Hoevelaken geen dwarsligger voor kampioen Nieuwland

Het voetbalseizoen zit er op voor sc Hoevelaken. Na 26 wedstrijden zijn de mannen van hoofdtrainer Harry Oussoren ver van de promotie- en nacompetitieplaatsen verwijderd gebleven. Dertig punten werden er behaald en die waren zes wedstrijden voor het einde van de competitie al binnen. Patrick Kloppenburg werd met zeven treffers topscorer en de verdedigers Ewoud van de Brug (1e), Pascal de Jong (2e) en doelman Sjoerd Kloppenburg (3e) werden uitgroepen tot de drie meest gewaardeerde spelers van het seizoen. Eindrangschikking: tiende plaats met de doelcijfers 33-44. Met deze cijfers is het seizoen 2018-2019 voor sc Hoevelaken in een notendop verteld.

Na vijf nederlagen op rij kon sc Hoevelaken nog enig venijn in de staart leggen van koploper asc Nieuwland, maar uiteindelijk werd de zesde nederlaag op rij een feit.

Hoevelaken was niets minder dan de uiteindelijke kampioen. Noch de gastheren (Hoevelaken), noch de gasten (Nieuwland) konden de wedstrijd naar hun hand zetten. Nieuwland voetbalde bepaald niet alsof het kampioen kon worden, Hoevelaken kon het spel eenvoudig bijbenen en was na 34 minuten spelen zelfs als eerste dicht bij een treffer. Bij de eerste doelkans in de wedstrijd kon Joeri van den Hoeven met zijn hoofd niet genoeg kracht tegen de bal zetten.

In de tweede doorgang hetzelfde beeld. De wedstrijd dobberde wat op en neer, zonder echte doelkansen. Dat Nieuwland na vijf minuten spelen op 1-0 kwam ontstond eigenlijk uit het niets. De punt van de schoen van Ewoud van de Brug was er voor nodig, om doelman Sjoerd Kloppenburg in de korte hoek te verrassen.

Met Coen Bos als invaller, die ook tegen Otterlo al uitstekend inviel, kwam er iets meer swung in de wedstrijd aan Hoevelakense kant. De voetenvlugge aanvaller was nog het dichtst bij de gelijkmaker met een gelobde bal die net naast ging. Verder was de kampioenswedstrijd van Nieuwland en de wedstrijd om des keizers baard voor Hoevelaken een kleurloos duel. Al brak na het laatste fluitsignaal van de arbiter van dienst het feest aan Amersfoortse zijde los.


Simon de Boer legt aan voor één van zijn laatste trappen voor sc Hoevelaken. Komend seizoen komt de vrijetrappenspecialist uit voor vv Barneveld, waar Gerwin dekker de scepter zwaait.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet, Simon de Boer, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Ludo Horst (61. Coen Bos), Robin Elverding, Jordy Zieltjes (77. Daniel Bezembinder), Jeffrey Huisman (80. Jordi Vonder); Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg.

De Haen man van de Wedstrijd: Quinten van Vliet

Niet voor het eerst dit seizoen wordt Quinten van Vliet uitgeroepen van Man van de Wedstrijd. Hij mag daarom op de foto met Jurre Kip, de Pupil van de Week. Het tweetal wordt geflankeerd door Ans en Cor Horst van De Haen, de sponsor van de Man of the Match verkiezing.


Traditiegetrouw vonden na de wedstrijd de nodige plichtplegingen plaats. Vlnr: Frank de Boer (supporter van het jaar), Pascal de Jong (tweede als speler van het jaar), Ewoud van de Brug (speler van het jaar), Sjoerd Kloppenburg (derde als speler van het jaar), Manouk van de Vuurst (aanvoerster VR1 en de speelster die in ‘barre tijden’ de boel bij elkaar houdt), Meike Minkels (speelster van het jaar bij VR1), Willemieke Stitselaar (tweede als speelster van het jaar).


Na afloop van de wedstrijd tegen asc Nieuwland wordt Ewoud van de Brug, enigszins tot zijn eigen verbazing, voor de tweede keer in zijn carrière door de stemgerechtigde supporters uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Als prijs mag Ewoud een weekend cabrio rijden, namens Autobedrijf Schueler aangeboden door Wim Gudde.


De dertig wedstrijdpunten levert de selectie van sc Hoevelaken €1.500,- op, aangeboden door hoofdsponsor Eigenhuis Keukens. Namens Eigenhuis keert Victor Klukkert de cheque uit aan aanvoerder Pascal de Jong.

Top