Hoevelaken 2 kopje onder in Barneveld

Hoevelaken 2 ging afgelopen zaterdag kopje onder tegen SDVB, in een regenachtig Barneveld werd de eerste nederlaag van de competitie geleden. Het elftal van Bennie Boekhout keerde met een 4-1 nederlaag huiswaarts. Scoreverloop: 1-0, 2-0 (rust) 3-0, 3-1 Ticho, 4-1.

Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

Het wedstrijdsecretariaat van SDVB had duidelijk niet naar de ranglijst gekeken. Als trotse koploper van de 2e Klasse A werd Hoevelaken 2 “slechts” op veld 6 ingedeeld. Achteraf bleek de ‘man de veldindeling’ het bij het rechte eind: Hoevelaken 2 kon geen moment de status van koploper waarmaken.

Het was vooraf even improviseren voor de technische staf: diverse basisspelers van de afgelopen weken kwamen niet ongeschonden door de trainingsweek. Dit leidde tot een handvol afmeldingen maar de groep was en blijft gelukkig groot en goed genoeg om een goed elftal op te kunnen stellen. Voor de duidelijkheid: de B-selectie wil en mag de nederlaag niet toerekenen aan de afwezigheid van enkele potentiele ‘basisklanten’.

Het was SDVB dat simpelweg scherper aan de wedstrijd begon, althans zo leek. In de praktijk hadden de rood-witte strijders moeite met de vele positiewisselingen en het bijbehorende positiespel van de tegenstander. Het eerste half uur bestond voor Hoevelaken vooral uit tegenhouden. De 1-0 viel dan ook niet uit de lucht. De regen inmiddels wel en het veldspel van Hoevelaken ging gelijk op met het weer; het werd van minuut tot minuut slechter. In de 34ste minuut verdubbelde SDVB de voorsprong. Wederom stond het verdedigend niet goed. De 2-0 leek echter wel een verlate wake-up call. Het laatste kwartier van de eerste helft zette Hoevelaken 2 aan en creëerde het ook een paar kansen en mogelijkheden. De gewenste aansluitingstreffer kwam echter niet op het scorebord.

Wederom gingen we in een uitwedstrijd de rust in met een 2-0 achterstand. Hoewel de intentie gelijk was aan de vorige uitwedstrijd bleef eenzelfde ommekeer uit: daar waar twee weken geleden in Ede de 2-0 achterstand werd omgebogen, kwam Hoevelaken 2 deze klap niet meer te boven. De grip op de wedstrijd nam toe maar al in de 55ste minuut scoorde SDVB uit de eerste de beste kans van de tweede helft. De 3-0 bleek de genadeklap. De ervaren Barneveldse ploeg kon de voorsprong prima consolideren. Toch was het invaller Tycho die van onoplettendheid van Barneveldse kant kon profiteren. Dat hier een buitenspelsituatie aan vooraf ging, kon niet voorkomen dat de 3-1 op het scorebord kwam. Niet heel veel later werd een andere invaller, Teun, in bijna niet te missen scoringspositie aangespeeld. Helaas eindigde zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal.

De aanval die volgde leverde SDVB een corner op waaruit knap koppend werd gescoord. De wedstrijd kreeg dus niet de mogelijke spanning na een 3-2 maar de genadeklap die 4-1 heette. Bijna was de verslaggever getuige geweest van het doelpunt van het jaar maar helaas werd de vliegende hakbal van Teun door de keeper onschadelijk gemaakt.

In alle eerlijkheid was dit een van de sporadische hoogtepunten van deze middag. De nederlaag was dan wellicht een tikje geflatteerd maar zeker verdiend. SDVB was de betere ploeg vandaag en Hoevelaken 2 haalde niet het gewenste niveau.

Door de nederlaag staat Hoevelaken niet meer bovenaan en zullen we wat langer moeten wachten op het 10-punten feestje. De nieuwe koploper heet VVOP dat met zeven punten 1 punt meer heeft dan Hoevelaken 2. Volgende week komt sv Otterlo naar sportpark Kleinhoven eveneens met zeven punten uit drie wedstrijden. Dat wordt een wedstrijd van aan- of afhaken.

De wedstrijdselectie van Hoevelaken 2 bestond uit de volgende spelers:

Andy – Dion, Aron, Robyn, Lars – Stan, Bas, Jesse, Sven-  Robin, Patrick – Tristan, Ticho, Juul, Jelle en Teun.