Hoevelaken boekt zege in Hulshorst en behoudt zicht op de nacompetitie voor promotie

Ondanks een serie sterke overwinningen in eigen huis, heeft Hoevelaken haar laatste vier uitduels verloren. Tegenstander Hulshorst zit goed in haar vel en is in de laatste vijf wedstrijden ongeslagen met drie overwinningen en twee gelijke spelen. Zie hier de ingredienten voor een wedstrijd van nummer vijf, subtopper Hoevelaken op jacht naar de nacompetitie voor promotie, en nummer twaalf Hulshorst, in gevecht voor behoud in onze klasse.

Hoevelaken start veelbelovend en scoort in de 13e minuut de 0-1. Prima uitbraak via Patrick Kloppenburg. Hij geeft de bal aan Michel van de Bunt, die onberispelijk scoort. Buitenspel vlagt de grensrechter van Hulshorst en de arbiter van dienst neemt dit vlagsignaal over. Was het echt buitenspel? Trouwe supporters van onze hoofdmacht, die volgens hun zeggen op één lijn staan, menen van niet! Hoe dan ook, nog geen 60 seconden later ligt de bal óók achter de doelman van Hoevelaken in het net en deze goal van Harm Jan de Boer telt wél. Hoevelaken zet het prima aanvallende spel in de eerste doorgang voort, hetgeen in de 29e minuut resulteert in de verdiende gelijkmaker. Deze aanval wordt opgezet door Michel van de Bunt en na een prima pass van Joeri van den Hoeven scoort Rudy Baalman de verdiende 1-1.

Het is een open wedstrijd in de eerste helft. Hulshorst is dicht bij een tweede treffer, als Krijn Eckhardt de lat toucheert met een vlammend schot. Joeri van den Hoeven kopt voor Hoevelaken rakelings over. In de tweede helft scoort middenvelder Rudy Baalman zijn tweede, en na later blijkt, beslissende treffer. Rudy Baalman speelt zijn eerste seizoen bij onze club. Hij scoort regelmatig, is continu aanspeelbaar en werkt zich een slag in de rondte. Een echte aanwinst voor ons elftal!
Na de winnende treffer van Hoevelaken, is er nog een half uur te spelen. Ruud Kassenaar, die invalt voor Coen Bos, ranselt de lat met een uitgekiende kopbal. Het wordt géén 1-3, maar in plaats hiervan een slot van de wedstrijd waarbij Hoevelaken de billen moet samenknijpen. Hoevelaken moet twee minuten voor het eind van de reguliere speeltijd zelfs verder met tien man, als verdediger Jordy Zieltjes met zijn tweede gele kaart het veld moet verlaten. Sluitpost Sjoerd Kloppenburg redt het team uiteindelijk in de blessuretijd met een magistrale redding van een onterecht gelijkspel.

Batavia ’90 pakt vandaag de tweede periodetitel. Terschuur en VIOS spelen 0-0 tegen elkaar en koploper Unicum verliest, opnieuw, nu van Zwart Wit ’63. Kortom, onze ploeg doet goede zaken. Het staat nu nog één puntje achter op VIOS en kan volgende week zaterdag, na de inhaalwedstrijd thuis tegen Teuge, naar de derde plaats stijgen. Ook deze wedstrijd behoort nog tot de tweede periode. Hierna zijn er in de derde periode nog drie wedstrijden te spelen, te beginnen op 12 mei uit tegen VIOS. Kortom, Hoevelaken heeft alle wapens nog in eigen hand om de nacompetitie voor promotie te bereiken.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg, Jordy Zieltjes, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong, Jeffrey Huisman, Michel van de Bunt, Rudy Baalman (79. Joost van den Heuvel), Robin Elverding, Coen Bos (68. Ruud Kassenaar), Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg (88. Simon de Boer).

Scoreverloop: 14. 1-0 Harm Jan de Boer, 29. 1-1 Rudy Baalman en 62. 1-2 Rudy Baalman