Hoevelaken boekt een zeldzame zege in Stroe.

De titel van dit wedstrijdverslag doet wellicht vermoeden dat Hoevelaken zaterdag met veel moeite Stroe aan de Bosrand heeft verslagen. Met name in het tweede bedrijf hadden de gastheren niets in te brengen en won Hoevelaken verdiend met 2-4. Een mooie herstart van de competitie. De cijfers voor Stroe hadden veel dramatischer kunnen zijn, als Hoevelaken iets zorgvuldiger met de vele kansen was omgegaan.

Door: Willem van Vliet

We moeten echter terug naar zaterdag 6 oktober 2007, toen Hoevelaken voor het laatst Stroe uit had verslagen. Na een fraai één-tweetje tussen Tom Springveld en Frank Tervoert schoot de laatstgenoemde via de binnenkant van de paal de 0-1 binnen. Meer dan tien jaar moest Hoevelaken wachten op een volgende zege in Stroe en voormalig supporter van het jaar Bas van Vulpen voorspelde deze zege al. Samen met hem, Jan Baas en Wim Uiterwijk mocht uw verslaggever op weg naar het bijzonder fraai vernieuwde complex van Stroe. Wat een prachtige tribune annex clubgebouw hebben onze vrienden in Stroe aan de Bosrand neergezet! Mijn complimenten. “Voorzitter, pomp de bandjes van jouw Volvo maar extra op, want op de terugweg moeten er drie punten mee”, zei Bas. En zo geschiedde.

Binnen een half uur waren er vier doelpunten gemaakt. 2-2 ruststand. Spits Joeri van den Hoeven deed alles goed in de 11e minuut, maar schoot in vrijstaande positie helaas op tegen de laatste verdediger voor de doellijn. Kort erna viel de 1-0 aan de andere kant, waar Ivar van den Brink fraai inschoot. Joeri van Hoeven herstelde nog in dezelfde minuut het evenwicht na een fraaie assist van  Rudy Baalman. Dezelfde Rudy Baalman maakte een kwartiertje later uit een corner de 1-2. Nog geen vier minuten later wist Stroe weer gelijk te maken middels Arnold van den Brink. Hierbij dient te worden aangetekend dat, voorafgaande aan deze goal, op aanvoerder Pascal de Jong een duidelijke overtreding werd gemaakt. Niet zo beoordeeld door de dienstdoende scheidsrechter. De mooiste aanval in het eerste bedrijf werd genoteerd in de 40e minuut, toen Michel van de Bunt rakelings over kopte na een prachtige voorzet van Lex van Middelaar.

In de tweede helft, waarbij Ewoud van de Brug “preventief” met al een gele kaart op zak werd gewisseld voor Simon de Boer, maakte Hoevelaken snel het verschil. Na precies 70 seconden maakte Joost van den Heuvel (foto, nummer 6) met een bekeken schuiver de 3-2. Hierna volgden grote kansen voor Lex van Middelaar, Coen Bos en Rudy Baalman. Laatstgenoemde bepaalde 20 minuten voor tijd de 2-4. Twee goals en één assist, een fraaie prestatie voor onze nummer 10. Hoevelaken blijft met deze zege in het spoor van Batavia ’90 in het gevecht om de tweede positie op de ranglijst. Batavia ’90 bezorgde Unicum, tijdens een wedstrijd met veel ongeregeldheden rondom het veld, de eerste nederlaag van deze competitie.

Zaterdag a.s. wacht Teuge thuis voor onze mannen. Tegen deze tegenstander verloren we onze eerste wedstrijd van deze competitie met 2-1. Hoevelaken speelde goed en had zeker meer verdiend. Kortom, mannen maak volgende week het verschil voor Hoevelaken!

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst, Ewoud van de Brug (46. Simon de Boer), Pascal de Jong; Joost van den Heuvel, Rudy Baalman, Michel van de Bunt; Lex van Middelaar; Joeri van den Hoeven, Randy Gerritsen, Coen Bos (70. Jeffrey Huisman).

Scoreverloop: 12. Ivar van den Brink 1-0, 12. Joeri van den Hoeven 1-1,  25. Rudy Baalman 1-2, 29. Arnold van den Brink 2-; 47. Joost van den Heuvel 2-3, 69. Rudy Baalman 2-4.