Hoevelaken geeft wedstrijd in twee minuten weg

Dat voetballen met de wind mee lang niet altijd een voordeel is, bewees zaterdag de wedstrijd tussen Zwart-Wit ’63 en sc Hoevelaken. In de gehele wedstrijd, waarin vier treffers vielen te noteren, stond een stevige wind in de lengteas van het veld. Alle vier de treffers werden tegen de wind in gemaakt. Hoevelaken was met de tegenwind eenmaal succesvol in de eerste helft, Zwart-Wit scoorde na de rust tegen de wind in drie keer.

De wind speelde in Harderwijk een grote rol tijdens de wedstrijd tussen de voormalige horecamedewerkers en de rood-witten van Hoevelaken. Hoevelaken begon tegen de wind in en kon nauwelijks een vuist maken. De Harderwijkers probeerden gebruik te maken van de rugwind, maar vrijwel alle ballen kregen te veel vaart mee, waardoor van het creëren van kansen geen sprake was. Desondanks werd er door Hoevelaken gescoord, al kwam de treffer uit de lucht vallen. In de 38e minuut kreeg Hoevelaken een vrije trap te nemen aan de linkerkant van het veld. Robin Elverding gaf de bal over de grond voor, maar omdat niemand de bal raakte werd de doelman verrast en zag hij de bal, die zeker niet hard werd ingeschoten, onverwacht in het net rollen. Een opsteker van jewelste, die door Hoevelaken luidt werd bejubeld.

Robin Elverding, tweede van rechts, wordt gefeliciteerd met zijn succesvolle vrije trap, waarmee Hoevelaken onverwacht op gelijke hoogte komt.

Kort na de openingstreffer leek Hoevelaken het verschil al te maken. Patrick Kloppenburg trok ten strijde over de linker flank, maar vanuit zijn puike voorzet kon Joeri van den Hoeven de bal niet promoveren tot een treffer.

Met een voordelig saldo van één treffer ging Hoevelaken de rust in. De supporters waren daar de beste stuurlui en zagen een overwinning voor Hoevelaken wel zitten, wanneer de flanken goed benut zouden worden en met het windvoordeel vooral de schoten op doel de kleine doelman op de proef zouden moeten stellen. Hoe anders ging het. Ondanks het windvoordeel liet Hoevelaken zich op eigen helft terugdrukken, met diep naar voren spelende vleugelverdedigers. De diepte werd daardoor wel erg diep en voor de Hoevelakense voorwaartsen nauwelijks te belopen. Hoevelaken profiteerde nauwelijks van het windvoordeel en schoot zichzelf uiteindelijk in eigen voet met de behoudend ogende instelling. Doelman Sjoerd Kloppenburg gaf bijvoorbeeld in de 66e minuut de bal aan een verdediger mee, waar hij ruimte had kunnen creëren door vanaf de grond een diepe bal te geven. Binnen de verdediging werd weinig overtuigend gecombineerd om uit te verdedigen, waardoor vanaf het dakterras kon worden gezien, dat het fout moest gaan. Simpel balverlies leidde tot de volledig onnodige gelijkmaker, maar dat was nog niet het ergste. Twee minuten later lag de bal voor de tweede keer achter de Hoevelakense doelman en zo gaven de gasten, die de punten hard nodig hebben, de wedstrijd volledig uit handen.

Een wedstrijdbeeld, dat zaterdag te weinig te zien was: Hoevelaken in het strafschopgebied van de tegenstander.

Met Daniël Bezembinder voor Patrick Kloppenburg ging Hoevelaken in de achtervolging, maar omdat zowel het combinatiespel van Zwart-Wit, als de instelling tijdens de meeste duels beter was dan dat van Hoevelaken, kon Hoevelaken ook in de tweede doorgang nauwelijks een aanvallende vuist maken. Twee schoten op doel vielen er te noteren, één ongevaarlijk uithaal van Randy Gerritsen en een enorme pegel van Simon de Boer, die net langs de verkeerde kant van de paal ging. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de slotseconde beslist met een derde Harderwijks doelpunt en mocht Hoevelaken de wonden gaan likken, die het onnodig had opgelopen.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet, Simon de Boer, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Randy Gerritsen, Robin Elverding, John Kok; Edwin Duijst, Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg (75. Daniël Bezembinder).

Scoreverloop: 38. Robin Elverding 0-1; 66., 68. en 90. Zwart-Wit 1-1, 2-1 en 3-1

Top