijd: zaterdag 22 augustus om 12.00 uur in Spakenburg tegen Spakenburg 2.