Hoevelaken 2 start de competitie met een overwinning

Het Tweede Elftal is de competitie afgelopen zaterdag met een overwinning gestart. In Ede werd DTS’35 met 2-3 verslagen. Scoreverloop: 1-0, 2-0 (rust) 1-2 Lex, 2-2 Jordy en 2-3 Lex.

Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

Het was afgelopen zaterdag goed toeven op sportpark Inschoten. In Ede scheen de zon volop en derhalve prettige omstandigheden voor de seizoenouverture. De selectie kon terug kijken op een behoorlijke voorbereiding met een prima afsluiting vorige week tegen het hoger aangeslagen Hierden (0-1 overwinning). De wedstrijdselectie van vandaag was sterk maar lichtelijk in disbalans als het om het aantal aanvallers ging dat kon starten deze middag.

De wedstrijd zelf was zo’n typische wedstrijd met twee gezichten: voor rust lukte er maar weinig bij de rood-witten en de eerste helft liet zich vanuit Hoevelakens perspectief kenmerken als frustrerend. Het gevoel heerste dat niks lukte: duels werden verloren, passes kwamen niet aan en de ruimtes om te voetballen voor de tegenstander waren te groot. Van deze ruimte werd goed gebruikt gemaakt door DTS: een ervaren, goed voetballende ploeg met een positieve spelopvatting. Tot tweemaal toe leverde dit een doelpunt op. Buitenspel (eenmaal) en keeper Andy (meerdere malen) stonden een derde Edense treffer in de weg. Hoevelaken 2 kon hier weinig noemenswaardig tegenover zetten.

Toen de prima fluitende leidsman op zijn Duitse fluit blies voor de rust was er niks af te dingen op de 2-0 achterstand.

Reden genoeg voor trainer Bennie Boekhout om drie wissels door te voeren. Het team won de tweede helft aan kracht en energie. Het veldspel verbeterde en om meerdere redenen was de snelle treffer van invaller Lex een mooi moment. Allereerst voor hem een bekroning na heel lang heel hard werken na een zware blessure maar ook voor de wedstrijd was dit een kantelpunt. De marge was nu nog maar 1 en dat gaf moed. Hoevelaken 2 werd na deze goal weer herkenbaar en de jacht op de 2-2 werd ingezet. Uiteraard was het waken voor de omschakeling van DTS’35 maar de toeschouwers zagen de aanvallen van Hoevelaken 2 toenemen. Dit resulteerde in de 2-2 waarbij het Jordy was die een van de lat terugkerende bal over de doellijn kopte.

De blijdschap was groot maar de honger naar de overwinning nog groter. Het elftal van Bennie Boekhout besloot vol voor de overwinning te gaan en werd kort voor tijd beloond voor deze opvatting. Wederom liet Lex zien zijn ‘tor instinct’ niet te hebben verloren. Kort daarna volgde het fluitsignaal en gingen de armen de lucht in.

De eerste driepunter is een feit na een knap herstel in de tweede helft. De teamspirit in de tweede helft is hoopgevend voor meer driepunters dit seizoen, net als het besef bij de spelers dat je niet iedere week zal kunnen herstellen van een matige eerste helft.

Volgende week komt Horst 2 op bezoek, het streven is om dan twee keer drie kwartier het spel van de tweede helft te kopiëren.

De wedstrijdselectie van Hoevelaken 2 bestond afgelopen zaterdag uit de volgende spelers:
Andy – Dion, Bas, Robin, Jelle – Tycho, Jordy, Quinten, Jesse – Tristan, Aron – Maikel, Dennis, Stan, Lars en Lex.