Hoevelaken aan de verkeerde kant van de score

Er is bijna een kwartier gespeeld in de wedstrijd tussen Batavia ’90 en sc Hoevelaken, wanneer één van de gastheren voor het eerst een serieus schot op het Hoevelakense doel waagt. Vanaf een meter of 25 vuurt hij de bal hard over de grond, een poging waarop de Hoevelakense doelman Sjoerd Kloppenburg geen antwoord heeft. Er is voor beide ploegen dan nog 75 minuten over om er een echte wedstrijd van te maken en voor Hoevelaken om de zaken recht te trekken. Achteraf blijkt echter, dat met de genoemde treffer ook direct de eindstand al op het bord staat.

Voor Hoevelaken had de schade nog erger kunnen zijn, omdat de ploeg van Harry Oussoren tien minuten na de openingstreffer goed wegkwam met een bal op de binnenkant van de paal. In de tweede doorgang gooide doelman Sjoerd Kloppenburg zijn lichaam nog een keer voor de bal om verder onheil te voorkomen.

Daarmee zijn de ‘hoogtepunten’ van de wedstrijd wel verteld. Het technisch begaafdere Batavia en het hardwerkende Hoevelaken speelden beiden dermate slordig, dat er weinig goed ging en veel voetbalhandelingen het ‘net niet’ waren. Beide sluitposten werden op het moeilijk bespeelbare veld nauwelijks echt beproefd, en gezien de verschillende glijpartijen waande je je somtijds in Thialf.

De hoogtepunten moesten in Lelystad tussen 15.00 en 16.50 uur voornamelijk in de lucht worden gezocht.

Hoe dan ook, Hoevelaken moest met een nederlaag genoegen nemen en ziet de mogelijkheid om de nacompetitie te halen een steeds grotere uitdaging worden. Om bij te blijven zal komende week op Kleinhoven wel van Stroe moeten worden gewonnen, een ploeg die strijdt tegen degradatie en de punten hard nodig heeft voor lijfsbehoud.


Hard gewerkt werd er wel, maar tot gevaar voor het doel van Batavia ’90 leidde dat niet.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst, Ewoud van de Brug, Jordy Zieltjes, Pascal de Jong; Randy Gerritsen, Robin Elverding, Jeffrey Huisman; Ruud Kassenaar (63. Coen Bos), Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg (63. Rudy Baalman).

Score: 14. Batavia ’90 1-0.

Rudy Baalman (10), terug van een familieweekend en Coen Bos (18), terug van  een blessure, konden als invaller tegen Batavia zaterdag ook het verschil niet maken.

Top