Hoevelaken blijft koploper

Het gebeurt niet zo heel vaak dat er in de competitie na twee wedstrijden slechts één ploeg beide wedstrijden heeft gewonnen. In de Derde Klasse B is de stand van zaken na het tweede voetbalweekend wel zo en de trotse, ongeslagen koploper heet Hoevelaken. In de eerste thuiswedstrijd werd ONA ’53 aan de zegekar gebonden. Net als vorige week tegen Rood-Wit behelst het een overwinning met drie treffers verschil. Na een 2-0 ruststand won Hoevelaken met 3-0.

Een laatste saluut aan Theo Zuurman en Frans Schimmel.

De wedstrijd tussen Hoevelaken en ONA begon met een minuut stilte. In de week voorafgaande aan dit duel kwamen oud-lid Theo Zuurman (dinsdag) en erelid Frans Schimmel (donderdag) om het leven. Beide zeventigers hebben veel voor sc Hoevelaken betekend, zodat de stille minuut niet meer dan op zijn plaats was.

Zeven minuten na dit ritueel kreeg Hoevelaken de eerste opgelegde kans om op 1-0 te komen. Robin Elverding mocht vanaf de stafschopstip aanleggen, maar vond de doelman op zijn weg.

Robin Elverding strandt na zeven minuten vanaf de elfmeterstip op de doelman.

Voor de rest van de wedstrijd had dit geen gevolgen, want Hoevelaken speelt leuk, fris en aanvallend voetbal, waaraan de vele jonge spelers in de ploeg een belangrijke bijdrage leveren. Via Laurens de Korte en Arslan Gümüs wist Hoevelaken in de slotfase van de eerste helft dan ook al een marge van twee te realiseren.

Na driekwart wedstrijd bracht Coen Bos de latere eindstand van 3-0 op het bord. Voor hem is dat al weer de vierde treffer in het nog prille seizoen.

Zaterdag 3 oktober speelt Hoevelaken opnieuw thuis. Tegenstander is dan het eveneens in 1963 opgerichte Zwart-Wit ’63 uit Harderwijk. De voormalige obers zijn eveneens nog ongeslagen, maar hebben na twee gelijke spelen ook nog niet gewonnen. In de wetenschap dat Hoevelaken het tegen Zwart-Wit traditioneel lastig heeft is de derde competitiewedstrijd een mooi affiche.

Opstelling:  Gijs Leebeek, Renzo Ruitenbeek, Siem Kooistra, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong, Sven van den Akker (85. Bas Hengeveld), Robin Elverding (60. Joeri van den Hoeven), Arslan Gümüs (70. Ludo Horst), Edwin Duijst, Laurens de Korte, Coen Bos.

Scoreverloop: 39. Laurens de Korte 1-0, 45. Arslan Gümüs 2-0, 70. Coen Bos 3-0.

Sven van den Akker wordt gekozen tot meest waardevolle man van de wedstrijd. Links Zeger Duine, Pupil van de Week.

De Haen man van de Wedstrijd: Sven van den Akker.

Bovenstaand verslag is tot stand gekomen naar aanleiding van de informatie van voorzitter Willem van Vliet, met foto’s van Léon Breuers.