Hoevelaken eindigt 2019 in mineur

Het seizoen 2019-2020 is tot nu toe nog niet het seizoen van sc Hoevelaken. Werd er in augustus nog hoopvol aan een nieuwe voetbaljaargang begonnen, met een brede selectie, kwalitatief goede aanvullingen en een goede bekercompetitie, daar is op de stand van de ranglijst nog niet veel van terug te vinden. Hoevelaken neemt, mede vanwege veel onnodig puntverlies, slechts een tiende plaats op de ranglijst in. Het goede nieuws daarbij is echter wel, dat het gat naar de nummer twee slechts zes punten is. Mocht Hoevelaken na de winterstop eenzelfde flitsstart maken als afgelopen seizoen, met vier overwinningen op rij, dan rammelt de ploeg weer nadrukkelijk op de deur voor promotie

Week 50 van het lopende kalender was ook al niet de meest gelukkige voetbalweek voor de hoofdmacht van sc Hoevelaken. Woensdag 11 december stond de ploeg van Harry Oussoren tien minuten voor tijd nog op een 2-0 voorsprong in een wedstrijd in het bekertoernooi, maar uiteindelijk ging Swift naar huis met een ticket op zak voor de volgende rond. Hoevelaken verloor volledig onnodig en raakte ook nog eens middenvelder Jeffrey Huisman kwijt met een zware knieblessure.

Zaterdag 14 december stond de laatste competitiewedstrijd van 2019 op het programma en ook die zal snel worden gedeletet (wat een merkwaardig voltooid deelwoord is dat eigenlijk!). In Wageningen werd voor het eerst in competitieverband tegen SKV – Sport Kweekt Vriendschap – gespeeld en dat leverde een 5-1 nederlaag op. Twee eigen doelpunten en een betwistbare strafschop zorgden voor een 3-0 achterstand bij rust. Een snelle tegentreffer en daarna twee counters bepaalden de eindstand op 5-1. Hoevelaken compleet weggespeeld, zou je zeggen, maar niets is minder waar. In een spookachtige bosrijke omgeving, met gitzwarte wolken, enorme plensbuien, een lichtinstallatie die zorgde voor enige schemering en een arbiter die wel floot voor futiliteiten, maar harde charges onbestraft liet, werkte Hoevelaken zich het ‘snot voor de ogen’. De 5-1 stand op het scorebord geeft de verhoudingen in de wedstrijd dan ook niet weer.

Hoevelaken begon goed aan de wedstrijd, met snelle aanvallen, vooral over de rechterflank, met na een kwart wedstrijd een enorme kans voor Fabian Bezembinder. Rechter vleugelverdediger Edwin Duijst was tot aan de achterlijn mee opgekomen, bediende de oudste Bezembinder op maat, maar zijn inzet werd door de doelman, die later in de wedstrijd vaker in de weg zou staan, gekeerd. Kort daarvoor kreeg Daniel Bezembinder, de jongste van de twee, al een enorme schietkans, maar zijn schot ging buiten de palen.

In een gelijk opgaande wedstrijd kwam Hoevelaken na ruim een half uur ongelukkig op achterstand. Na een voorzet vanaf de linkerflank kreeg Joost van den Heuvel de bal verkeerd tegen het been, waarmee hij doelman Gijs Leebeek, die op weg was om de bal te onderscheppen, volledig kansloos liet. Kort daarna kreeg Hoevelaken een strafschop tegen, waaraan de VAR een hele klus gehad zou hebben. Niet veel later opnieuw een ongelukkig Hoevelakens moment, ditmaal voor Ludo Horst. Na opnieuw een bal vanaf links was hij het, die ditmaal de bal van richting veranderde en zijn doelman in de korte hoek verraste. Ruststand 3-0, maar wel enorm vertekend.

Via een discutabele strafschop komt Hoevelaken snel na de 1-0 op een 2-0 achterstand.

Na de pauze had Fabian Bezembinder nog geen anderhalve minuut nodig om ook Hoevelaken op het scorebord te krijgen. Met de wind in de rug en in een enorme plensbui ging Hoevelaken niet bij de pakken neerzetten, maar furieus op zoek naar meer. Coen Bos kreeg een enorme kans op de 3-2 en toen SKV na een counter op 4-1 was gekomen ook op de 4-2, maar de eerder genoemde Wageningse doelman stond feestjes in de weg.

Hoewel de wedstrijd zich voor Hoevelaken ontpopte als een gifbeker die leeg moest, met ook nog eens het uitvallen van Jordy Neeft met eveneens een knieblessure, gaven de manschappen niet op. Met strijd en passie werd al het mogelijke in het werk gesteld om tot een beter resultaat te komen, maar uiteindelijk viel de beslissing aan de andere kant. Uit opnieuw een counter werd het 5-1. Het enige wat Hoevelaken daar nog tegenover kon stellen was een bal op de paal van Olaf de Rijk. Zelfs dat zat voor Hoevelaken niet mee.

Op 25 januari 2020 gaat voor Hoevelaken de competitie verder tegen Veenendaal. Hopelijk is die wedstrijd voor Hoevelaken het beginschot voor opnieuw een flitsende start en een inhaalrace.

Opstelling: Gijs Leebeek; Edwin Duijst, Joost van den Heuvel, Jordy Neeft (76. Patrick Kloppenburg), Pascal de Jong; Robin Elverding, Ludo Horst, Jordy Zieltjes (56. Olaf de Rijk); Daniel Bezembinder, Fabian Bezembinder, Coen Bos (69. Joeri van den Hoeven).

Doelpunt Hoevelaken: 47. Fabian Bezembinder 3-1.